Λιβύη: Εκατοντάδες μετανάστες κλειδωμένοι και εγκαταλελειμμένοι χωρίς τροφή και νερό σε κέντρα κράτησης

Εκατοντάδες μετανάστες έχουν εγκαταλειφθεί χωρίς τροφή και νερό σε κέντρα κράτησης που τελούν υπό τον έλεγχο της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης στην λιβυκή πρωτεύουσα, αφού οι φύλακες τράπηκαν σε φυγή μετά από συγκρούσεις που ξέσπασαν μεταξύ αντιμαχόμενων ένοπλων ομάδων τις τελευταίες μέρες, ανέφεραν εργαζόμενοι στον τομέα ανθρωπιστικής βοήθειας.

Περίπου 400 άνθρωποι έχουν εγκαταλειφθεί στο κέντρο κράτησης Αϊν Ζαρά που ελέγχεται από την αναγνωρισμένη από τα Ηνωμένη Έθνη κυβέρνηση της Λιβύης, τόνισε ένας από τους εργαζόμενους, που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Το Αϊν Ζαρά στην νότια Τρίπολη αποτελεί μέρος ενός δικτύου κρατικών εγκαταστάσεων όπου η Λιβύη κρατεί μετανάστες που αναχαιτίστηκαν από τις δυνάμεις της ακτοφυλακής, κατά την προσπάθειά τους να φτάσουν στην Ιταλία μέσω σκαφών με τη βοήθεια παράνομων διακινητών.

«Υπάρχουν περίπου 400 άνθρωποι κλειδωμένοι στο κέντρο κράτησης Αϊν Ζαρά, εκ των οποίων 200 άνδρες, 200 γυναίκες και 20 παιδιά κάτω των πέντε ετών, χωρίς τροφή και νερό», δήλωσε ο εργαζόμενος. «Οι φύλακες του κέντρου τράπηκαν σε φυγή εξαιτίας των συγκρούσεων που μαίνονται στην πόλη».

Μια πηγή σε διεθνή οργανισμό είπε ότι περίπου 1.500 μετανάστες είχαν αρχικά παγιδευτεί σε τρία κέντρα κράτησης. Κάποιοι δραπέτευσαν, ενώ άλλοι μεταφέρθηκαν σε άλλα κέντρα σε ασφαλέστερες περιοχές.

Δεν υπήρξε κάποιο άμεσο σχόλιο από την κυβέρνηση εθνικής ενότητας (GNA) του πρωθυπουργού Φαγιέζ αλ Σάρατζ που υποστηρίζεται από τη διεθνή κοινότητα, και επισήμως διοικεί τη χώρα, αλλά στην πραγματικότητα δεν έχει ούτε τον πλήρη έλεγχο της πρωτεύουσας.

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…