Λέσβος: Γονείς έβαλαν λουκέτο σε σχολείο που θα πάνε την Δευτέρα παιδιά προσφύγων (βίντεο)

Οι γονείς των του 8ου Δημοτικού σχολείου της Μυτιλήνης προχώρησαν σε κλείσιμο με λουκέτο του σχολείου στο οποίο την Δευτέρα θα πάνε προσφυγόπουλα.

57f932101dc5243d408b45ec

Οι γονείς κάθισαν μπροστά στην είσοδο του σχολείου και επαναλάμβαναν ότι τη Δευτέρα δεν θα έρθουν τα παιδιά τους για μάθημα, ούτε θα επιτρέψουν σε κανένα να περάσει την πόρτα.

Ως αίτια της κίνησής τους παρουσίασαν ότι δεν τους ενημέρωσε κανείς, ενώ έλεγαν πως δεν έχουν πρόβλημα με την ένταξη των προσφυγόπουλων στα ελληνικά σχολεία αλλά όχι με αυτόν τον τρόπο.

Μετά την προσευχή της Παρασκευής στο σχολείο τους, ο διευθυντής είπε στους μαθητές ότι από τη Δευτέρα θα έρχονται στο σχολείο τους και 5 προσφυγόπουλα. Όπως αποκάλυψε το LesvosNews.gr από τη Δευτέρα θα ενταχθούν σε τρία Δημοτικά Σχολεία της Μυτιλήνης 15 προσφυγόπουλα. 5 θα ενταχθούν στο σχολικό συγκρότημα που στεγάζονται το 9ο και 11 Δημοτικό Σχολείο, 5 στο 15ο Δημοτικό Σχολείο και 5 στο 8ο Δημοτικό Σχολείο.

Οι γονείς αναφέρουν ότι δεν έχουν πρόβλημα με τα παιδιά των προσφύγων, αλλά θέλουν να διαφυλάξουν τα δικά τους, ενώ έκαναν λόγο και για τις συνθήκες υγιεινής για 142 παιδιά.