Λέκκας: Δεν ήταν ακραίο φαινόμενο η κακοκαιρία «Μπάλλος»-«Στα όρια του σχεδιασμού των έργων», ήταν η ποσότητα του νερού που έπεσε

 Ο  πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ευθύμης Λέκκας, πήρε  σαφείς αποστάσεις από το κυβερνητικό αφήγημα περί πρωτοφανούς κακοκαιρίας.

5399011 1

Η κακοκαιρία «Μπάλλος» που έπληξε την Αττική όχι μόνο δεν ήταν ακραίο φαινόμενο αλλά η βροχόπτωση που σημειώθηκε ήταν στα όρια σχεδιασμού των έργων δήλωσε ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ευθύμης Λέκκας, μιλώντας στον Ant1, παίρνοντας σαφείς αποστάσεις από το κυβερνητικό αφήγημα περί πρωτοφανούς κακοκαιρίας.

«Η βροχόπτωση ήταν στα όρια σχεδιασμού των έργων. Είχαμε μία πολύ ισχυρή βροχόπτωση, μεγάλα ύψη βροχής που προσέγγιζαν τα 150 χιλιοστά σε ορισμένες περιοχές του Λεκανοπεδίου αλλά δεν ήταν ακραίο φαινόμενο, δεν είχαμε ύψη βροχής της τάξης των 200 – 300 χιλιοστών που είχαμε πριν 3 χρόνια στη Μάνδρα», τόνισε ο Ευθύμης Λέκκας

Ο καθηγητής συμπλήρωσε ότι αν αυτά τα ύψη έπεφταν στην Αττική θα είχαμε δυστυχώς πολλαπλάσιες επιπτώσεις. Παράλληλα σημείωσε ότι το Λεκανοπέδιο, η λεκάνη απορροής του Κηφισού ποταμού, και όχι όλη η Αττική, δέχτηκε συνολικά 30 εκατομμύρια τόνους νερού.

Τέλος, ο Ευθύμης Λέκκας ανέφερε ότι «σε γενικές γραμμές ανταποκριθήκαμε επαρκώς στην όλη διαδικασία παρά τα μικρά προβλήματα που υπήρξαν».