Λεβέντη που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις

Σε μόνιμη διάσταση βρίσκονται οι πράξεις του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων με τα λόγια και τις δεσμεύσεις του. Μετά το περιβόητο κοινοβουλευτικό rotation που απεδείχθη προεκλογικό πυροτέχνημα, τις κατά καιρούς προφητείες και τα ακατάπαυστα αιτήματα για οικουμενική κυβέρνηση, ο Βασίλης Λεβέντης αποφάσισε να επενδύσει στην εικόνα του θεοσεβούμενου πολιτικού. Την στιγμή όμως που πήρε την απόφαση να πράττει ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κλήρου, ο ίδιος δεν ακολουθεί πιστά και με ευλάβεια τις διδαχές του Κυρίου.

5a4f5f001dc5241d3a8b4720

του Άγγελου Προβολισιάνου

«Είναι θέληση της Εκκλησίας. Εγώ υπήρξα κατηχητής στα φοιτητικά μου χρόνια. Με την Εκκλησία έχω βαθύτερες σχέσεις» είπε ο κατηχητής Βασίλης Λεβέντης όταν καταστάλαξε στο να μην εγκαταλείψει την βουλευτική του έδρα παρά τις διαβεβαιώσεις πως η παραίτησή του ήταν «ειλημμένη απόφαση». Το τελευταίο διάστημα πέρα από τον αυτοχαρακτηρισμό “σκυλοντόγκ” και τις κυβιστήσεις ποικίλα σχόλια προκάλεσε και η δήλωση πόθεν έσχες του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων για το 2015 (σ.σ. δήλωση περιουσιακής κατάστασης χρήσης 2014). Ο λόγος είναι πως δεν έχει συμπεριλάβει τα στοιχεία της συζύγου του. Για όσους προτρέχουν, δεν αποκτούν διαστάσεις φαινομένου οι πρακτικές Μαρέβα – Κυριάκου Μητσοτάκη… Ο κ. Λεβέντης δεν ήταν υποχρεωμένος να δημοσιεύσει τα περιουσιακά στοιχεία της συντρόφου του, αφού όπως πληροφορηθήκαμε από αρμόδια κομματική πηγή δεν έχει παντρευτεί με τη σύζυγό του αλλά έχουν υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης. Εντούτοις, μοιάζει αντιφατικό ένας θρησκόληπτος πολιτικός, που υποστηρίζει ότι ισχυροί ιεράρχες του ζητούσαν μετ’επιτάσεως να μην παραιτηθεί για να είναι η φωνή της χριστιανικής λογικής στο Κοινοβούλιο, να μην έχει τελέσει θρησκευτικό γάμο με την επί δεκαετίες σύντροφό του. Άραγε, οι εκπρόσωποι του κλήρου που τον πίεζαν να αναθεωρήσει, γνώριζαν αυτό το δεδομένο;

Άλλα υπέγραψε, άλλα ψήφισε

Μετά τις σκοταδιστικές ανακοινώσεις της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου αλλά και των επικεφαλής των 20 μονών του Αγίου Όρους, η Ένωση Κεντρώων ξεκαθάρισε την πολιτική της θέση και καταψήφισε το νομοσχέδιο για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου. Ειδικότερα, ο κ. Λεβέντης είχε δηλώσει πως περίμενε την στάση που θα τηρήσει η εκκλησία για να αποφανθεί επί του νομοσχεδίου. Όταν δε η εκκλησία τοποθετήθηκε, εκείνος χρησιμοποίησε πιο ακραίο και κακοποιητικό λόγο για τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας ακόμα και από τον Άνθιμο!

«Εμείς θέλουμε τη στήριξη των ατόμων αυτών αλλά δεν θέλουμε να τους πούμε στο νοσηρό τους πάθος ¨κάντε το μεγαλύτερο¨. Διότι έτσι έρχεται η πολιτεία και τους λέει: Μπράβο παιδιά, να γίνουν όλοι ανώμαλοι εδώ μέσα» δήλωνε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, κάνοντας λόγο ακόμα και για εθνικό διχασμό!

Εύλογα θα αναρωτηθεί κανείς ποια αντίφαση προκύπτει μεταξύ των λόγων και των πράξεων του κ. Λεβέντη, καθώς ως πρώην κατηχητής -παρότι αστεφάνωτος- έπραξε σύμφωνα με το λόγο του Κυρίου. Δυστυχώς, για τον Βασίλη Λεβέντη, την απάντηση δίνει η ίδια του η υπογραφή!

Τον Οκτώβριο του 2015 στην Αθήνα είχε πραγματοποιηθεί η συνέλευση της ILGA, η οποία είναι ο Πανευρωπαϊκός Οργανισμός της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και σκοπό έχει την επέκταση της δικαιωματικής ατζέντας αλλά και της εκτενούς συζήτησης και ανάδειξης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα. Τότε, ο Βασίλης Λεβέντης, είχε δεσμευτεί ενυπόγραφα στο εξής:

«Την εισαγωγή νομοθεσίας σε εύλογο και σύντομο χρονικό διάστημα, ώστε οι διεμφυλικοί άνθρωποι να αλλάζουν τα έγγραφά τους χωρίς την προϋπόθεση της στείρωσης ή άλλων ιατρικών διαδικασιών, ψυχιατρικών διαγνώσεων ή διάλυσης πρότερου γάμου, με γρήγορο, διαφανή και προσβάσιμο τρόπο, ώστε αυτά να βρίσκονται σε αρμονία με το φύλο αυτοκαθορισμού τους».

Σύμφωνα με απάντηση που μας έδωσαν κομματικές πηγές για το παράδοξο που προκύπτει ανάμεσα στη δέσμευση και την στάση κατά τη ψηφοφορία του νομοσχεδίου για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων υπέγραψε εκ παραδρομής δίχως να έχει εξετάσει ενδελεχώς το εν λόγω κείμενο. Όπως λέει όμως ο θυμόσοφος λαός, την υπογραφή μας προσέχουμε πού τη βάζουμε!


Σοκ στη Θεσσαλονίκη: «Θα γινόταν φονικό» – 39χρονος απείλησε να βλάψει τη μητέρα του

περιπολικο

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: «Θα γινόταν φονικό» – 39χρονος απείλησε να βλάψει τη μητέρα του

Ο 39χρονος είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών, ενώ στο παρελθόν έχει καταδικαστεί και έχει εκτίσει ποινές…

Δίκη Πισπιρίγκου: Έκλαιγε στην αγκαλιά της η αδερφή της – «Το μωρό ήταν σαν να σύρθηκε στο μαξιλάρι» (Video)

5794007

Δίκη Πισπιρίγκου: Έκλαιγε στην αγκαλιά της η αδερφή της – «Το μωρό ήταν σαν να σύρθηκε στο μαξιλάρι» (Video)

Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίζεται η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, που καταδικάστηκε για τον φόνο της…