Λευκές ποδιές και ανάποδα γιλέκα

Πιλάφι με μεθοτρεξάτη, γιατροί για τα πανηγύρια και η τρομερή παραλλαγή Μπεεεε.

EK ΜΕΘ

Ως πολίτης που είχε την ατυχία να γεννηθεί στην Ελλάδα, νιώθω εντελώς αβοήθητος, απέναντι στον πιο ύπουλο εχθρό που γνώρισε η ανθρωπότητα μέσα στον 21ο αιώνα. Ο κορονοϊός SARS-CoV-2 ευθύνεται για 6,5 εκατομμύρια θανάτους μέσα σε λιγότερο από 2,5 χρόνια παγκοσμίως, αλλά η Ελλάδα επιμένει να τον αντιμετωπίζει με ευχολόγια, παπατζιλίκια και ακαταδίωκτους τσαρλατανισμούς.

Ο πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι υπουργοί ανακήρυξαν εαυτούς νικητές σε 2-3 περιπτώσεις μέσα σε αυτούς τους 28 μήνες της παγκόσμιας συμφοράς, αλλά ήταν εξαρχής προφανές ότι την τελευταία λέξη θα την έλεγε ο ιός. Στον τόπο όπου η πολιτική ασκείται με απ’ ευθείας αλητείες, τα νοσοκομεία αγκομαχούν σε μία διαρκή πάλη επιβίωσης και ο «πνευματικός» έχει τον πρώτο λόγο έναντι του γιατρού, η κατάρρευση ήταν ζήτημα χρόνου.

Μετά τις αρχικές θριαμβολογίες, η στατιστική γύρισε τούμπα και έφερε την Ελλάδα στην φυσική της θέση: στον πάτο όλων των καταλόγων που εικονίζουν τους δείκτες της πανδημίας. Ποιος να το περίμενε, για τη χώρα που εμπιστεύτηκε τις υγειονομικές τύχες της σε έναν μπασκετμπολίστα και σε έναν ναζί δικηγόρο, ε;

Το καλοκαίρι του 2022 συνοδεύτηκε από πλήρη άρση των μέτρων (όπως –τηρουμένων των αναλογιών- και το περυσινό και το προπέρσινο) και η πτωχευμένη σε όλα τα επίπεδα Ελλάδα ζει ένα σφοδρό τέταρτο ή πέμπτο ή έκτο κύμα, ορατό διά γυμνού οφθαλμού, μόνο και μόνο για να μη χάσουν την ηλιοθεραπεία τους ο Γιόχαν και η Ούρσουλα.

Πλέον, βρισκόμαστε σταθερά όχι στην ουρά της λίστας με τους νεκρούς ανά εκατομμύριο πληθυσμού, αλλά μέσα ή πολύ κοντά στο παγκόσμιο Top-10, ακόμα και με τεχνηέντως πειραγμένα «Γκρηκ στατίστικς». Πρώτοι στη Δυτική Ευρώπη, χθες. Εκτός αν εκτάκτως μας βολεύει να το παίξουμε ανατολίτες, οπότε η θέση μας βελτιώνεται ελαφρώς.

Η αποφασιστική απάντηση της κυβέρνησης στη νέα κρίση ήταν να καταργήσει την καθημερινή ενημέρωση και να σκαρώσει ένα κίβδηλο εβδομαδιαίο δελτίο, βασισμένο στα εικονικά στοιχεία μίας απογραφής που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Ούτε όμως αυτό το τέχνασμα αποδείχθηκε αρκετό για να αποκρύψει ή να ωραιοποιήσει τη φριχτή πραγματικότητα.

Οι εν Ελλάδι νεκροί μέσα στο 2022 είναι περισσότεροι από πέρυσι και τριπλάσιοι σε σχέση με το πρώτο έτος της πανδημίας: από τα 484 φέρετρα μηνιαίως μέσα στο 2020 εκτοξευτήκαμε πέρυσι στα 1329 και πλέον κλαίμε 1512 συνανθρώπους μας κάθε μήνα, σε πείσμα των εμβολίων, της πρόσθετης εμπειρίας και των όποιων μέτρων.

