Newsroom

Newsroom

Λεφτά υπάρχουν, 30 δις όλη η λίστα με τους οφειλέτες του Δημοσίου

Το Υπουργείο Οικονομικών έδωσε στη δημοσιότητα μια μεγάλη λίστα με τα νομικά πρόσωπα που χρωστούν πάνω από 150 χιλάδες ευρώ…

lefta

Το Υπουργείο Οικονομικών έδωσε στη δημοσιότητα μια μεγάλη λίστα με τα νομικά πρόσωπα που χρωστούν πάνω από 150 χιλάδες ευρώ στο Δημόσιο. Ο κατάλογος που περιλαμβάνει τα πλήρη στοιχεία της εταιρείας (ΑΦΜ, επωνυμία, διεύθυνση και οφειλόμενο ποσό) είναι σε φθίνουσα σειρά οφειλόμενου ποσού, με πρώτο στη λίστα τον ΟΣΕ (Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδος) που χρωστά και το μεγαλύτερο χρηματικό ποσό 1,2 δις ευρώ. Στο σύνολο περίπου 6000 επιχειρήσεις οφείλουν περίπου 30 δις ευρώ.
Ανάμεσα στον πολύ μεγάλο κατάλογο βρίσκονται και εταιρείες φαντάσματα, καθώς και νομικά πρόσωπα γνωστών επιχειρηματιών όπως ο Λάτσης και ο Βαρδινογιάννης αλλά και ΕΠΕ που οφείλουν ποσά της τάξης των 100 εκατ. ευρώ.
Το μεγάλο ερώτημα, ακόμη και μετά την δημοσιοποίηση των ονομάτων που έχει προαναγγελθεί αρκετές φορές, δεν αφορά μόνο τους οφειλέτες αλλά και τις εφορείες που τόσα χρόνια δεν εισέπρατταν τόσο μεγάλα ποσά. Είναι απορίας άξιο πως ενώ κάποιος που χρωστά ένα ποσό της τάξης των 2000 ευρώ δεν καταφέρνει να πάρει φορολογική ενημερότητα ενώ φαίνεται ότι πολλοί που οφείλουν ποσά των 50 ή και 100 εκατ. ευρώ καταφέρνουν να συνεχίζουν ανενόχλητοι την επιχειρηματική τους δραστηριότητα όλα τα προηγούμενα χρόνια.
Στο παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε ολόκληρη των μεγαλοοφειλετών στο Δημόσιο
http://www.koutipandoras.gr

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…