Λεβέντης: "Δεν ήθελα να γίνω το τσογλάνι του κάθε Τσίπρα"

Αποστομωτικό ήταν το σχόλιο που παρέθεσε στο ΒΗΜΑ FM ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, τονίζοντας πως δεν είχε πρόθεση να γίνει το τσογλάνι του… κάθε Τσίπρα και καταθέτοντας παράλληλα το σκεπτικό του για το χρονικό σημείο που επέλεξε η κυβέρνηση να καταθέσει τη συγκεκριμένη πρόταση νόμου.

574599881dc5247c2c8b4679 1

«Η απλή αναλογική, σε μέρες ήρεμες που τα δύο κόμματα εναλλάσσονται, δεν πρόκειται να γίνει ούτε στον αιώνα τον άπαντα. Η απλή αναλογική μπορεί να γίνει μόνο έτσι, όταν ο ένας πάει να κλείσει τον δρόμο του άλλου» είπε αρχικά ο Βασίλης Λεβέντης, με το δημοσιογράφο να παρεμβαίνει λέγοντας: «Άρα μέσω σκοπιμότητας».

«Μπορεί» απάντησε ο κ. Λεβέντης και συνέχισε: «Αλλά μπορεί ο Τσίπρας πράγματι να το παίρνει το μέτρο για να κλείσει τον δρόμο του Μητσοτάκη. Για την Ελλάδα όμως είναι ένα τεράστιο βήμα που αν δεν το κάνουμε θα είναι έγκλημα. Αν ο Τσίπρας μαζί με τον Καμμένο είχαν μόνο 120, δεν θα απευθυνόντουσαν και σ’ εμένα; Δεν θα απευθυνόντουσαν και στην Γεννηματά;».

«Δεν απευθύνθηκαν σε εσάς;» ρώτησε πάλι ο δημοσιογράφος, με τον κ. Λεβέντη να επισημαίνει:

«Εγώ δεν ήθελα με το συγκεκριμένο πρόγραμμα, αν καταστρώνονταν ένα σχέδιο.. Ακούστε κάτι, δεν ήθελα να γίνω τσογλάνι του κάθε Τσίπρα, εγώ… Εγώ ήθελα να καταστρωθεί ένα κοινό σχέδιο».

«Σας κάλεσε ο κ. Τσίπρας να γίνετε το τσογλάνι του;» επανήλθε ο δημοσιογράφος.

«Λέω γενικώς» σημείωσε ο κ. Λεβέντης και πρόσθεσε ότι «αν απλά πήγαινα χωρίς κατάστρωση σχεδίου, χωρίς να συμμετέχω στο σχεδιασμό απλά για να πάρω υπουργεία, τι θα ήμουν; Εγώ δεν ονειρευόμουν αυτό. Εγώ ονειρεύομαι μία Ελλάδα, στην οποία τρία, τέσσερα κόμματα, θα κάτσουν να καταστρώσουν ένα σχέδιο εθνικής σωτηρίας, και το σχέδιο θα το θέσουμε υπόψη του λαού και υπόψη της βουλής, υπόψη των φορέων όλων, και μετά θα φτιαχτεί η κυβέρνηση, δεν είναι ανάγκη τη Κυριακή να γίνονται εκλογές και τη Δευτέρα να γίνεται κυβέρνηση».

Το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και ο… Ρωχάμης

Ο κ. Λεβέντης άφησε αιχμές τόσο για τη στάση του ΠΑΣΟΚ όσο και του ΚΚΕ, ξεκαθαρίζοντας πως το πλαφόν του 3% πρέπει να παραμείνει για τον κίνδυνο που λέγεται Τουρκία.

«Είναι τα εθνικά θέματα και ο κίνδυνος, η Τουρκία με κόμμα και με καμπάνια, να μπει στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδος, που μας υποχρεώνουν να διατηρήσουμε το 3%, χωρίς να μας αρέσει αυτό. Για εθνικούς λόγους το κάνουμε. Και αυτό παρακάλεσα και τον Κουτσούμπα να το αντιληφθεί και για το ΠΑΣΟΚ και για το ΚΚΕ. Ιστορικής σημασίας είναι η απλή αναλογική. Αν τώρα που τους δίνεται η ευκαιρία, δεν τη ψηφίσουν, θα τιμωρηθούν από τον ελληνικό λαό» τόνισε.

«Το όφειλαν σαν ηγέτες της αριστεράς,(Κύρκος και Φλωράκης), ας προχωρούσαν και σε κυβέρνηση με τον Ρωχάμη, με όποιον θέλουν, αλλά την απλή αναλογική δεν έπρεπε να την προδώσουν. Αυτό η ιστορία δεν θα τους το συγχωρήσει. Αλλά ότι ήταν ως ηγέτες πάντα, υπέρ της απλής αναλογικής και ο Φλωράκης και ο Κύρκος, το αμφιβάλλετε;» διερωτήθηκε και κατέληξε αποσαφηνίζοντας το… λογοπαίγνιό του:

«Ο Ρωχάμης, ευυπόληπτος πολίτης είναι και αυτός, μπορεί να υπέπεσε (σε εγκληματικές πράξεις)… Δεν ξέρω τι είναι (ο Ρωχάμης), νομίζω έξω είναι, δεν είναι φυλακή πλέον… Ο λαός κατάλαβε ότι έκανα λογοπαίγνιο, και το είπα ως ακραίο παράδειγμα, ότι ως προσωπικότητες είχαν το δικαίωμα να κάνουν την επιλογή τους, όμως την απλή αναλογική έπρεπε να την πιέσουν να εφαρμοστεί». 

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…