Τον Ιούλιο του 2021 θρηνήσαμε 387 νεκρούς από τον κορονοϊό, ενώ τον αντίστοιχο φέτος η –κυριολεκτικά- λυπητερή έφτασε τους 1145. Ο συνολικός αριθμός των θανάτων ξεπέρασε πια τους 31.200 και αυξάνεται με συχνότητα περίπου 50-55 κηδειών ημερησίως.

Για να μη ξεχνιόμαστε, το 1/3 των θυμάτων του κορονοϊού στην Ελλάδα άφησε την τελευταία πνοή του εκτός ΜΕΘ, ακόμα και σε ράντζα πολλές φορές. Ναι, αλλά …νικήσαμε!

Εάν από κάποιο θαύμα στηθεί Ειδικό Δικαστήριο για τα –ακαταδίωκτα, υπενθυμίζω- στελέχη της υγειονομικής επιτροπής που αποφασίζει μέτρα και σταθμά, νομίζω ότι πρώτοι πρέπει να καθίσουν στο σκαμνί όχι οι πολιτικοί, αλλά οι επιστήμονες.

Ναι, οι λοιμωξιολόγοι και επιδημιολόγοι, που ξεπούλησαν τις σπουδές και την επιστημοσύνη τους στην υπηρεσία μίας αδίστακτης ακροδεξιάς κυβέρνησης, ενισχύοντας εμμέσως τους συνωμοσιολόγους, τους αμφισβητίες, τους αναγνώστες του Μακελειού, τους χριστιανοταλιμπάν που βάζουν τ’ άλογα να προσκυνήσουν και τις ορδές των ψεκασμένων.

Ο πρώτος διδάξας τον σκοταδισμό της επιστημονικής οσφυοκαμψίας ήταν ο «άγιος» Σωτήρης Τσιόδρας, που έμπαινε λαθραία στις εκκλησίες για να ψάλει όταν είχε ιερό καθήκον να βάλει φραγμό στο παπαδαριό. Ακολούθησε εκείνη η Γιαμαρέλλου που διέδιδε από τηλοψίας ότι ο κορονοϊός δεν διαδίδεται από τη θεία κοινωνία, αλλά ο χειρότερος όλων φαίνεται ότι είναι ο νεότερος σε ηλικία Γκίκας Μαγιορκίνης. Δίχως ορατό θρησκευτικό πρόσημο αυτός.

Η αρχική ένδειξη ότι κάτι δεν πάει καθόλου καλά εδώ ήρθε από τη …Σαντορίνη, με εκείνη την ανάρτηση που έδειχνε τον καθηγητή να λιάζεται ξένοιαστος σε πισίνα της Οίας και να γράφει ότι είχε «λιγουρίτσες». Ο Πολάκης έσπευσε να επιτεθεί (και με το δίκιο του) στον επιστήμονα που προσβάλλει με την δανεική από το μητσοτακέικο αναλγησία του τις οικογένειες 30 χιλιάδων ανθρώπων, στα social media έκανε θραύση το σύνθημα «μπικίνι, κριτσίνι και γκίκα μαγιορκίνι», αλλά οι λιγουρίτσες στην Οία –σε ξενοδοχείο προφανέστατα πανάκριβο- δεν ήταν παρά η αρχή.

Με το που μπήκε ο Αύγουστος και έσφιξαν οι ζέστες, ο Μαγιορκίνης απασφάλισε και προχώρησε σε μία σειρά αναρτήσεων που δικαίωσαν αυτό που έλεγα χθες, ότι είναι πια αδύνατο να ξεχωρίσεις τα τρολαρίσματα από την πραγματικότητα.

Διαβάστε το παρακάτω αριστούργημα, απόσπασμα από διάλογο γραμμένο σε άπταιστη ψεκαστική: «Υπάρχουν διάφορες φατρίες, όπως οι λοκνταουνίστες από το Τσουναμιστάν (αυτοί θέλουν ζίρο κόβι μέχρι να μη ξαναβγεί ο ήλιος) , οι Τσουναμολόγοι από τη Λασπούπολη (αυτοί πετάνε λάσπη όταν ζορίζονται και ας μη τους βγαίνει) και οι Τρειςκαμπαλέρος Ετρέξανεγκαίρως (οι τελευταίοι πιστεύουν ότι οι μάσκες είναι η λύση για τα πάντα)».

