Newsroom

Newsroom

Λιβύη: Νέα διάσωση από το Ocean Viking που μεταφέρει πλέον 251 διασωθέντες

Η ανθρωπιστική οργάνωση SOS Mediterranee πραγματοποίησε σήμερα την τρίτη διάσωση μέσα σε τρεις ημέρες στα ανοικτά των λιβυκών ακτών διασώζοντας 81 ανθρώπους και περιθάλπει πλέον 251 διασωθέντες επί του πλοίου Ocean Viking που έχει ναυλώσει η μκο μαζί με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, διαπίστωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκεται πάνω στο πλοίο.

AP Libya Refugees

Το μπλε φουσκωτό σκάφος μετέφερε νέους άνδρες, στην πλειονότητά τους Σουδανούς που είχαν αναχωρήσει από τις λιβυκές ακτές χθες, Σάββατο, το βράδυ και χειροκρότησαν τους διασώστες όταν τους είδαν να φθάνουν.

Το Ocean Viking συνεχίζει να περιπολεί στα διεθνή ύδατα σε απόσταση περίπου 50 ναυτικών μιλίων (λιγότερο από 100 χιλιόμετρα) από την Τρίπολη.

«Είμαστε οι μόνοι μέσα στη ζώνη, η λιβυκή ακτοφυλακή δεν ανταποκρίνεται», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο συντονιστής των επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης της SOS Mediterranee Νίκολας Ρομάνιουκ.

Το Ocean Viking διαδέχθηκε το πλοίο Aqurius και φέρει σημαία Νορβηγίας.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, που καταγράφουν τους διασωθέντες μέσα στο πλοίο, επισήμαναν σήμερα πως τα τρία τέταρτα (81%) των τελευταίων ανθρώπων που διασώθηκαν είναι μεταξύ 18 και 34 ετών και 17% είναι ανήλικοι κάτω των 18 ετών.

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

AP23310835745895

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

Ο Αργεντίνος πρόεδρος χαρακτήρισε σε συνέντευξή του τον κολομβιανό ομόλογό του Γουστάβο Πέτρο «δολοφόνο» και…