Λίγο πριν απ’ τις γιορτές τους προέκυψε Ινδαρές!

Η παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δεν είναι κάτι που το φυσά ο άνεμος το παίρνει και γρήγορα το ξεχνάμε

ek indares

Διαβάζω ότι η ΝΔ θέλει να αλλάξει την ατζέντα της πολιτικής συζήτησης. Δεν θέλει η συζήτηση να περιστρέφεται ούτε γύρω από την βία και την καταστολή, ούτε γύρω από την λέσχη της αριστείας, που τελικά κατέληξε σε λέσχη της απάτης.

Όμως η παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δεν είναι κάτι που το φυσά ο άνεμος το παίρνει και γρήγορα το ξεχνάμε. Η παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, είναι για πρώτη φορά από την μεταπολίτευση και μετά επιλογή. Όχι σύμπτωση, συγκυρία, ή «άτυχη» στιγμή. Από τον Ιούλιο που ανέλαβε η κυβέρνηση του «κεντρώου», «φιλελεύθερου» Κυριάκου Μητσοτάκη, η βία και η καταστολή, έγιναν αναπόσπαστο χαρακτηριστικό της διακυβέρνησης της. Είναι ξεκάθαρη πολιτική επιλογή.

Όμως τους προέκυψε Ινδαρές. Η κατάληψη στο Κουκάκι περνούσε μέσα από το σπίτι και την ταράτσα του σκηνοθέτη κυρίου Δημήτρη Ινδαρέ.

Ο μονόλογος του σιδηροδέσμιου «Τσαλαπετεινού του «Wyoming», που καταγράφηκε από κάποιον γείτονα, είναι από μόνος του η απόλυτη καταγγελία ενάντια στην βία, την βαρβαρότητα, την παραβίαση της ελευθερίας. Είναι η κραυγή της απορίας ενός ανθρώπου, που η αναίσχυντη εξουσία προσπαθεί να τον συνθλίψει. Απλώς επειδή βρέθηκε μπροστά της. Οποιοσδήποτε μπορούσε να βρεθεί μπροστά της. Να μην το ξεχνάμε…

«Το δέσιμο είναι ταπείνωση, γιατί κανείς δεν σας έχει αντισταθεί. Είναι ταπείνωση. Λύστε με γιατί δεν μπορώ άλλο. Η φυσική κατάσταση είναι να είμαστε ελεύθεροι και να μην υπακούμε σε κανένα μίσος… Γιατί μας έχετε δεμένους; Δεν σας αντιστέκεται κανείς. Είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει. Δεν τους έχουμε μειώσει, δεν τους έχουμε βρίσει, δεν τους έχουμε επιτεθεί. Μας έχουν επιτεθεί. Μας έχουν δείρει…Περνάνε μέσα από το σπίτι μας χωρίς την άδεια του ιδιοκτήτη. Είναι ντροπή. Σαν κλέφτες…Καμαρώστε μας όλους, την κατάντια μας εδώ. Αυτή είναι η Ελλάδα, ένας διαρκής εμφύλιος. Όπου οι μεν βασανίζουν τους δε με εναλλασσόμενους ρόλους. Τελείωσε ο παραλογισμός με τους αναρχικούς και τώρα έρχεται ο παραλογισμός με αυτούς που ήρθανε να…»

Ο μονόλογος αυτός, υπονομεύει κάθε δικαιολογία, κάθε προσπάθεια προπαγάνδας, κάθε επικοινωνιακή διαχείριση. Όσα επικοινωνιακά υπερόπλα και αν διαθέτει η κυβέρνηση δεν μπορούν να απαντήσουν. Η στρατιά των troll, των ξωτικών της κυβέρνησης, των μπαχαλάκηδων της ενημέρωσης, που προσπαθούν να κατηγορήσουν, να δικαιολογήσουν, πέφτει πάνω στον αδιαπέραστο τοίχο της απορίας του κακοποιημένου ανθρώπου. Άδωνης Γεωργιάδης, Γιάννης Λοβέρδος, Μάκης Βορίδης, Μπάμπης Παπαδημητρίου, Γιάννης Πρετεντέρης βγήκαν και είπαν τα δικά τους. Τα γνωστά. Ο λόγος του ανθρώπου με τις χειροπέδες τους έκανε σκόνη. Τόσο φαιδροί. Τόσο ελλειμματικοί. Τόσο λίγοι.

Η κυβέρνηση συμμετέχει στην θεατρική παράσταση με τίτλο: «Η καλή κυβέρνηση εναντίον των κακών αναρχικών». Επενδύει στον φόβο και στο δέος που προκαλεί μια επιχείρηση πάνοπλων αστυνομικών σ’ ένα κατειλημμένο κτίριο. Στο Κουκάκι. Παντού. Έλπιζε ότι θα βρει κάμποσους άγριους μπαχαλάκηδες, αιμοβόρους αντιεξουσιαστές, βόμβες μολότοφ, κράνη, ραβδιά, φυλλάδια παρασκευής βομβών. Αντί γι αυτά, βρήκε μια φιλήσυχη οικογένεια κανονικών ανθρώπων. Μπούκαρε μέσα και τους συμπεριφέρθηκε σαν να ήταν τρομοκράτες. Εσωτερικοί εχθροί.

Η κραυγή ελευθερίας ενός πράου καθημερινού ανθρώπου, απονομιμοποίησε και αποδόμησε το δόγμα «νόμος και τάξη.» Το έκανε να φαίνεται αυτό που είναι πραγματικά: «Ανομία και μπάχαλο». Η κραυγή ελευθερίας ενός ήσυχου, ήπιου ανθρώπου που προσπαθεί να καταλάβει το γιατί, τους εξευτέλισε:

«Το δέσιμο είναι ταπείνωση… Λύστε με γιατί δεν μπορώ άλλο. Η φυσική κατάσταση είναι να είμαστε ελεύθεροι και να μην υπακούμε σε κανένα μίσος. Γιατί μας έχετε δεμένους; Δεν σας αντιστέκεται κανείς. Είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει. Το δέσιμο είναι ταπείνωση…λύστε με γιατί δεν μπορώ άλλο…»

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…