Ναι, αυτά τα απίστευτα τα γράφει επιστήμων, ιατρός, εξέχον μέλος της επιδημιολογικής κοινότητας, ενσωματωμένος στο καθεστώς, «αιφνιδιασμένος», λέει, «από τη μεγάλη διασπορά του ιού τους καλοκαιρινούς μήνες».

Στη συνέχεια, ο 44χρονος Γκίκας ξεσπάθωσε με τα σχεδόν ακατανόητα σχεδόν-ελληνικά του ενάντια σε όσους ενοχοποιούν τα πανηγύρια για την ανεξέλεγκτη διάδοση της φονικής νόσου. Διορθώνω κάποια ορθογραφικά και συντακτικά λάθη για να καταλάβετε καλύτερα τι εννοεί ο ποιητής με την άσπρη ποδιά και σας παραδίδω το παραλήρημά του:

«Κάτι άκουσα, ότι τα πανηγύρια του Αυγούστου ευθύνονται για τα χειμερινά κύματα του κορονοϊού. Από όσο γνωρίζω η επικρατούσα άποψη είναι ότι οι Παραλλαγές και οι Υποπαραλλαγές δημιουργούνται μετά από χρόνια λοίμωξη σε ανοσοκατεσταλμένους.

Για να διερευνήσουμε αυτή την υπόθεση εργασίας. Ας πούμε δηλαδή ότι για την Όμικρον (περσινός χειμώνας) ή για την Άλφα (προπέρσινος χειμώνας) φταίγανε τα πανηγύρια του Αυγούστου.

Ο μόνος τρόπος που μπορώ να σκεφτώ για να συνδέσω τα πανηγύρια με αυτήν την θεωρία είναι μήπως στα πανηγύρια σερβίρουν μεθοτρεξάτη και βαράνε ακτινοβολίες στους τουρίστες.

Το καλοκαίρι του 2020 μάλλον είχαμε επισκέπτη από το Kεντ στα πανηγύρια της Γρηγορούσας και το καλοκαίρι του 2021 επισκέπτη από Γιοχάνεσμπουργκ στο πανηγύρι της Δώθε Παναγιάς.

Ο πρώτος πήρε πιλάφι μεθοτρεξάτη του άρεσε και πήρε τη μυστική συνταγή για αργότερα. Ο δεύτερος λαχούρι από ραδιενεργό Κέσιο. Αν είναι έτσι να κόψουμε τα «βαριά» από τα πανηγύρια και θα λυθεί το παγκόσμιο πρόβλημα των παραλλαγών…»

Το τρίτο, το σημερινό, είναι μάλλον το χειρότερο όλων, αφού η προσβλητική για τη μνήμη των νεκρών ειρωνεία και η αχαλίνωτη ορολογία ψέκας συναντούν σε μετωπική σύγκρουση το χιούμορ Σεφερλή. Η ανάρτηση συνοδεύεται από τη φωτογραφία ενός ανύποπτου κατσικιού που λιάζεται ανάμεσα στους ανθρώπους σε ελληνικό ακρογιάλι:

«H δεύτερη (λιγότερο πιθανή) θεωρία για τη δημιουργία των Παραλλαγών-Υποπαραλλαγών Covid-19 είναι αυτή της μόλυνσης ζώων και της επιμετάδοσης σε ανθρώπους.

Δεν τη θεωρούσα πολύ πιθανή, για πολλούς λόγους, αλλά η φωτογραφία που έγινε viral τις τεκλευταίες μέρες με έπεισε, ενώ κλείνει οριστικά ότι για το επόμενο χειμερινό κύμα θα φταίνε τα “μπάνια του λαού”. Όταν έχεις τα κατσίκια αμολυτά μέσα στις παραλίες και αράζουνε στις ίδιε2ς ξαπλώστρες με τους τουρίστες, λογικό και επόμενο να σου σκάσει η επόμενη υποπαραλλαγή.

