Λέκκας: Έγινε τσουνάμι από τον σεισμό στη Μυτιλήνη

Ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας σε δηλώσεις του από την Μυτιλήνη έκανε λόγο για τσουνάμι ύψους 40 εκατοστών, το οποίο προκλήθηκε από τον σεισμό που σημειώθηκε την περασμένη Δευτέρα.

594129371dc524817b8b47e0

 Υπενθυμίζεται ότι από την πρώτη στιγμή οι κάτοικοι είχαν εντοπίσει περίεργη κίνηση στη θάλασσα με τα νερά να υποχωρούν στο Πλωμάρι περί το ένα μέτρο.   


Από το σεισμό έχει καταστραφεί ολοσχερώς το χωριό Βρίσα ενώ μια γυναίκα 43 ετών έχασε τη ζωή της. Οι σεισμόπληκτοι έχουν μεταφερθεί σε ξενοδοχεία καθώς από χθες δεν λειτουργεί ο καταυλισμός που από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε ο σεισμός στήθηκε, με τη συνδρομή του Ελληνικού Στρατού, στο γήπεδο του Πολιχνίτου.

Το βράδυ της 12ης Ιουνίου στον καταυλισμό φιλοξενήθηκαν συνολικά 60 άτομα. Μέχρι χθες το πρωί οι διαμένοντες μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχεία της περιοχής των Βατερών, της Νυφίδας και της Καλλονής.

Όπως σημειώνει, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Αναστασία Αντωνέλλη, οι διαμένοντες στα ξενοδοχεία έχουν εξασφαλισμένη διαμονή, πλήρη διατροφή (πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό) και φάρμακα σε όποιον έχει ανάγκη, για 15 ημέρες.

Μετά το πέρας αυτού του χρονικού διαστήματος και σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης, θα τους χορηγηθεί επίδομα ενοικίου. Οι υπόλοιποι σεισμόπληκτοι κάτοικοι της Βρισάς, μένουν σε ιδιοκτησίες τους στην περιοχή των Βατερών ή φιλοξενούνται από συγγενείς τους στο άλλο νησί.

Σήμερα, εθελοντές μετά από επαφή με τον Δήμο Λέσβου, επισκέφθηκαν όλα τα ξενοδοχεία και διένειμαν είδη πρώτης ανάγκης σε όλους τους σεισμόπληκτους.

O δήμος Λέσβου με ανακοίνωσή του κάνει γνωστό ότι έχει ανοίξει τραπεζικό λογαριασμό στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, με αριθμό 415/545327-58 Υ/ΔΗΜΟΣ ΛΕΣΒΟΥ με IBAN GR16 0110 4150 0000 4155 4532 758 για την ανακούφιση των πολιτών της Λέσβου που επλήγησαν από τον σεισμό της 12ης Ιουνίου. Ο δήμος παρακαλεί κατά την κατάθεση να δηλώνονται αναλυτικά προσωπικά στοιχεία, για την έκδοση των νομίμων παραστατικών.

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…