Newsroom

Newsroom

Lidl Hellas: Τι απαντά η μεγάλη αλυσίδα supermarket για την μήνυση στην ηλικιωμένη

Η γνωστή αλυσίδα supermarket επιχειρεί να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις μετά την κοινωνική κατακραυγή εξαιτίας της μήνυσης στην ηλικιωμένη

corona2

Μετά την κοινωνική κατακραυγή που προκλήθηκε αφότου έγινε γνωστό ότι η Lild Hellas αρνήθηκε να αποσύρει τη μήνυση σε μια ηλικιωμένη γυναίκα που πιάστηκε να κλέβει προϊόντα αξίας 40 ευρώ επειδή δεν είχε άλλον τρόπο για να επιβιώσει, η γνωστή αλυσίδα supermarket έβγαλε επίσημη ανακοίνωση προσπαθώντας να δώσεις τις απαραίτητες εξηγήσεις.

H Lild Hellas υποστηρίζει ότι θα πάρει πίσω τη μήνυση που κατέθεσε ο υπεύθυνος του καταστήματος στο Ίλιον, ενώ παράλληλα υποστηρίζει ότι «θα φροντίσει να μην υπάρξει συνέχεια»

Το χρονικό της υπόθεσης που προκάλεσε τις αντιδράσεις

Όλα ξεκίνησαν όταν μια ηλικιωμένη γυναίκα έβαλε στη τσάντα της κρέας και τυρί αξίας 30-40 ευρώ.Όταν οι υπεύθυνοι την αντιλήφθηκαν κάλεσαν την αστυνομία αγνοώντας πλήρως τις παροτρύνσεις των άλλων πελατών, οι οποίοι μάλιστα θέλησαν να πληρώσουν το ποσό.

Εν τέλει, έφτασε η αστυνομία η οποία και προσήγαγε την 70χρονη, με την ίδια να αναφέρει στους αστυνομικούς ότι «από φτώχεια τα έκανα όλα αυτά».

Μάλιστα η ίδια ανέφερε και τους λόγους που την ανάγκασαν να κλέψει τρόφιμα αξίας 40 ευρώ για να ζήσει. Όπως είπε η ίδια, έχει στεγαστικό δάνειο και ρύθμιση δανείου πολύ μεγάλη και ότι με τα χρήματα της σύνταξης προσπαθεί να αποπληρώσει το δάνειο για να μην της πάρουν το σπίτι.

Η ιστορία της γιαγιάς συγκίνησε ακόμα και τους αστυνομικούς οι οποίοι ζήτησαν από την αλυσίδα σούπερ μάρκετ να αποσύρει τη μήνυση, με το νομικό τμήμα όμως να είναι ανένδοτο λέγοντας ότι «η πολιτική της εταιρείας είναι να μην αποσύρει αυτού του είδους τις μηνύσεις».

Η ανακοίνωση της Lidl Hellas

«Η Lidl Ελλάς από την έναρξη της λειτουργίας της εφαρμόζει με υψηλό αίσθημα ευθύνης αξίες και πρακτικές κοινωνικής υπευθυνότητας. Έχει αποδείξει έμπρακτα και διαχρονικά ότι στέκεται δίπλα στους συμπολίτες της με ήθος και ευθύνη, όπως πράττει πάντα σε αντίστοιχες περιπτώσεις κοινωνικής ευαισθησίας.

Συγκεκριμένα έχει μεριμνήσει με μηχανισμό υποστήριξης μέσω ΜΚΟ σε όλη την Ελλάδα, ώστε να αντιμετωπίζει άμεσα αιτήματα για προϊοντική βοήθεια από ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

Το πρόσφατο περιστατικό που έλαβε χώρα στο κατάστημά μας στο Ίλιον μας λυπεί βαθιά. Ο υπεύθυνος του καταστήματος όπως και κάθε υπεύθυνος καταστήματος είναι υποχρεωμένος να ακολουθεί τις προβλεπόμενες διαδικασίες αναφορικά με παραβατικές συμπεριφορές που ορίζει η νομοθεσία.

Η διοίκηση της εταιρείας έλαβε γνώση του περιστατικού και θα φροντίσει να μην υπάρξει συνέχεια. Η εταιρεία θα έρθει σε επικοινωνία με την πελάτισσα για να λήξει το θέμα που δημιουργήθηκε. Η Lidl Ελλάς θα συνεχίζει να στέκεται διαχρονικά στο πλευρό όσων μας χρειάζονται, αναγνωρίζοντας την ευθύνη και τον ρόλο της στην ελληνική κοινωνία».

Κωνσταντίνος Τζολάκης: Η συγκινητική αγκαλιά με τον πατέρα του μετά τα πέναλτι με τη Φενέρ (video)

Καταγραφή 26

Κωνσταντίνος Τζολάκης: Η συγκινητική αγκαλιά με τον πατέρα του μετά τα πέναλτι με τη Φενέρ (video)

Μια αρκετά φορτισμένη στιγμή για τον πρωταγωνιστή της πρόκρισης του Ολυμπιακού

Λαζόπουλος: “Τα έχωσε” σε Αυτιά – «Πόσα χιλιόμετρα γλείψιμο έχει κάνει η γλώσσα του» (video)

InCollage 20240419 145031854

Λαζόπουλος: “Τα έχωσε” σε Αυτιά – «Πόσα χιλιόμετρα γλείψιμο έχει κάνει η γλώσσα του» (video)

«Σηκωνόταν χαράματα για να στηρίξει την κυβέρνηση. Δεν προχώρησε καθόλου σαν άνθρωπος», ανέφερε ο Λάκης…

Xριστίνα Σούζη: «Πολικός αεροχείμμαρος γιοκ! Πολικές θερμοκρασίες γιοκ!» – H πρόγνωση της για τις επόμενες μέρες (video)

Σούζη

Xριστίνα Σούζη: «Πολικός αεροχείμμαρος γιοκ! Πολικές θερμοκρασίες γιοκ!» – H πρόγνωση της για τις επόμενες μέρες (video)

Η μετεωρολόγος του ΣΚΑΪ δεν συμφωνεί με τις προβλέψεις για πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και για…