Με αυτά τα δεδομένα, προβλέπω ότι η επόμενη υποπαραλλαγή της Όμικρον θα έχει τον κωδικό Μπε

Βρε καλέ, μου, βρε χρυσέ μου, βρε γιατρέ μου, είστε σίγουρα επιστήμονας; Τι είδους τσουνάμι πήρε τα πτυχία σας και τη σοβαρότητά σας, εκεί που λιαζόσασταν στην καλντέρα; Φταίει άραγε ο μεσημεριανός ήλιος, που βαράει αδυσώπητος αν δεν φορέσεις καπέλο Zeus + Διόνε; Ή μήπως μπερδευτήκατε και φορέσατε ανάποδο γιλέκο φεύγοντας από το σπίτι, αντί για την άσπρη ποδιά;

Χείμαρρος ο Λαζόπουλος: H μικρή χούντα των Πλεύρη, Άδωνι και Βορίδη ανέλαβε τον ρόλο της συγκάλυψης (video)

Λαζόπουλος 1

Χείμαρρος ο Λαζόπουλος: H μικρή χούντα των Πλεύρη, Άδωνι και Βορίδη ανέλαβε τον ρόλο της συγκάλυψης (video)

«Μην αφήσετε το τσεκούρι, κρατήστε ακέραιο το επάγγελμα σας του τσεκοροποιού», ανέφερε ο Λάκης Λαζόπουλος…

Στέφανος Κασσελάκης: Έσβησε τούρτα για τα γενέθλια του μετά την ορκωμοσία του – Τι δώρο του έκαναν (εικόνες)

6168234

Στέφανος Κασσελάκης: Έσβησε τούρτα για τα γενέθλια του μετά την ορκωμοσία του – Τι δώρο του έκαναν (εικόνες)

Τούρτα για τα γενέθλια του έσβησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, λίγο μετά την…

Πρώτη δήλωση 12χρονης για Κολωνό: «Θέλω να γίνω εισαγγελέας, να κλείνω στη φυλακή ανθρώπους όπως αυτούς που με βίασαν» (Video)

6168031

Πρώτη δήλωση 12χρονης για Κολωνό: «Θέλω να γίνω εισαγγελέας, να κλείνω στη φυλακή ανθρώπους όπως αυτούς που με βίασαν» (Video)

«Σήμερα είναι η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής μου», ήταν η φράση που είπε στη…

Χρήστος Χατζηπαναγιώτης: Οι πρώτες δηλώσεις μετά την περιπέτεια υγείας – «Αν καθυστερούσαμε πέντε λεπτά, τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά» (video)

Χατζηπαναγιώτης

Χρήστος Χατζηπαναγιώτης: Οι πρώτες δηλώσεις μετά την περιπέτεια υγείας – «Αν καθυστερούσαμε πέντε λεπτά, τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά» (video)

«Αν ήμουν μόνος μου, ίσως το άφηνα να δω αν θα περάσει», ανέφερε στις δηλώσεις…

«Για κοίτα με στα μάτια»… μήπως το κεντρικό άρθρο του in.gr είναι μια απάντηση Μαρινάκη στον Μητσοτάκη;

in.gr

«Για κοίτα με στα μάτια»… μήπως το κεντρικό άρθρο του in.gr είναι μια απάντηση Μαρινάκη στον Μητσοτάκη;

«Πάντως τα "συμφέροντα" που δεν κατονομάζει ο πρωθυπουργός δεν κρύβονται, ούτε χρειάζονται κανέναν πληρεξούσιο», αναφέρεται…

Σοκαριστικές λεπτομέρειες για το ακέφαλο πτώμα στην Καρδίτσα: Άγριο ζώο μπήκε στο σπίτι της

5367790

Σοκαριστικές λεπτομέρειες για το ακέφαλο πτώμα στην Καρδίτσα: Άγριο ζώο μπήκε στο σπίτι της

Σοκάρει η ιατροδικαστική εξέταση της 85χρονης που βρέθηκε χωρίς κεφάλι στην Καρδίτσα