Newsroom

Newsroom

Λίγο πριν το Πάσχα #ανυπομονώ για Public

Σεμινάρια για γονείς, παρουσιάσεις βιβλίων, συζητήσεις και ένας λογοτεχνικός περίπατος στο Public, λίγο πριν το Πάσχα #ανυπομονώ για Public και τον Απρίλιο!

public 1

Το Public, το Νο1 βιβλιοπωλείο, προσκαλεί το κοινό λίγο ημέρες πριν από το Πάσχα σε ενδιαφέρουσες συζητήσεις και παρουσιάσεις βιβλίων με αγαπημένους Έλληνες συγγραφείς.

Φέτος, ο Απρίλιος είναι αφιερωμένος στους γονείς και έχουν οργανωθεί μοναδικά εκπαιδευτικά σεμινάρια σε συνεργασία με διακεκριμένους ψυχολόγους και parents sites για να τους λύσουν τις απορίες και να ηρεμήσουν τις ανησυχίες τους. Επιπλέον, μοναδικές παρουσιάσεις βιβλίων από αγαπημένους συγγραφείς, συζητήσεις για επίκαιρα θέματα και ένας λογοτεχνικός περίπατος αφιερωμένος στο Δημήτρη Νόλλα, είναι οι εκδηλώσεις που συνθέτουν το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Απριλίου στο Public.

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων

«Γιατί κλαις»

Βασίλης Αλεξάκης (Εκδόσεις Μεταίχμιο)

@ 13/04 και ώρα 12:00 | Public Κολωνακίου, Είσοδος Ελεύθερη

 

5cb08f1c825e630ccb5f5f82

Με αφορμή το βιβλίο «Γιατί κλαις» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο, ο συγγραφέας Βασίλης Αλεξάκης θα συζητήσει με τους γονείς. Ένα βιβλίο για ώριμα παιδιά και ανώριμους γονείς. Μια τρυφερή και αποκαλυπτική ιστορία για τις εντάσεις που δημιουργούνται μεταξύ μιας μητέρας και ενός παιδιού υπό το βάρος της καθημερινότητας. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο συγγραφέας, ο εικονογράφος του βιβλίου Νικόλας Ανδρικόπουλος, και η Κατερίνα Καλλιακούδη, ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια.

Δωρεάν σεμινάριο οδικής συμπεριφοράς από τον Ιαβέρη: «Μπαμπά μην τρέχεις»

Σε συνεργασία με το infokids.gr

@ 13/04 και ώρα 12:00 | Public Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη, με δήλωση συμμετοχής εδώ

 

5cb08f3d825e6305bd27ddc3

Tα στατιστικά λένε, ότι τα περισσότερα ατυχήματα λαμβάνουν χώρα τους θερινούς μήνες, με τους περισσότερους θανόντες να είναι άνδρες. Εν όψει της εξόδου για τις διακοπές του Πάσχα, λοιπόν, αλλά και ως μέρος της γενικότερης οδικής κουλτούρας που οφείλουμε να βελτιώνουμε καθημερινά, προσκεκλημένος εισηγητής για το επόμενο δωρεάν σεμινάριο του Infokids.gr είναι ο κ. Τάσος Μαρκουΐζος, περισσότερο γνωστός ως Ιαβέρης. Η εκδήλωση αφορά κυρίως γονείς, αλλά όσοι φοιτητές ή εκπαιδευτικοί επιθυμούν να παρακολουθήσουν την ομιλία, θα λάβουν στο τέλος βεβαίωση συμμετοχής.

Record Store Day

@ 13/04 και ώρα 12:00 | Public Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη

 

5cb08f5e825e630c56514312

Ανυπομονείς για περισσότερη μουσική; Και φέτος το Public γιορτάζει τη Record Store Day, το Σάββατο 13 Απριλίου, από τις 12.00 έως τις 14.00. Στο Public Συντάγματος, o σταθμός En Lefko 87,7 με τους παραγωγούς, Σπύρο Παγιατάκη και Νίκο Δρογώση, θα βρίσκονται εκεί με πολύ μουσική αλλά και με τις 10 αποκλειστικές επανεκδόσεις αγαπημένων ιστορικών ελληνικών δίσκων. Βρες μόνο στο Public το «Πέρα από τις πόλεις της ασφάλτου» από τα Ξύλινα Σπαθιά, τα «Ζεστά Ποτά» των Κατσιμιχαίων και μοναδικούς δίσκους του Χατζηδάκι!

