Λήψη μέτρων ή ποδοσφαιρικό Grexit, διαμηνύει η FIFA

Άμεσα μέτρα από την Πολιτεία, την ΕΠΟ και τη Super League, προκειμένου να αποφευχθεί ένα ποδοσφαιρικό Grexit, ζητούν FIFA και UEFA, όπως κατέστησε σαφές σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα στην Αθήνα, ο υπεύθυνος της επιτροπής παρακολούθησης της ΕΠΟ, Χέρμπερτ Χούμπελ.

5aa6c2b61dc524b3178b4598 2

«Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει φτάσει στο γκρεμό», είπε χαρακτηριστικά ο Χούμπελ, ο οποίος τόνισε τους κινδύνους για τις ελληνικές ομάδες σε περίπτωση που δεν ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα ώστε να αποφεύγονται τα φαινόμενα που βλέπουμε τα τελευταία χρόνια και με ιδιαίτερη ένταση φέτος, στα ελληνικά γήπεδα. 

«Το Grexit που έμοιαζε μακρινό, δεν είναι πλέον. Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει φτάσει στο γκρεμό», σχολίασε με νόημα Χούμπελ, ο οποίος πρόσθεσε σε αυστηρό τόνο ότι «δεν υπάρχει θέση στη βία. Θα πρέπει να έχουμε δέσμευση και υπόσχεση απ’ όλους ότι θα σέβονται το παιχνίδι. Δεν γίνεται να υπάρχουν όπλα και εκβιασμοί. Αυτό δεν είναι ποδόσφαιρο».

Ο Χούμπελ παρατήρησε ακόμη πως στην Ελλάδα «επικρατούν απειλές και εκβιασμοί και εκτός γηπέδου» και διερωτήθηκε «πώς μπορείς να βάζεις τα παιδιά σου στο γήπεδο, όταν υπάρχουν όπλα στον αγωνιστικό χώρο».  «Τα σωστά βήματα πρέπει να τα αγκαλιάσει όλη η ποδοσφαιρική οικογένεια. Επαναλαμβάνω το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει φτάσει στο γκρεμό», είπε εκ νέου ο υπεύθυνος της επιτροπής παρακολούθησης της ΕΠΟ. 

Διαβάστε σχετικά: Δίωξη σε Σαββίδη και ΠΑΟΚ από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα

Ο ποδοσφαιρικός παράγοντας σημείωσε ακόμη σχετικά με τη συνάντησή του με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη ότι από πλευράς Πολιτείας ξεκαθαρίστηκε ότι δεν έχει σκοπό να πάρει τον έλεγχο του ποδοσφαίρου (πράγμα το οποίο απαγορεύει η FIFA). Είπε πάντως ο Χούμπελ ότι «σ’ αυτή την περίπτωση διακυβεύτηκε η δημόσια ασφάλεια». 

Πρόσθεσε ακόμη πως συζήτησε με τον Γιώργο Βασιλειάδη το πώς θα επιλυθεί το ζήτημα της βίας και για το πώς μπορούν ΕΠΟ και Πολιτεία να λάβουν μέτρα. «Μας υποσχέθηκαν ότι θα λάβουν μέτρα και πως θα βρουν τη λύση. Εμείς ήρθαμε εδώ για να κάνουμε συστάσεις», συμπλήρωσε. 

Καταλήγοντας ο Χούμπελ εξήγησε ότι η αναφορά της FIFA για το ελληνικό ποδόσφαιρο 

δεν θα περιγράφει μια ιδανική κατάσταση και ξεκαθάρισε: «δεν ξέρω ποια θα είναι η απόφαση που θα πάρει η FIFA. Είναι μεγάλο το εύρος των ποινών που μπορεί να επιβληθούν. Ζητάμε μια ισχυρή ΕΠΟ που θα μπορεί να ανταποκριθεί στις περιστάσεις. Η κατάσταση είναι σοβαρή». 

Διαβάστε σχετικά: Τι αναφέρει η έκθεση της αστυνομίας – Ούτε λέξη για το όπλο του Ιβάν Σαββίδη

Ο ίδιος ζήτησε να ξεκινήσει πάλι το πρωτάθλημα, αλλά να αποφασιστεί το πλαίσιο για τα επόμενα βήματα. «Η κυβέρνηση δεν επιτρέπεται να παρέμβει στο ποδόσφαιρο, αλλά είναι χρέος της η δημόσια ασφάλεια. Πρέπει να σταματήσει η βία, κανένας από εδώ μέσα δεν πιστεύω ότι θα ήθελε να βλέπει τέτοιες εικόνες», συνέχισε ενώ σε ερώτηση δημοσιογράφου για το τι σημαίνει η συγγνώμη του Ιβάν Σαββίδη, απάντησε με νόημα: «φαντάζεστε να κυκλοφορούσε ένας παράγοντας με όπλο στον αγωνιστικό χώρο στη Γερμανία;».

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

ataman 2 1

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού μίλησε μετά την ήττα της ομάδας του, δίνοντας σήμα ανασύνταξης και…

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

ΡΕΝΤΗ

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

Αντιμέτωποι με βαριές ποινικές διώξεις είναι πλέον οι 67 συλληφθέντες για την υπόθεση της δολοφονίας…

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

εβρος

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

Ένα πολύ σοβαρό περιστατικό έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των περιστατικών παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων…