Λευκορωσία: «Ομολόγησε» (με το ζόρι; ) και η σύντροφος του Προτάσεβιτς

Βίντεο στο οποίο η Σοφία Σαπέγκα, φαίνεται να "ομολογεί" ότι ενορχήστρωσε τις διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης κατά του καθεστώτος Λουκασένκο το 2020 έδωσαν στη δημοσιότητα τα κρατικά μέσα της Λευκορωσίας

sapega

Βίντεο στο οποίο η σύντροφος του Λευκορώσου δημοσιογράφου Ρομάν Προτάσεβιτς, Σοφία Σαπέγκα, φαίνεται να “ομολογεί” ότι ενορχήστρωσε τις διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης κατά του καθεστώτος Λουκασένκο το 2020 έδωσαν στη δημοσιότητα τα κρατικά μέσα της Λευκορωσίας, λίγες ώρες μετά από αντίστοιχο βίντεο με τον ίδιο τον Προτάσεβιτς.

Η 23χρονη Ρωσίδα, που συνελήφθη μαζί με τον 26χρονο δημοσιογράφο μετά την «κρατική αεροπειρατεία» σε πτήση της Ryanair με προορισμό το Βίλνιους, φαίνεται στο βίντεο σοκαρισμένη και αμήχανη να παραδέχεται την ενοχή της για τις κατηγορίες που της αποδίδονται, δηλώνοντας πως είναι συγγραφέας στο κανάλι «Μαύρο Βιβλίο της Λευκορωσίας στο «Τέλεγκραμ», που αποκαλύπτει πληροφορίες για τις δυνάμεις ασφαλείας της χώρας. Η “ομολογία” της γεννά έντονες υποψίες ότι αποτελεί προϊόν καταναγκασμού, όπως άλλωστε το ίδιο υποστήριξε και για την αντίστοιχη “ομολογία” του Ρόμαν Προτάσεβιτς ο πατέρας του χθες.

 

 

Η Σοφία Σαπέγκα θα παραμείνει κρατούμενη για δύο ακόμη μήνες σε φυλακές της KGB, μετέδωσε το πρακτορείο TASS από το Μινσκ, επικαλούμενο δήλωση του πατέρα της, Σεργκέι Ντούντιτς, ενώ η μητέρα της 23χρονης υποστήριξε πως η κόρη της είναι αθώα και απλά βρέθηκε στο λάθος μέρος, τη λάθος στιγμή, καθώς δεν ασχολείται με τα πολιτικά.

«Οι ελπίδες μου τώρα εναπόκεινται σε ένα θαύμα και στη γνώση ότι η κόρη μου σίγουρα δεν είναι ένοχη για τίποτα», δήλωσε η μητέρα της. «Απλώς βρέθηκε στο λάθος μέρος, τη λάθος στιγμή».

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

ηφαιστιο

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

Τουλάχιστον 11 χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους εν μέσω φόβων για εξάπλωση τέφρας και…

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

phlio 1

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

Οι ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν την χώρα, οδήγησαν σε πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές της Θεσσαλίας.