Λιγνάδης, Φουρθιώτης: Οι «εκλεκτοί» συνομιλητές του συστήματος Μητσοτάκη…

Μετά τη Λιγναδιάδα η Φουρθιωτιάδα.

mitsotakis2

O πρωταγωνιστής της trash (σκουπίδια) TV, Μένιος Φουρθιώτης, σε απόλυτη αντιστοιχία με μια trash κυβέρνηση. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον ρόλο του οικοδεσπότη της trash κατάστασης, υποδέχεται τους καλεσμένους του και μας τους συστήνει. Λιγνάδης, Φουρθιώτης και ούτε μπορούμε να φανταστούμε ποιος άλλος  ακολουθεί. Σίγουρα κάποιος που θα μας εκπλήξει «ευχάριστα» και θα μας αποσβολώσει. Μία γλυκιά αναμονή για το αναπάντεχο και το εκπληκτικό. Ο σουρεαλισμός της κακογουστιάς ανακατεμένος με μεγάλες δόσεις σαπίλας και ανηθικότητας. 

Αυτό που έχει πετύχει αυτή η κυβέρνηση είναι όλα να μοιάζουν φυσιολογικά, τίποτα να μη μας εκπλήσσει και να είμαστε έτοιμοι να βιώσουμε και τις πιο ακραίες καταστάσεις ως κανονικές. Είμαστε έτοιμοι και εκπαιδευμένοι στο να αποδεχτούμε τα πάντα. Είμαστε εθισμένοι στο παράλογο και το επιζητούμε με μανία. Trash καταστάσεις σερβιρισμένες με τραγανιστά μπισκότα ζυμωμένα με μελάνι σουπιάς συνδυασμένα με κιμά γαρίδας. 

Η σημαντικότητα και η μοναδικότητα  αυτών των στιγμών, μπορεί να αποδοθεί μόνον από έναν σκιτσογράφο του ύψους και του ύφους του ΑΡΚΑ, από μιά ιστοριογράφο του μεγέθους της κυρίας Αρβελέρ και από έναν τραγουδοποιό του αναστήματος του Διονύση Σαββόπουλου. Θα αποδώσουν τις μοναδικές αυτές στιγμές που ζούμε, με όπλο το μοναδικό ταλέντο που διαθέτουν. Παρακαταθήκη στην ιστορία. Θα ενώσουν το «μεγαλείο» του παρόντος με το μέλλον.

Η trash εποχή του Μητσοτάκη παράγει άφθονα σκουπίδια. Αυτό ξέρει να κάνει και το κάνει απόλυτα πετυχημένα. Η trash κατάσταση προβοκάρει τη μελαγχολία της εποχής. Την υπονομεύει. Δεν μας αφήνει ούτε να μελαγχολούμε. Ένα χαμόγελο απορίας χαράζει τα πρόσωπα μας. Είναι δυνατόν αυτό που βιώνουμε; Οι trash ήρωες του Μητσοτάκη διαδέχονται ο ένας τον άλλον. Ζούμε μέσα σ’ένα κόμικ και δίπλα μας κυκλοφορούν οι underground καλτ πρωταγωνιστές του. Τους κοιτάμε έκπληκτοι σαν να βλέπαμε ανάμεσα μας τον Ντόναλντ Ντακ ή τον Αστερίξ. Μόνο που οι ήρωες του Μητσοτάκη είναι «σκοτεινοί». 

Ο Μητσοτάκης με άγνοια κινδύνου, ή ανικανότητα αντίληψης της πραγματικότητας, μας συστήνει τους φίλους του. Οι φίλοι του ενοχλούν και προκαλούν. Γεννούν απορίες, συνειρμούς κι αμφιβολίες. Γιατί διάλεξε να λανσάρει αυτούς τους τύπους. Το πιθανότερο ότι δεν θα μάθουμε ποτέ την αλήθεια. Θα αμφιβάλουμε και μόνον θα υποθέτουμε. Ένα είναι όμως σίγουρο. Οι σκοτεινοί ήρωες του Μητσοτάκη τον έχουν ήδη μεταφέρει στον ζοφερό κόσμο τους. Οι σκοτεινοί του ήρωες, θα τον αποδομήσουν, θα τον αποσυνθέσουν, θα τον απορροφήσουν και στο τέλος θα τον εξαφανίσουν.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

λεκατσα

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

Ως φοιτήτρια στη Φαρμακευτική τότε, η Μέλπω Λεκατσά, έστησε μαζί με άλλους φοιτητές ένα πρόχειρο…

«Κόλαφος» ο Δημήτρης Παπανώτας για την Αχτσιόγλου: «Δεν θα με κακοποιούν πολιτικά κατά αυτόν τον τρόπο» (video)

παπανωτας

«Κόλαφος» ο Δημήτρης Παπανώτας για την Αχτσιόγλου: «Δεν θα με κακοποιούν πολιτικά κατά αυτόν τον τρόπο» (video)

Ο δημοσιογράφος, Δημήτρης Παπανώτας, μίλησε το Σάββατο (20/04) για την αποπομπή του από το ευρωψηφοδέλτιο…