Newsroom

Newsroom

Λεβέντης: Έβαλα 4 συγγενείς μου στα ψηφοδέλτια γιατί μου το ζήτησαν τα στελέχη μου (video)

Τέσσερις συγγενείς του έχει συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτια του κόμματός του ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης όπως επιβεβαίωσε ο ίδιος στο koutipandoras.gr.

2360731 1

Τέσσερις συγγενείς του έχει συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτια του κόμματός του ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης όπως επιβεβαίωσε ο ίδιος στο koutipandoras.gr.

Ο μέχρι πρότινος πολέμιος των τζακιών και της οικογενειοκρατίας φαίνεται πως όταν πρόκειται για το δικό του κόμμα βρίσκει τρόπους να «κάμπτει» τις θέσεις του και τις κατά καιρούς φραστικές καταδίκες του στα πολιτικά τζάκια.

Η σύζυγός του, Μεντεσίδου Αναστασία είναι πρώτη υποψήφια στην εκλογική περιφέρεια της Καβάλας.

Πέραν της συζύγου του στα ψηφοδέλτια της Ένωσης Κεντρώων κατεβαίνουν ως υποψήφιοι 4 ακόμη συνεπώνυμοι του κ. Λεβέντη. Όλοι τους, με εξαίρεση έναν, έχουν τοποθετηθεί πρώτοι στη λίστα των νομών που κατεβαίνουν υποψήφιου. Πρόκειται για τους: 
Λεβέντης Ιωάννης του Κωνσταντίνου (20ος στος ψηφοδέλτιο της Β’ Αθηνών)
Λεβέντη Ελένη του Αποστόλου (1η στο ψηφοδέλτιο των Γρεβενών)
Λεβέντη Παρασκευή-Λούλα του Κωνσταντίνου (1η στο ψηφοδέλτιο των Δωδεκανήσων)
Λεβέντης Κωσταντίνος του Αποστόλου (2ος στο επικρατείας)

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του koutipandoras.gr, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης είπε ότι «Έχω τέσσερα άτομα του οικογενειακού μου περιβάλλοντος στις λίστες των ψηφοδελτίων αλλά είναι σε μη εκλόγιμες θέσεις. Τα έβαλα επειδή ήταν άτομα μαχόμενα όλα αυτά τα χρόνια μαζί μου και επειδή αγαπούσαν την πολιτική. Ήταν ιδρυτικά μέλη όπως ο αδερφός μου που τον έχω δεύτερο στο ψηφοδέλτιο επικρατείας στο οποίο πρώτη είναι η κα Ηρώ Στεφάνου, καθηγήτρια της Παντείου. Δεν νομίζω ότι αυτή η θέση είναι εκλόγιμη.»

Στην ερώτηση αν ισχύει το ίδιο και για την σύζυγό του Αναστασία Μεντεσίδου που είναι πρώτη στο ψηφοδέλτιο του κόμματος στην Καβάλα, ο Βασίλης Λεβέντης μας επεσήμανε ότι: «Αυτή είναι πρώτη στην Καβάλα γιατί είναι Καβαλιώτισσα και γιατί τα παιδιά εκεί είπαν πως παρά το γεγονός ότι εκείνη δεν ήθελε «αν δεν μας την βάλεις δεν κατεβαίνουμε ούτε εμείς». Την θεωρούσαν αναγκαία. Έχετε όμως υπόψη ότι σε έξι μήνες οι βουλευτές μας παραιτούνται μετά από έξι μήνες υπέρ του επομένου στη λίστα. Οπότε δεν υπάρχει κάτι. Ισχύει ακόμα και για στενό συγγενή αυτό. Όλοι οι βουλευτές της Ένωσης Κεντρώων στο εξάμηνο θα παραιτούνται υπέρ του επόμενου στη λίστα. Έκαναν βιαστικές κρίσεις κάποιοι θέλοντας να με συνδέσουν με τζάκια και οικογενειοκρατία. Είμαστε ένα κόμμα μαχόμενο επί τριάντα χρόνια. Έχουμε μάθει χωρίς αξιώματα και απλά μέσα στα 400 άτομα των συνδυασμών έβαλα όντως 4 συγγενείς μου, απαραίτητους γιατί τους ήθελαν τα υπόλοιπα παιδιά». 

Δείτε τι έλεγε μέχρι πριν λίγο καιρό για την οικογενειοκρατία

 

 

Ερωτηθείς για το «μπέρδεμα» που έγινε και ενώ ήταν καλεσμένος στον ΑΝΤ1 πήγε στον ALPHA το απέδωσε σε λάθος του οδηγού ταξί που είχε αναλάβει την μετακίνηση.