Λέοναρντ Κοέν, Ντέιβιντ Μπάουι και Πρινς "ενώνονται" σε βινύλιο!

Σπάνια τραγούδια των Λέοναρντ Κοέν, Ντέιβιντ Μπάουι και Πρινς, μουσικών αστέρων που πρόσφατα έφυγαν από τη ζωή, θα κυκλοφορήσουν τον προσεχή μήνα με την ευκαιρία της 10ης Ημέρας Ανεξάρτητων Δισκοπωλείων (Record Store Day) που γιορτάζει την αναγέννηση του δίσκου βινυλίου.

58daa0671dc524e94a8b4605

Θεσμός που εγκαινιάστηκε το 2007 από τη δισκογραφική βιομηχανία, η οποία δυσκολευόταν να αφυπνίσει το ενδιαφέρον των μουσικόφιλων, η Record Store Day αναπτύχθηκε γρήγορα στις και αλλού, προς μεγάλη χαρά των φίλων και συλλεκτών του βινυλίου.

Περιορισμένος αριθμός, σχεδόν 350 εκδόσεων, θα τεθεί προς πώληση τον Απρίλιο στο πλαίσιο της ημέρας αυτής που ορίστηκε στις 22 Απριλίου, όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές.

Οι πωλήσεις δίσκων βινυλίου στις ΗΠΑ και σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες έφθασαν πρόσφατα στα υψηλότερα επίπεδα που έχουν καταγραφεί από τη δεκαετία του 1980, ωστόσο ο τομέας κατέχει ελάχιστο μερίδιο στη μουσική βιομηχανία που βλέπει τις πωλήσεις των CD να μειώνονται και το streaming (μουσική συνεχούς ροής στο Διαδίκτυο) να απογειώνεται.  

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…