Λέσβος: «Καλός χριστιανός και (μ)πατριώτης» ο 53χρονος αστυνομικός

Με τη σύλληψη του 53χρονου αστυνομικού και προπονητή για βιασμό 14χρονης μαθήτριάς του έκλεισε ένας κύκλος έρευνας και πλέον ανοίγει ένας άλλος. Εάν πέραν της 14χρονης υπάρχουν και άλλα θύματα.

astynomikos ellada arthro

Οργή, έχει προκαλέσει η υπόθεση βιασμού  14χρονης μαθήτριας από 53χρονο αστυνομικό στη Λέσβο. Έκπληκτοι δηλώνουν οι συνάδελφοι του όπου κάνουν λόγο για το ότι είναι «καλός, υποδειγματικός και φιλήσυχος οικογενειάρχης» 53χρονος αστυνομικός.

Από την άλλη μεριά κάποια στόματα άρχισαν να ανοίγουν. Όπως αναφέρουν πληροφορίες που επικαλείται ο ιστότοπος sotnisi, o αστυνομικός με όπλο…την θέση του έκανε συχνές σεξουαλικές παρενοχλήσεις σε γυναίκες μέσω τηλεφώνου υπηρεσίας της Αστυνομίας που είχε σχέσεις με το κοινό. Μάλιστα σύμφωνα με τις πληροφορίες έστελνε συνεχή μηνύματα ακόμα σε κορίτσια αθλήτριες που προπονούσε πριν λίγα χρόνια.  

 

«Καλός χριστιανός και πατριώτης»

Ποιος ήταν όμως ο Αστυνομικός που με την δύναμη …της εξουσίας συνέχιζε ανενόχλητος τη δράση του. Μια επίσκεψη στο δημόσιο προφίλ του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης , θα διαπιστώσει κανείς τις ακραίες και συνωμοσιολογικές του απόψεις. Μέχρι την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κατηγορούσε για… φιλοσιωνιστικές και ανθελληνικές απόψεις, ενώ κατηγορούσε μέχρι και τον Αλέξη Τσίπρα ως προδότη.

 

FY iqGMWYAAcoQ7 1

 

Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός-Ακόμα μια ΕΔΕ για τα μάτια του κόσμου;

Ερωτηματικά προκαλεί ότι ναι μεν  το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. να διατάχθηκε ΕΔΕ και ο αρχιφύλακας  να τέθηκε σε διαθεσιμότητα, με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, μάλιστα να εκφράζει την οργή του, αλλά να μην δημοσιοποιούν τα στοιχεία του (όπως γίνεται σε αυτές τι περιπτώσεις) για  να αναγνωριστεί ο δράστης από πιθανά αλλά θύματα. 

 

Εντολή για ολική άρση απορρήτου

Με αίτημα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης, έγινε αίτημα για ολική άρση του απορρήτου του συνόλου των ψηφιακών πειστηρίων, του συνόλου των δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων των φωτογραφιών και αρχείων βίντεο, του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, των λογισμικών ανταλλαγής μηνυμάτων, δεδομένων επικοινωνίας μέσω δικτύων κινητής τηλεφωνίας και διαδικτύου (WhatsApp, Viber applications, κ.α.), καθώς  εκφράζονται και φόβοι για την ύπαρξη κι άλλων θυμάτων πλην 14χρονης.

Την 29-07-2022, το συγκεντρωθέν προανακριτικό υλικό υποβλήθηκε αρμοδίως στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης και η υπόθεση παραπέμφθηκε σε κύρια Ανάκριση.

Σε κατάσταση σοκ οι γονείς της 14χρονης

Οι γονείς της ανήλικης κοπέλας μίλησαν στο Star για την σοκαριστική περιπέτεια που βιώνουν, παροτρύνοντας όλα τα παιδιά που έχουν βιώσει κάτι ανάλογο και είναι στο σπίτι τους και δε μιλούν επειδή φοβούνται, να το κάνουν.

«Όσο κοντά και να είσαι στα παιδιά σου πρέπει να τους μάθεις να μην έχουν εμπιστοσύνη σε κανέναν. Τον εμπιστεύτηκα ως προπονητή και ως αστυνομικό. Επέστρεφε και άλλα κορίτσια στο σπίτι, όμως είχε άλλα στο μυαλό του», ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Βρήκα ένα μήνυμα στο κινητό του παιδιού μου και πήγαν απευθείας στην αστυνομία», συνέχισε.

Όσον αφορά το ανήλικο κορίτσι, λέει πως «είναι χάλια και έχει επισκεφτεί παιδοψυχολόγο. Την εκβίαζε ο 53χρονος για να μη μιλήσει».

«Κλαίει συνέχεια, αυτό που τραβάμε εδώ και τέσσερις μέρες δεν περιγράφεται», λέει ο πατέρας της ανήλικης κοπέλας.

 

 

 

 

 

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…