Στο επίκεντρο νέας αμφιλεγόμενης αποκάλυψης βρίσκεται ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μακάριος Λαζαρίδης. Το πτυχίο «τεχνών» από το College of Southeastern Europe, ένα κολέγιο ελευθέρων σπουδών με έδρα στο Ντέλαγουερ των ΗΠΑ, που επέδειξε ο ίδιος στο Open, φέρει ως ημερομηνία έκδοσης την 7η Ιουνίου 1992. Εκείνη η ημέρα ήταν Κυριακή. Το συγκεκριμένο χαρτί δεν αποτελεί πανεπιστημιακό τίτλο σπουδών, γεγονός που εντείνει τα ερωτήματα για τη νομιμότητα των διορισμών του.
Φαίνεται πως εκεί στο «Πανεπιστήμιο» απ όπου πήρε πτυχίο ο @mvlazaridis είναι πολύ εργατικοί. Του έδωσαν «πτυχίο» στις 7 Ιουνίου 1992. Ημέρα Κυριακή! pic.twitter.com/37Nj8KWiNi
— Kostas.Vaxevanis (@KostasVaxevanis) April 14, 2026
Διορισμοί χωρίς πανεπιστημιακό τίτλο
Το κρίσιμο ερώτημα που τίθεται δεν αφορά μόνο το πτυχίο καθαυτό, αλλά τις συνθήκες υπό τις οποίες ο Λαζαρίδης διορίστηκε «ειδικός σύμβουλος» το 2007 στο υπουργείο Παιδείας και το 2013 στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, θέσεις που κατά κανόνα προϋποθέτουν πανεπιστημιακό τίτλο. Σχετικά ΦΕΚ επιβεβαιώνουν την πρόσληψή του το 2013 ως δημοσιογράφου στο Γραφείο Τύπου του υπουργείου, με την ανάληψη καθηκόντων από τις 25 Ιουνίου εκείνης της χρονιάς.

Με τον Μητσοτάκη από το 2013
Η σχέση Λαζαρίδη-Μητσοτάκη δεν είναι πρόσφατη. Ο ίδιος ο υφυπουργός είχε εξιστορήσει σε τηλεοπτική συνέντευξη το 2019 ότι γνωρίστηκαν το 1985 μέσα από τη νεολαία της Νέας Δημοκρατίας, με τον ίδιο να κατέχει τότε υψηλότερη θέση στην ιεραρχία της ΟΝΝΕΔ από τον νεαρό Μητσοτάκη. Από το 2013 και μετά, ο Λαζαρίδης ανέλαβε διαδοχικά τη διεύθυνση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, τη θέση του Συμβούλου Επικοινωνίας του προέδρου του κόμματος και εν τέλει το αξίωμα του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης.
Αντιδράσεις ΠΑΣΟΚ και το παράδειγμα της καθαρίστριας
Το ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζει τον Λαζαρίδη «προσωπικό ρουσφέτι» του πρωθυπουργού, υπαινισσόμενο ότι ο ίδιος ο Μητσοτάκης επιλέγει να τον διατηρεί στη θέση του. Στο πλαίσιο αυτό αναδύθηκε και μια παλαιότερη υπόθεση κατά την συνέντευξη του στο Open την Τρίτη (14/4). Το 2019, καθαρίστρια στον Βόλο καταδικάστηκε σε κάθειρξη δέκα ετών επειδή χρησιμοποίησε αναληθή τίτλο σπουδών για να εργαστεί στο Δημόσιο, είχε δηλώσει αποφοίτηση έκτης Δημοτικού ενώ είχε φοιτήσει μέχρι την πέμπτη. Απέναντι σε αυτή την υπόθεση, ο Λαζαρίδης,όταν ρωτήθηκε, απάντησε: «Και τι να κάνω εγώ τώρα;» Η ερώτηση παραμένει αναπάντητη.
Στραβελάκης:
“Μια καθαρίστρια στον Βόλο, 2019, επί ΣΥΡΙΖΑ, κάθειρξη 10 ετών γιατί χρησιμοποίησε τίτλο σπουδών για να εργαστεί στο Δημόσιο. Είπε ότι είχε τελειώσει την έκτη Δημοτικού ενώ είχε τελειώσει την πέμπτη…”Λαζαρίδης:
“Και τι να κάνω εγώ τώρα;”Καραμήτρου:
“Ε, όχι… pic.twitter.com/CfEntLMN6R— Areti Athanasiou (@AretiAthanasiu) April 14, 2026
Διαβάστε επίσης:
Θάνατος 19χρονης – Κεφαλονιά: Κοκαΐνη και εγκατάλειψη στην πλατεία – Πώς δικαιολογήθηκαν οι νεαροί
Καμένες γκαλερί και τεμπέλικα αριστερά μασκαραλίκια
Κεφαλονιά: Συνελήφθη και τρίτο άτομο για τον θάνατο της 19χρονης – Πρώην πρωταθλητής της άρσης βαρών στους συλληφθέντες
Αλμπανέζε: Έμεινε χωρίς σπίτι και κάρτες επειδή μίλησε για γενοκτονία στην Παλαιστίνη
Tα σχόλια στο site έχουν απενεργοποιηθεί. Μπορείτε να σχολιάζετε μέσα από την επίσημη σελίδα στο Facebook
Σχόλια