Newsroom

Newsroom

Ληστεία στο Γεωπονικό: Βρέθηκε όπλο μέσα σε κάδο – Τι εξετάζουν οι αρχές

Ένα όπλο βρήκε κρυμμένα σε κάδο σκουπιδιών μία καθαρίστρια απέναντι από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, μία μόλις ημέρα μετά τη ληστεία που πραγματοποιήθηκε σε χρηματαποστολή.

5914510a1dc524c7248b4720

Στην περιοχή έσπευσε κλιμάκιο της αστυνομίας προκειμένου να διεξάγει έρευνα και να αναζητήσει τυχόν στοιχεία που θα τους οδηγήσουν στον δεύτερο δράστη, ο οποίος καταζητείται.

Σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας, εικάζεται ότι πρόκειται για το όπλο του δεύτερου δράστη, ο οποίος πιθανότατα το πέταξε στον κάδο κατά την καταδίωξη από τις αρχές.

Και τα δύο όπλα, το 9αρι όπλο του πρώτου δράστη που συνελήφθη, και το σημερινό θα μεταφερθούν για βαλλιστική εξέταση.

Την ίδια ώρα οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ μελετούν όλες τις λεπτομέρειες της χθεσινής επίθεσης στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο. Ο 25χρονος φοιτητής που συνελήφθη και οδηγήθηκε σήμερα στον εισαγγελέα, έχει λευκό ποινικό μητρώο και δεν έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αρχές για συμμετοχή σε επεισόδια ή κάποιο ποινικό αδίκημα.

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για διακεκριμένη ληστεία κατά συναυτουργία, κλοπή κατά συναυτουργία, οπλοφορία και απείθεια, αδίκημα που αφορά την άρνησή του να δακτυλοσκοπηθεί.

Στα δικαστήρια βρέθηκαν αρκετοί φίλοι του 25χρονου που φώναζαν συνθήματα συμπαράστασης προς αυτόν. Κατά την μεταγωγή του στο ανακριτικό γραφείο, κάποιοι από τους συγκεντρωμένους κατάφεραν να εισέλθουν στο κτίριο των ανακριτών και επενέβησαν δυνάμεις των ΜΑΤ που τους απώθησαν.  

Ο 25χρονος κρατάει μέχρι στιγμής αρνητική στάση και αρνείται να αποκαλύψει ποιος είναι ο δεύτερος ληστής. Οι αστυνομικοί προσπαθούν να 

να βρουν την άκρη του νήματος μέσω των κινητών τηλεφώνων, των καμερών διαχείρισης κυκλοφορίας αλλά και των επαφών που έκανε ο συλληφθείς.

Πάντως, το 2013, ο μεγαλύτερος κατά δύο χρόνια αδερφός του έπεσε στα χέρια της Αντιτρομοκρατικής ενώ καθόταν σε καφετέρια στη Νέα Φιλαδέλφεια για συμμετοχή σε δύο ληστείες στο Βελβεντο Κοζάνης και τα Φιλώτα Φλώρινας. Ο νεαρός κατηγορήθηκε για συμμετοχή στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, όμως το δικαστήριο τον καταδίκασε σε κάθειρξη 15 χρόνων και 11 μηνών μόνο για συμμετοχή στις δύο παραπάνω ληστείες.

Το ερώτημα στο οποίο καλούνται να απαντήσουν τώρα οι αστυνομικοί είναι αν οι δύο ληστές είναι στρατολογημένα νέα μέλη των Πυρήνων ή κάποιας άλλης οργάνωσης και τα χρήματα από την χρηματαποστολή προορίζονταν για την ενίσχυση του λεγόμενου επαναστατικού ταμείου ή πρόκειται για μια καθαρά ποινική υπόθεση.

Αργολίδα: Χωρίς παιδίατρο το Πάσχα-Μήνυση από τον πατέρα παιδιού που τραυματίστηκε

giatros nosokomeio eurokinissi kontarinis 708 3

Αργολίδα: Χωρίς παιδίατρο το Πάσχα-Μήνυση από τον πατέρα παιδιού που τραυματίστηκε

Την πραγματική κατάσταση με την οποία είναι αντιμέτωποι γονείς και παιδιά στην Αργολίδα, τις ημέρες…