Λίγο ενδιαφέρονται για το πρωτογενές πλεόνασμα οι Έλληνες. Ανεργία, εισόδημα και δημόσια υγεία τα θέματα που τους απασχολούν

[…]

mrb proteraiotites

Δεν πείθει τους έλληνες το επικοινωνιακό “όπλο” του πρωτογενούς πλεονάσματος που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τις εξαμηνιαίες τάσεις της εταιρείας δημοσκοπήσεων MRB, η εξασφάλιση του πρωτογενούς πλεονάσματος αποτελεί το τελευταίο απο τα 13 θέματα αιχμής που οι έλληνες θεωρούν ότι η κυβέρνηση πρέπει να δώσει προτεραιότητα.

Το πλέον σημαντικό θέμα για τους πολίτες ειναι ο περιορισμός της ανεργίας που έχει εκτιναχθεί λόγω της κυβερνητικής πολιτικής. Το 95,6% των πολιτών θεωρεί το θέμα της ανεργίας ως “εξαιρετικά” και “πολύ σημαντικό θέμα”.

Οι πολίτες θεωρούν ότι θέματα όπως η προστασία του εισοδήματος και η εξασφάλιση της δημόσιας υγείας αποτελούν τα βασικά θέματα στα οποία η κυβέρνηση θα έπρεπε να θέσει σε άμεση προτεραιότητα.

Ακόμη αξιολογούνται ως σημαντικά θέματα όπως η γενικότερη ανάπτυξη της λικονομίας, η εξασφάλιση αξιοπρεπούς σύνταξης, η οικονομική σταθερότητα, η κοινωνική σταθερότητα και ευημερία, η εξασφάλιση ικανοποιητικού επιπέδου δημόσιας εκπαίδευσης και η αποτελεσματική λειτουργία του κράτους. Επιπλέον, η προστασία της κοινωνίας απο την εγκληματικότητα και η προστασία της ακίνητης περιουσίας των πολιτών.

Θέματα όπως η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και η εξασφάλιση πρωτογενούς πλεονάσματος δεν φαίνεται να “συγκινούν” τους πολίτες. Η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας θεωρείται ως εξαιρετικά σημαντικό απο το 63,4% και ως πολύ σημαντικό απο το 24,3% ενώ το πρωτογενές πλεόνασμα θεωρείται ως εξαιρετικά σημαντικό απο το 54,1% και ως πολύ σημαντικό απο το 23,8%.  

Εικόνες που «κόβουν» την ανάσα: Αεροπλάνο στο Ηράκλειο περνά ξυστά πάνω από τις ταράτσες (Video)

Εικόνες που «κόβουν» την ανάσα: Αεροπλάνο στο Ηράκλειο περνά ξυστά πάνω από τις ταράτσες (Video)

Ο φακός του neakriti.gr και της ΚΡΗΤΗ TV κατέγραψε μοναδικές εικόνες με αεροπλάνα που κάνουν…

«Λευτεριά στην Παλαιστίνη» – Χιλιάδες κόσμου στην πορεία προς την Iσραηλινή πρεσβεία (Εικόνες)

«Λευτεριά στην Παλαιστίνη» – Χιλιάδες κόσμου στην πορεία προς την Iσραηλινή πρεσβεία (Εικόνες)

Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν ωστόσο μετά το τέλος της πορείας, με τις αστυνομικές δυνάμεις να…