Λευτέρης Κρέτσος: "Συμφωνία έως το τέλος του μήνα αλλά είμαστε έτοιμοι για όλα"

«Μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα ήταν καταστροφή όχι μόνο για τη χώρα αλλά για τη νομισματική ένωση»,…

kretsos

«Μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα ήταν καταστροφή όχι μόνο για τη χώρα αλλά για τη νομισματική ένωση», ανέφερε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Der Standard, ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος. Εκτίμησε δε ότι θα υπάρξει συμφωνία μέχρι το τέλος του μήνα.

«Κυρίως άλλες χώρες της Νοτίου Ευρώπης, όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία, θα μπορούσαν να πληγούν σκληρά από ένα Grexit», ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης, σημείωσε ωστόσο, ότι η Ελλάδα σε περίπτωση ανάγκης δεν πρόκειται να φοβηθεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο: «Είμαστε έτοιμοι για όλα όσα είναι προς το συμφέρον του λαού. Προτιμούμε να ζήσουμε στη φτώχεια παρά στη σκλαβιά».

Στη συνέντευξη που έδωσε ο κ. Κρέτσος, με την ευκαιρία της επίσκεψής του στη Βιέννη για να παρευρεθεί στις εργασίες του «Club of Venice», χαρακτήρισε τον Αυστριακό καγκελάριο, Βέρνερ Φάιμαν -ο οποίος σε λίγες ημέρες επισκέπτεται την Αθήνα- ως τον «ισχυρότερο σύμμαχο» της Ελλάδας στις τρέχουσες διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές.

Β. Καπερνάρος για υπόθεση Λυγγερίδη: «Θα υπάρξουν πιέσεις, για να κλείσουν στόματα» (video)

καπερναρος

Β. Καπερνάρος για υπόθεση Λυγγερίδη: «Θα υπάρξουν πιέσεις, για να κλείσουν στόματα» (video)

«Η Αστυνομία δέχεται συνεχώς επιθέσεις στα γήπεδα, αλλά πάντα περνούσαν στο ντούκου», παραδέχτηκε ο πρόεδρος…