Φτιάξε την δική σου λαμπάδα Barbie

@ 13/04 και ώρα 11:00-18:00 | Public Athens Metro Mall, Είσοδος Ελεύθερη.

 

5cb08f7f825e6305bd27ddc5

Mε την Barbie μπορείς να γίνεις ότι ονειρεύεσαι! Έλα το Σάββατο 13 Απριλίου, 11:00-18:00, στο Public Athens Metro Mall, να βγάλεις φωτογραφίες και να γίνεις καλλιτέχνης φτιάχνοντας τη δική σου λαμπάδα στο εργαστήριο της Barbie!

Και όμως υπάρχει θέμα

«Φανερή και αδιόρατη κακοποίηση»

@ 15/04 και ώρα 21:00 | Public Café Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη.

 

5cb08f9a825e630f18176b32

Η βία στην οικογένεια, στο σχολείο, στην κοινωνία είναι παρούσα και μας προκαλεί να την γνωρίσουμε και να της αντισταθούμε. Αν και η άσκηση κάθε είδους βίας ή κακοποίησης (ψυχολογικής, σωματικής, σεξουαλικής και συναισθηματικής) είναι παράνομη, εντούτοις παραμένει ισχυρή και προκαλεί. Ο Γιάννης Μπασκόζος και ο Μάκης Προβατάς συζητούν με τους Ματθαίο Γιωσαφάτ (Νευρολόγο-Ψυχίατρο, Ψυχαναλυτή-Ψυχοθεραπευτή), τον Γιώργο Μόσχο (επί 15 χρόνια Συνήγορος για τα δικαιώματα του παιδιού) και εκλεκτούς ψυχολόγους τα φαινόμενα αυτά την Δευτέρα 15 Απριλίου στις 21:00, στο Public Café Συντάγματος.

Η εκδήλωση αυτή αποτελεί μέρος της θεματικής ενότητας «Και όμως υπάρχει θέμα», που ξεκίνησε στις 25 Σεπτεμβρίου του 2018.

«Μη με αφήσεις να ξεχάσω»

Πόπης Λαμπροπούλου (Εκδόσεις Ωκεανός)

@ 16/04 και ώρα 19:00 | Public Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη.

 

5cb08fb6825e630f1663a312

Το Public και οι εκδόσεις Ωκεανός σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου «Μη με αφήσεις να ξεχάσω» της Πόπης Λαμπροπούλου, την Τρίτη 16 Απριλίου, στις 19:00, στο Public Συντάγματος.

H Άννα στα δεκαοκτώ της εγκαταλείπει την επαρχία όπου μεγάλωσε κι έρχεται στην Αθήνα προσπαθώντας να ξεχάσει τη δυσλειτουργική οικογένεια της και τα τραγικά γεγονότα που έζησε στην επαρχία κατά τη διάρκεια της εφηβείας της. Γεμάτη πίκρα και νυκτερινούς εφιάλτες προσπαθεί να αλλάξει τον εαυτό της, να γυρίσει προς τα πίσω το ρολόι του χρόνου και να κάνει μια νέα αρχή. Στην πρωτεύουσα θα γνωρίσει τον γοητευτικό Ορφέα κι ενώ θα πιστέψει ότι εκείνος είναι πια το στήριγμά της, ο δρόμος της αγάπης που ανοίχτηκε μπροστά της θα την οδηγήσει στον γκρεμό. Με νύχια και με δόντια προσπαθεί να αναρριχηθεί ξανά και να βγει στην επιφάνεια κουβαλώντας τον θυμό και το πάθος για εκδίκηση. Μια δυνατή ιστορία που στηρίζεται σε αληθινά γεγονότα και σε κάνει να δεις καθαρά πως την λύτρωση του εαυτού σου, μόνο η συγχώρεση μπορεί να στην χαρίσει.

