Λέκκας: Οι δέκα περιοχές της χώρας που κινδυνεύουν από πλημμύρες

Αιχμές από τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ για καθυστερήσεις στην υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων

5395810 1

Αιχμές για την μεγάλη καθυστέρηση στην υλοποίηση των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων στην Εύβοια άφησε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας, σχολιάζοντας τις τεράστιες καταστροφές που προκάλεσε η σφοδρή κακοκαιρία, καθώς όπως ανέφερε οι ειδικοί είχαν προειδοποιήσει την Πολιτεία για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

«Το είχαμε προσδιορίσει με κάθε ακρίβεια, για όλες τις περιοχές όπου είχαμε φωτιές», εξήγησε μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον ΑΝΤ1 ο κ. Λέκκας, ενώ απαντώντας για το εάν υπήρχε χρόνος για να γίνουν αντιπλημμυρικά έργα από την περίοδο των φωτιών μέχρι αυτή των βροχών, απάντησε πως το ίδιο διάστημα υπήρξε μεγάλη φωτιά στο Τρόοδος, στην Κύπρο. «Είχα την τύχη να είμαι από τους σχεδιαστές του έργου, επιθεωρήσαμε τα έργα τα οποία είχαν τελειώσει πριν από τέσσερις μέρες. Έτσι, ο πλημμυρικός κίνδυνος είναι μηδενικός στην Κύπρο», είπε σχετικά, σημειώνοντας πως οι φωτιές «ήταν το ίδιο ακριβώς διάστημα με διαφορά δέκα μέρες».

Παράλληλα, ο κ. Λέκκας σημείωσε πως έχουν γίνει και δημοσιευτεί μελέτες για το ποιες είναι οι δέκα περιοχές στις οποίες θα σημειωθούν πλημμύρες, αν δε γίνουν έργα. Συγκεκριμένα, πρόκειται για πέντε περιοχές στην Εύβοια και συγκεκριμένα τη Λίμνη, την Αγία Άννα και τη βορειοανατολική περιοχή, τρεις περιοχές στην Αττική, τις Αχαρνές, το Θριάσιο Πεδίο και τα Μέγαρα μαζί με τον Σχίνο, και δύο στην Πελοπόννησο, τον δήμο Πύργου και την Αρχαία Ολυμπία.