Newsroom

Newsroom

Λεβαντόφσκι και Εμπαπέ λένε «όχι» στα πλάνα της FIFA για Μουντιάλ κάθε 2 χρόνια

Δύο από τους κορυφαίους επιθετικούς του παγκοσμίου ποδοσφαίρου αντιτίθενται στο πλάνο που προωθεί η FIFA

647 071617022942

Δύο απ’ τους μεγαλύτερους επιθετικούς του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, ο Κιλιάν Μπαπέ κι ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην προοπτική διεξαγωγής του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ανά διετία -πλάνο που προωθεί εδώ και μήνες η FIFA- τονίζοντας πως θα υπήρχε τεράστιο θέμα κι έλλειμμα ποιότητας, εφόσον οι ήδη καταπονημένοι παίκτες αναγκαστούν να παίζουν κάθε δύο χρόνια στο κορυφαίο ποδοσφαιρικό τουρνουά του πλανήτη.

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο τόνισε πως η ιδέα ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου ανά διετία, θα δημιουργήσει επιπλέον έσοδα 4,4 δις ευρώ, ωστόσο το όλο πλάνο έχει ήδη συναντήσει την έντονη αντίδραση της UEFA και της CONMEBOL.

«Δεν μπορώ να πω αν είναι καλή ή κακή ιδέα, αλλά η γνώμη μου είναι ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο, είναι το… Παγκόσμιο Κύπελλο. Είναι κάτι ξεχωριστό γιατί είναι κάτι που πραγματοποιείται κάθε τέσσερα χρόνια», δήλωσε ο νικητής του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018, Κιλιάν Μπαπέ στο περιθώριο της εκδήλωσης των Globe Soccer Awards, που πραγματοποιήθηκε στο Ντουμπάι τη Δευτέρα, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Είναι το καλύτερο πράγμα, η καλύτερη διοργάνωση στον κόσμο. Αν την κάνεις κάθε δύο χρόνια, μπορεί να αρχίσει να είναι… φυσιολογικό να παίζεις στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Θέλω να πω ότι αυτό δεν είναι φυσιολογικό. Αυτό θα πρέπει να είναι κάτι καταπληκτικό, κάτι μοναδικό. Παίζουμε πάνω από 60 παιχνίδια το χρόνο. Υπάρχει το Euro, το Παγκόσμιο Κύπελλο, τώρα το Nations League, τόσες πολλές διοργανώσεις. Είμαστε χαρούμενοι που παίζουμε, αλλά όταν είναι πάρα πολλά τα παιχνίδια. Αν ο κόσμος θέλει να δει ποιότητα στο παιχνίδι, την ομορφιά του ποδοσφαίρου, νομίζω ότι πρέπει να σεβαστούμε την υγεία των παικτών».

Από την πλευρά του ο Λεβαντόφσκι ανέφερε ότι δεν είναι «οπαδός» της ιδέας του Παγκοσμίου Κυπέλλου ανά διετία. «Έχουμε τόσους αγώνες κάθε χρόνο, τόσες πολλές δύσκολες εβδομάδες, όχι μόνο τα παιχνίδια, αλλά και την προετοιμασία για τη σεζόν, την προετοιμασία για τα μεγάλα τουρνουά», τόνισε ο επιθετικός της Μπάγερν Μονάχου.

«Αν θέλεις να προσφέρεις κάτι ξεχωριστό, κάτι διαφορετικό, χρειαζόμαστε και ένα διάλειμμα. Αν έχουμε Παγκόσμιο Κύπελλο κάθε δύο χρόνια, η προσδοκία για τη συμμετοχή σε υψηλό επίπεδο θα μειωθεί… Είναι σωματικά και ψυχικά αδύνατο».

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…