Γιάννης Πλούταρχος

Υπογραφή του νέο του δίσκου στο Public

@ 17/04 και ώρα 19:30 | Public Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη

 

5cb08fd4825e6305bd27ddc6

Την Τετάρτη 17 Απριλίου, στις 19.30, o Γιάννης Πλούταρχος θα βρίσκεται στο Public Συντάγματος για να υπογράψει τη νέα του δισκογραφική δουλειά μία μέρα πριν το επίσημη κυκλοφορία του άλμπουμ, που κυκλοφορεί από την Panik Platinum και μας χαρίζει ακόμα ένα ιδιαίτερο μουσικό ταξίδι γεμάτο… «Τραγούδια Ακατάλληλα»! Τα πιο δυνατά συναισθήματα «ξετυλίγονται» μέσα από 20 μοναδικά τραγούδια, που υπογράφουν επιτυχημένοι συνθέτες και στιχουργοί, δημιουργώντας πλούσιες εικόνες για τον έρωτα, την αγάπη, τη χαρά, τη λύπη και την απώλεια. Με τις ξεχωριστές και δυνατές ερμηνείες του, ο Γιάννης Πλούταρχος μας χαρίζει «Τραγούδια Ακατάλληλα», που θα γίνουν για όλους μας… κατάλληλα!

«Ξεσπάσματα θυμού και εντάσεις στα παιδιά»

Σε συνεργασία με το workingmoms.gr

@ 19/04 και ώρα 18:00 | Public Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη, δήλωση συμμετοχής στο [email protected].

 

5cb09001825e630f18176b33

Το Public, το workingmoms.gr και η σύμβουλος ψυχικής υγείας – ψυχολόγος, Αγγελική Καβαλλιεράτου, σας καλούν να συζητήσουμε τι μπορεί να σημαίνουν τα ξεσπάσματα θυμού και οι εντάσεις στα παιδιά, την Παρασκευή 19 Απριλίου, στις 18:00, στο Public Συντάγματος. Ο «θυμός» είναι ένα απολύτως φυσιολογικό συναίσθημα. Τα παιδιά θυμώνουν όταν αισθάνονται αδικία, απογοήτευση, ανασφάλεια και όταν δεν γίνονται τα πράγματα όπως τα περιμένουν. Πολλές φορές ο θυμός κρύβει από πίσω του άλλα θέματα που είναι σημαντικό να προσπαθήσουμε να τα κατανοήσουμε, ώστε να βοηθήσουμε περισσότερο το παιδί μας.

Στην εκδήλωση, η ψυχολόγος θα μας μιλήσει για:

– Το από που προέρχεται ο θυμός και τι κρύβει από πίσω του

– Το τι σημαίνουν για τα ίδια τα παιδιά οι εκρήξεις θυμού, οι εντάσεις και η επιθετικότητα

– Το τι μπορούν να κάνουν οι γονείς για να τα διαχειριστούν

Θα ακολουθήσει συζήτηση και ανοιχτός διάλογος για ό,τι θέμα απασχολεί τους καλεσμένους και θα πάρετε μαζί σας γραπτώς τα βασικά σημεία της παρουσίασης!

«Ρεβιθοκοντούλης»

Μαρίνα Γιώτη (Εκδόσεις Διόπτρα)

@ 20/04 και ώρα 12:00 | Public The Mall Athens, Είσοδος Ελεύθερη

 

5cb09024825e6305bd27ddc7

Το Public και οι εκδόσεις Διόπτρα προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους να συναντήσουν από κοντά την αγαπημένη τους συγγραφέα, Μαρίνα Γιώτη, το Σάββατο 20 Απριλίου, στις 12.00, στο Public The Mall Athens για να μας μιλήσει για την διάσημη ιστορία του «Ρεβικοντούλη», περίπου όπως την ξέρουμε, αλλά και η ιστορία… αλλιώς, ιδωμένη από μια άλλη οπτική γωνία. Πώς γίνεται ένας γονιός να παρατάει τα παιδιά του στο δάσος, όσο δύσκολα κι αν είναι τα πράγματα; Και ο «Ρεβικοντούλης», αφού ήταν τόσο έξυπνος, δεν ήξερε ότι τα ψιχουλάκια δεν θα άντεχαν για πολύ στο δάσος; Κι αν ήταν τόσο κοντούλης, πώς μπορούσε να τον δει από ψηλά ένας τόσο τεράστιος Γίγαντας; Και αυτός ο Γίγαντας πάλι, τόσο κουρασμένος ήταν που τον άφησε να του κλέψει έτσι απλά τις μπότες; Ο δαιμόνιος ρεπόρτερ, Φάνης ο Μπούφος, είναι αποφασισμένος να ανακαλύψει τι κρύβεται πίσω από τις λέξεις του γνωστού παραμυθιού. Ένα βιβλίο που μιλάει για την ενηλικίωση, τη συνεργασία και πώς να αντιμετωπίζουμε τους χειρότερούς μας φόβους. Ένα εργαλείο για γονείς και εκπαιδευτικούς που μαθαίνει στα παιδιά να διαβάζουν ανάμεσα στις γραμμές και να αναπτύσσουν την κριτική τους σκέψη.

Λογοτεχνικός περίπατος

Αφιερωμένος στον Δημήτρη Νόλλα

@ 20/04 και ώρα 10:30 | Public Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη, με δήλωση συμμετοχής εδώ.

 

5cb0903d825e630c56514313

Το Public και η Εταιρεία Πολιτιστικού Τουρισμού Discover Greek Culture οργανώνουν το Σάββατο 20 Απριλίου, στις 10:30, λογοτεχνικό περίπατο αφιερωμένο στον γνωστό πεζογράφο, Δημήτρη Νόλλα, ο οποίος, όπως επεσήμανε, η κριτική μπόρεσε να αναδείξει στο έργο του την ιδιαίτερη ψυχοσύνθεση των Ελλήνων. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν διάφορα σημεία στο κέντρο της Αθήνας που συνδέονται με τη ζωή και το έργο του. Ο περίπατος θα ξεκινήσει μπροστά από τον ναό του Αγίου Δημητρίου στου Ψυρρή, στην ομώνυμη οδό, μια περιοχή όπου κυκλοφορούν τα πρόσωπα που κατοικούν μέσα στα βιβλία του Δημήτρη Νόλλα, αλλά και ο ίδιος ο συγγραφέας. Η δεύτερη στάση θα γίνει στην Πλατεία Αγίων Θεοδώρων, όπου βρίσκεται και ένα καφενείο, στο οποίο θα συναντήσουμε κάποιους από τους αντιπροσωπευτικούς του ήρωες. Η τρίτη στάση θα γίνει στην οδό Σταδίου, για να μιλήσουμε για τα μπαρ, προσφιλή μέρη μαζί με τα καφενεία στους λογοτεχνικούς τόπους του Δημήτρη Νόλλα, εκεί που ανάμεσα στα φλυτζάνια και τα ποτήρια γεννιούνται διαρκώς νέες ιστορίες. Η τέταρτη στάση θα γίνει στο Σύνταγμα, εκεί όπου καθημερινά συμβαίνουν τα γεγονότα που τροφοδοτούν διαρκώς και την ιστορία και τη λογοτεχνία της πόλης. Στη συνέχεια, στο Public Συντάγματος, οι συμμετέχοντες θα συναντήσουν τον ίδιο τον συγγραφέα, τον οποίο θα παρουσιάσει η φιλόλογος, Ελένη Αντωνιάδου.

Σεμινάριο με θέμα «Γονείς σε συνεργασία»

Εκδόσεις Κλειδάριθμος

@ 20/04 και ώρα 12:00 | Public Κολωνακίου, Είσοδος Ελεύθερη

 

