Newsroom

Newsroom

Λιβελλογραφήματα θεωρεί τα επίσημα πορίσματα ο Στουρνάρας

Από τα ρούχα βγήκε ο Γιάννης Στουρνάρας κατά την εξέτασή του σήμερα στην Εξεταστική Επιτροπής της Βουλής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ, όταν ερωτήθηκε σχετικά με τις αποκαλύψεις του Hot Doc.

57fd10921dc5248c118b47a4

Ο διοικητής της ΤτΕ κατά την πάγια τακτική όσων αρνούνται να απαντήσουν επί της ουσίας σε αποκαλύψεις για τη δραστηριότητά τους, προσπάθησε να αποφύγει τις ερωτήσεις αποπροσανατολίζοντας τη συζήτηση με το επιχείρημα ότι τα γραφόμενα είναι λιβελλογραφήματα.

Απαντώντας δε σε ερωτήσεις για το κατά πόσον πήρε νόμιμα η εταιρία της συζύγου του διαφήμιση από το ΚΕΕΛΠΝΟ για μη λοιμώδη νοσήματα, ο Στουρνάρας ανέφερε ότι «το ΚΕΛΠΝΟ εκτός από λοιμώδη νοσήματα έχει και μη λοιμώδη νοσήματα», ενώ εξέφρασε την απορία του για την παράνομη, όπως τη χαρακτήρισε, έφοδο των οικονομικών εισαγγελέων στα γραφεία της συζύγου του.

Δυστυχώς βεβαίως για τον κεντρικό τραπεζίτη, όσα έχει γράψει το περιοδικό και έγιναν ερωτήσεις στη Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, δεν είναι τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερα από τις διαπιστώσεις το ελεγκτών του ΚΕΕΛΠΝΟ, όπως καταγράφονται σε σχετικό πόρισμα.

Ο κεντρικός τραπεζίτης, κλήθηκε παράλληλα να διευκρινίσει για ποιον λόγο δεν απάντησε ο ίδιος στα δημοσιεύματα του περιοδικού, αλλά χρησιμοποίησε την ΤτΕ. Ο Γιάννης Στουρνάρας υπερασπίστηκε αυτή του την απόφαση επικαλούμενος την ιδιότητά του ως διοικητής της κεντρικής τράπεζας, παρότι το Hot Doc ουδέποτε την ενέπλεξε στις δραστηριότητες του επικεφαλής της.

Ο κ. Στουρνάρας μπορεί φυσικά να δηλώνει ότι το Hot Doc τον συκοφαντεί, η δημόσια θέση την οποία κατέχει όμως επιβάλλει να δώσει απάντηση σε όσα έχουν καταγράψει οι αρμόδιοι φορείς. Και κυρίως επιβάλλει να απαντήσει ο ίδιος και όχι να κρύβεται πίσω από τον θεσμό της ΤτΕ.