Ληστής και δολοφόνος ο Τσε κατά τον πρόεδρο της τουρκικής Βουλής

Σάλο έχουν προκαλέσει οι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποίησε ο πρόεδρος του τουρκικού Κοινοβουλίου, Ισμαήλ Καχραμάν, για το ίνδαλμα της κουβανικής επανάστασης, Ερνέστο Τσε Γκεβάρα.

«Ένας αντάρτης, ληστής και δολοφόνος δεν μπορεί να κοσμεί το κολάρο και το στήθος των Τούρκων μαθητών» είπε για τον Τσε ο Καχραμάν, κατακρίνοντας την επιλογή της τουρκικής νεολαίας να «φορά» την εικόνα του Τσε σε μπλουζάκια και κονκάρδες.

Και όπως είπε, ο Τσε «ήταν μια φονική προσωπικότητα που σκοτώθηκε σε ηλικία 39 ετών, προβαίνοντας σε εκτελέσεις ανθρώπων. Ήταν αντάρτης. Ένας ληστής που ενεπλάκη σε δραστηριότητες στην Βολιβία, την Κούβα και τη Νότιο Αμερική και δεν μπορεί να κοσμεί το κολάρο και το στήθος των μαθητών στα σχολεία μου».

«Δεν θα έπρεπε να συμβαίνει αυτό. Δεν έχει καμιά σχέση με εμάς, με τις ρίζες μας, με την ιστορία μας» συμπλήρωσε ο Καχραμάν, ο οποίος έκανε και μια πρόταση προς τους νέους να διαλέγουν τους ήρωές τους από την ιστορία της Τουρκίας. Γεγονός που τον ευθυγραμμίζει άριστα με το στρατηγικό σχέδιο τυφλής ισλαμοποίησης της τουρκικής κοινωνίας, το οποίο απεργάζεται και προσπαθεί να υλοποιήσει ο Ερντογάν.

«Είναι περίεργο που όλος ο κόσμος γνωρίζει τον Μωάμεθ τον Πορθητή και η Τουρκία όχι», είπε τονίζοντας τη σημασία του να εμφυσήσει και να εμπνεύσει κανείς την αγάπη για την τουρκική ιστορία στους νέους.

Οι δηλώσεις του, όπως ήταν αναμενόμενο, προκάλεσαν αντιδράσεις τόσο από βουλευτές του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP), όσο και από το Δημοκρατικό Κόμμα (HDP).

Τη σκυτάλη πήραν τα κοινωνικά δίκτυα, εκεί όπου εκατοντάδες χρήστες ανάρτησαν φωτογραφίες από το αγαπημένο τους μπλουζάκι με τον Γκεβάρα, ενώ άλλοι «στολίζουν» με ανάλογους χαρακτηρισμούς τον πρόεδρο της Βουλής και αυτόν που τον διόρισε στη θέση αυτή… 

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Όσο σιωπητήριο και να προσπαθήσουν να επιβάλουν ο ασκός του Αιόλου έχει ανοίξει»

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Όσο σιωπητήριο και να προσπαθήσουν να επιβάλουν ο ασκός του Αιόλου έχει ανοίξει»

Την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ προκάλεσε η απόφαση του Κωνσταντίνου Τασούλα να απορρίψει…

Kαταγγελία υπαλλήλου ΕΥΠ: «Έχουμε λάβει μηνύματα από άγνωστους αποδέκτες, μεταξύ των οποίων και απειλητικά»

Kαταγγελία υπαλλήλου ΕΥΠ: «Έχουμε λάβει μηνύματα από άγνωστους αποδέκτες, μεταξύ των οποίων και απειλητικά»

Μια αποκαλυπτική μαρτυρία υπαλλήλου της ΕΥΠ δημοσιεύει το Tvxs, και εκθέτει τόσο τον Κυριάκο Μητσοτάκη,…