5cb09055825e630ccb5f5f84

Το Public και οι εκδόσεις Κλειδάριθμος σας προσκαλούν στο σεμινάριο με θέμα «Γονείς σε συνεργασία», το Σάββατο 20 Απριλίου, στις 12:00, στο Public Κολωνακίου. Λειτουργήστε ως ομάδα αναπτύσσοντας ένα κοινό μοντέλο διαπαιδαγώγησης. Η Αγγελική Καβαλλιεράτου, ψυχολόγος, ειδικευόμενη οικογενειακή συστημική ψυχοθεραπεύτρια, μας εξηγεί πώς μπορούν δύο άνθρωποι να απαλλαγούν από τα γονεϊκά πρότυπα που «κουβαλούν» από τις οικογένειές τους και να συμβαδίσουν στο θέμα της διαπαιδαγώγησης, δίχως να υπερισχύει η γνώμη του ενός έναντι του άλλου; Καθένας από εμάς ανατράφηκε με συγκεκριμένα πρότυπα που μπορεί να μη συμβαδίζουν με αυτά του συντρόφου του. Με υπομονή και συνεργασία, το ζευγάρι πρέπει να προσπαθήσει να απαλλαγεί από αυτά –ή να συνδυάσει τα καλύτερά τους στοιχεία– με στόχο τη δημιουργία ενός νέου μοντέλου διαπαιδαγώγησης που θα ταιριάζει στις προσωπικότητες των δύο γονέων.

Και όμως υπάρχει θέμα

«Υπάρχει θέμα… με το μέλλον της ενωμένης Ευρώπης;»

@ 22/04 και ώρα 21:00 | Public Café Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη.

 

5cb09073825e630c56514314

Για πρώτη φορά οι ευρωεκλογές δεν θα είναι μια δεκπαιρεωτική διαδικασία αλλά μια ισχυρή αναμέτρηση μεταξύ ευρωπαϊστών και ευρωσκεπτικιστών…Το αποτέλεσμα μπορεί να αποδειχθεί πραγματικά σοβαρό θέμα για ολόκληρη την Ευρώπη, και κυρίως για τις πιο αδύναμες χώρες. Ο Γιάννης Μπασκόζος και ο Μάκης Προβατάς συζητούν τη Δευτέρα 22 Απριλίου, στις 21:00, στο Public Café Συντάγματος με τον Νίκο Ανδρουλάκη, ευρωβουλευτή και υποψήφιο με το ΚΙΝΑΛ, και τον Δημήτρη Καιρίδη, υποψήφιο με την Ν.Δ. Η εκδήλωση αυτή αποτελεί μέρος της θεματικής ενότητας «Και όμως υπάρχει θέμα», που ξεκίνησε στις 25 Σεπτεμβρίου του 2018.

Καλαμάτα: Κιτρίνισε τα πάντα η αφρικανική σκόνη – Απίστευτες εικόνες από την περιοχή (video)

2

Καλαμάτα: Κιτρίνισε τα πάντα η αφρικανική σκόνη – Απίστευτες εικόνες από την περιοχή (video)

Σε ταινία παραπέμπει το σκηνικό στην Καλαμάτα μετά την επέλαση της αφρικανικής σκόνης

Κατερίνα Βρανά: «Σελεμπρέισιον γενεθλίων και επιβίωσης» – 7 χρόνια επιβίωσης με δύο δυνατές αναρτήσεις (Εικόνες)

438108010 18426626314000170 825866362010932573 n

Κατερίνα Βρανά: «Σελεμπρέισιον γενεθλίων και επιβίωσης» – 7 χρόνια επιβίωσης με δύο δυνατές αναρτήσεις (Εικόνες)

Σαν σήμερα, στις 23 Απριλίου, η Κατερίνα Βρανά ήρθε αντιμέτωπη με τον θάνατο και κατάφερε…

Σοκ στο Αγρίνιο: Ασθενής πέθανε λίγες ημέρες αφού πήρε εξιτήριο – Τι απαντά το νοσοκομείο

nosokomeio agia olga giatros giatroi 2

Σοκ στο Αγρίνιο: Ασθενής πέθανε λίγες ημέρες αφού πήρε εξιτήριο – Τι απαντά το νοσοκομείο

Οι πρώτες πληροφορίες για τον άτυχο ασθενή στο Αγρίνιο - Οι αρχές ερευνούν τα αίτια…

Μαμαλάκης για Βέφα: «Λυπάμαι που στην ηλικία της θα ασχοληθεί με την πολιτική και με αυτό το κόμμα μάλιστα» (Video)

mamalakis alexiadou 2

Μαμαλάκης για Βέφα: «Λυπάμαι που στην ηλικία της θα ασχοληθεί με την πολιτική και με αυτό το κόμμα μάλιστα» (Video)

«Ένας κουρασμένος άνθρωπος τι μπορεί να προσφέρει στην πολιτική; Μέχρι και η μετακίνησή του είναι…