Λέσβος: Παραιτήθηκε ο διοικητής του Κέντρου της Μόριας

Tην παραίτησή του υπέβαλε σήμερα, Τετάρτη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ο διοικητής του ΚΥΤ Μόριας, Γιάννης Μπαλπακάκης. Πρόκειται για μία κίνηση την οποία είχε εκφράσει και από την αποκλειστική συνέντευξή του στο «Ν» παρουσιάζοντας τις συνθήκες στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης, δηλώνοντας ότι είχε κουραστεί.

yiannisbalpakakis

Στην αναφορά της παραίτησής του ο κ. Μπαλπακάκης αναφέρει ότι παραιτείται για προσωπικούς λόγους, καθώς και ότι ενδεχομένως θα πρέπει να απουσιάζει για αρκετό διάστημα στην Αθήνα. Ωστόσο επεσήμανε ότι η εμπειρία του είναι στη διάθεση του υπουργείου.

«Δεν φεύγω ούτε σαν κλέφτης, ούτε σαν πολιτικός» δήλωσε ο Γιάννης Μπαλπακάκης στο «Ν» υπογραμμίζοντας για άλλη μια φορά ότι για λόγους ανθρωπιστικούς παρέμενε σε αυτή τη θέση. Μάλιστα στις 24 Μαρτίου 2020 που θα έληγε κανονικά η θητεία του, εκτός απροόπτου, όπως τη σημερινή του παραίτηση θα συμπλήρωνε τρία χρόνια.

Θυμίζουμε ότι επί των ημερών του, το ΚΥΤ Μόριας «άνοιξε» στα Μέσα Ενημέρωσης, ώστε ο καταυλισμός να μη λειτουργεί εν «κρυπτώ». Επίσης κατά τη θητεία του δημιουργήθηκαν οι ασφαλείς ζώνες, περίκλειστες για τη δική τους ασφάλεια, των γυναικών που ταξίδευαν μόνες τους, των γυναικών μονογονεϊκών οικογενειών, των ασυνόδευτων παιδιών, ενώ παράλληλα «έτρεξε» το έργο της αποκατάστασης του βιολογικού και των αποζημιώσεων των ιδιοκτητών ελαιοκτημάτων, όπου είχε επεκταθεί ο καταυλισμός λόγω της έλλειψης χώρου. 

Πηγή: stonisi.gr

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

ηφαιστιο

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

Τουλάχιστον 11 χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους εν μέσω φόβων για εξάπλωση τέφρας και…

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

phlio 1

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

Οι ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν την χώρα, οδήγησαν σε πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές της Θεσσαλίας.