Newsroom

Newsroom

Λευκός Οίκος: Πρόωρο να τεθεί το θέμα της οπλοκατοχής υπό συζήτηση

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ εκτιμά πως είναι πρόωρη η έναρξη διαλόγου για το ζήτημα της οπλοκατοχής, στον απόηχο της επίθεσης στο Λας Βέγκας όπου έχασαν την ζωή τους τουλάχιστον 58 άνθρωποι και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 500.

59d293f11dc524801c8b45b6

«Σήμερα είναι μια ημέρα κατά την οποία θα προσφέρουμε παρηγοριά στους επιζώντες και θα πενθήσουμε εκείνους που χάθηκαν» δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς στην τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.

«Θα ήταν πρόωρο για εμάς να συζητήσουμε την πολιτική σχετικά με την οπλοκατοχή εφόσον δεν γνωρίζουμε όλα τα γεγονότα ή το τι ακριβώς συνέβη χθες το βράδυ», πρόσθεσε η ίδια.

Τραμπ: Το απόλυτο κακό

Για πράξη απόλυτου κακού έκανε λόγο νωρίτερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, σε δήλωσή του από τον Λευκό Οίκο για την επίθεση.

Ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους επαίνεσε την αντίδραση των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης στην περιοχή όπου εκδηλώθηκε η επίθεση, ενώ προανήγγειλε ότι θα επισκεφθεί την Τετάρτη το Λας Βέγκας για να συναντήσει τραυματίες, καθώς και οικογένειες ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους.

Ο κ. Τραμπ έδωσε εντολή οι σημαίες στη χώρα να κυματίζουν μεσίστιες ενώ ανέφερε ότι η ταχύτητα αντίδρασης του μηχανισμού των αρχών του Λας Βέγκας στο περιστατικό ήταν «πραγματικό θαύμα».

Ο Αμερικανός πρόεδρος τήρησε ενός λεπτού σιγή στον κήπο του Λευκού Οίκου αποτίοντας φόρο τιμής στα θύματα της επίθεσης στο Λας Βέγκας.

Δεν «βλέπει» σύνδεση του δράστη με τρομοκρατικές οργανώσεις το FBI

Το FBI ανακοίνωσε στο μεταξύ ότι, με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία, ο 64χρονος δράστης Στέφεν Πάντοκ δεν φέρεται να συνδέεται με οποιαδήποτε τρομοκρατική οργάνωση.

Νωρίτερα, το τζιχαντιστικό Ισλαμικό Κράτος είχε διεκδικήσει την πατρότητα της επίθεσης, παρουσιάζοντας τον 64χρονο ως πρόσφατα προσηλυτισθέντα στο Ισλάμ, κάτι που μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνεται.

Ο άνδρας, από δωμάτιο στον 32ο όροφο ξενοδοχείου, άνοιξε πυρ κατά χιλιάδων θεατών συναυλίας κάντρι μουσικής και στη συνέχεια, όταν η αστυνομία τον εντόπισε και πριν εισβάλει στον χώρο, έδωσε τέλος στη ζωή του.

Εντός του δωματίου βρέθηκαν τουλάχιστον 10 τυφέκια.

Καλλιάνος: «Θα φτάσω το μαχαίρι στο κόκκαλο για όλους τους πατεράδες»-Τι απαντά το «Αττικόν» (video)

kallianos adonis 654 new 102

Καλλιάνος: «Θα φτάσω το μαχαίρι στο κόκκαλο για όλους τους πατεράδες»-Τι απαντά το «Αττικόν» (video)

Η αγωνία του βουλευτή της ΝΔ για τη ζωή του πατέρα του, γίνεται κατά διαστήματα…