Το λιλιπούτειο ηλεκτρικό όχημα που βοηθάει τα παιδιά που νοσηλεύονται

Το λιλιπούτειο ηλεκτρικό όχημα της  Hyundai κυκλοφορεί στους διαδρόμους του παιδικού νοσοκομείου SJD στη Βαρκελώνη της Ισπανίας

NewsRoom 15/12/2020 | 21:20

Τον περασμένο Οκτώβριο η Hyundai έδειξε  το μικρότερο ηλεκτροκίνητο όχημά της, ενώ τώρα αποκαλύπτει το σημαντικότατο λόγο για τον οποίο κατασκευάστηκε. 
Οι μικρές του διαστάσεις προδίδουν ότι δεν προορίζεται για οδήγηση από ενήλικους, αλλά από παιδιά. Για παιδιά όμως που έχουν μεγάλη ανάγκη το χαμόγελο και τη χαρά, καθώς νοσηλεύονται με κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας στο νοσοκομείο.


Το λιλιπούτειο ηλεκτρικό όχημα της κορεάτικης εταιρείας κυκλοφορεί στους διαδρόμους του παιδικού νοσοκομείου SJD στη Βαρκελώνη της Ισπανίας. Στο πλαίσιο του προγράμματος “‘Little Big e-Motion” η αγχωτική για το παιδί διαδρομή από το δωμάτιο μέχρι το θάλαμο όπου πραγματοποιείται η θεραπεία του πλέον μπορεί να γίνεται με το ηλεκτροκίνητο όχημα της Hyundai.

Σε συνεργασία με το Τεχνολογικό Iνστιτούτο Μασαχουσέτης η Hyundai έχει αναπτύξει την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης EAVC (Emotion Adaptive Vehicle Control), η οποία  παρακολουθεί μέσω κάμερας τις εκφράσεις του προσώπου, τον καρδιακό ρυθμό και αναπνευστικό ρυθμό και συνδυάζει αυτές τις μετρήσεις με είσοδο από το όχημα, συμπεριλαμβανομένης της ταχύτητας, της επιτάχυνσης, του θορύβου και των κραδασμών.

Στη συνέχεια, η τεχνολογία επεξεργάζεται τα δεδομένα χρησιμοποιώντας μηχανική εκμάθηση για να φτιάξει τη διάθεση του παιδιού με το οποίο επικοινωνεί, με φώτα, φυσαλίδες, άρωμα και ήχους. Το Emotion Adaptive Lighting εμφανίζει πράσινο, κίτρινο ή κόκκινο χρώμα για να δείξει στο tablet του γιατρού τη συναισθηματική κατάσταση του παιδιού.

 

Πηγή: Motori