«Leap of Faith»: Ένα τραγούδι για την Ελένη Τοπαλούδη και την έμφυλη βία (video)

Αγώνες και αγωνίες που πληγώνουν όχι μόνο ανθρώπους αλλά και ολόκληρες κοινωνίες.

topaloudi2

Η νεοσύστατη μπάντα folk metal με progressive στοιχεία, Passengers in Panic, με βάση την Αθήνα κυκλοφόρησε το πρώτο album τον Δεκέμβρη του 2020 από την Sleaszy Rider Records.

Η μπάντα συνεργάστηκε σε δύο τραγούδια με τον πολυτάλαντο ηθοποιό, σκηνοθέτη και σεναριογράφο Δημήτρη Φραγκιόγλου. Στο “Nakba”, που έχει θέμα τους αγώνες του παλαιστινιακού λαού και στο “Leap of Faith”, που αναφέρεται στην έμφυλη βία.

Η συνεργασία θα συνεχιστεί και επί σκηνής, σε επιλεγμένες ζωντανές παραστάσεις. Επίσης στο album συμμετέχουν οι εξής μουσικοί: Χρήστος Χαρχαλάκης (λαούτο/βιολί), Κώστας Φόρτσας (καβάλ /γκάιντα) και Αντώνης Γερογιάννης (νταούλι). Η μπάντα ξεκίνησε με ιδρυτικά μέλη τον Λευτέρη Χρήστου (μπάσο, σύνθεση) και την Kally Voo (φωνητικά, ακορντεόν, στίχοι). Στη συνέχεια προστέθηκε στο βασικό line up ο Άκης Γαβάλας στα τύμπανα και η Λέλα Αργυρή στις κιθάρες.

Στην παραγωγή του δίσκου βρίσκεται ο Γιάννης Μανόπουλος καθώς και οι Άκης Γαβαλάς και Λευτέρης Χρήστου.

Οι στίχοι της Kally Voo με πυρήνα το τραύμα, αναφέρονται σε αγώνες και αγωνίες που πληγώνουν όχι μόνο ανθρώπους αλλά και ολόκληρες κοινωνίες».

 

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…