Λαύριο-Σύνοδος Πρυτάνεων: Με ΜΑΤ, χημικά και ξύλο υποδέχτηκε η Κεραμέως τους φοιτητές (Video)

Νέα κατασταλτικά «ανδραγαθήματα» από τα ΜΑΤ σε φοιτητική κινητοποίηση στο Λαύριο , όπου φοιτητικοί σύλλογοι έδωσαν δυναμικό «παρών» με σκοπό να παρέμβουν στις εργασίες της 98ης Συνόδου Πρυτάνεων.

ματ λαωριο

Από νωρίς οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν παραταχθεί απέναντι στους φοιτητές και την ειρηνική διαμαρτυρία τους, δημιουργώντας “υγειονομική ζώνη” προκειμένου ανενόχλητη η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως να προσέλθει στο χώρο, μα προπαντός να μην εκφραστεί η αποδοκιμασία του φοιτητικού κινήματος στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης. Όταν μάλιστα οι φοιτητές επιχείρησαν να προσεγγίσουν το Τεχνολογικό Πάρκο τα ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών ενώ επιχείρησαν να συλλάβουν και διαδηλωτές.

Από πολύ νωρίς το πρωί, όπως λένε οι φοιτητές, οι δυνάμεις καταστολής, ΟΠΚΕ και δυνάμεις της ασφάλειας είχαν αποκλείσει την είσοδο σε ολόκληρη την περιοχή του Λαυρίου, επεδίωκαν να κάνουν ελέγχους σε πεζούς και οχήματα, αντιμετωπίζοντας σαν εγκληματίες τους φοιτητές που με τους συλλόγους τους ήθελαν να προσεγγίσουν την περιοχή.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι κατήγγειλαν την αστυνομική αυθαιρεσία και κάλεσαν και τη Σύνοδο των Πρυτάνεων να κάνει το ίδιο.

Σκουρολιάκος: Η Κεραμέως επέβαλε καθεστώς κατοχής στο Λαύριο

«Η κ. υπουργός θεώρησε σκόπιμο να εξασφαλίσει για συνοδεία της μια αξιοσημείωτη δύναμη της αστυνομίας, αποτελούμενη, κατά πληροφορίες δημοτών της πόλης του Λαυρίου, από 100 περιπολικά, 4 κλούβες των ΜΑΤ και 1 αύρα. Η δύναμη αυτή έζωσε την πόλη, απέκλεισε κάθε είσοδο ή έξοδο από αυτή και επέβαλε καθεστώς κατοχής» σχολίασε ο αναπληρωτής Τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πάνος Σκουρολιάκος.

«Είναι η πρώτη φορά που αναπτύσσεται στην πόλη μας τέτοιος αποκλεισμός, ενώ υπενθυμίζω ότι το Λαύριο κατά καιρούς έχουν επισκεφτεί πρωθυπουργοί και υπουργοί» δήλωνε νωρίτερα ο Δήμαρχος Λαυρίου, Δημήτρης Λουκάς.

Τα αιτήματα

Οι φοιτητικοί σύλλογοι εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο παίρνουν αποφάσεις ενάντια στον κατάπτυστο νόμο Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη.

«Η κυβέρνηση προχωρά στη πλήρη διάλυση των πτυχίων, καταργώντας επι της ουσίας τα επαγγελματικά δικαιώματα, αλλά και κάθε δυνατότητα συλλογικής διαπραγμάτευσης στην αγορά εργασίας. Τα προγράμματα σπουδών θα διαμορφώνονται εντελώς εξατομικευμένα για τον καθένα με βάση ενότητες μαθημάτων, οι οποίες θα καθορίζουν και τα δικαιώματα που θα αντιστοιχούν στο πτυχίο. Βάζοντας ακόμα μεγαλύτερα εμπόδια στην εργασιακή προοπτική, υποβάλλοντας τελικά τους απόφοιτους σε δια βίου επανακατάρτιση, αλλά και αυξάνοντας τον ανταγωνισμό και τις δυσκολίες και για τους ήδη εργαζόμενους. Ουσιαστικά οδηγεί στη δημιουργία ενός κατακερματισμένου σώματος αποφοίτων που θα διαπραγματεύεται ατομικά τη θέση του στην αγορά εργασίας μακριά από συλλογικές διεκδικήσεις αξιοπρεπών όρων εργασίας και οποιαδήποτε επαγγελματική κατοχύρωση» αναφέρει ενδεικτικά ο Φοιτητικός σύλλογος του Παντείου.

Πηγή: documentonews.gr

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

5860197

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

Τον αυτόχειρα εντόπισαν οι οικείοι του. Λίγες ώρες αργότερα, ένας 84χρονος, έκοψε το νήμα της…

Μυστήριο με την αιτία θανάτου της Χρονοπούλου: «Κανείς δεν μας έχει απαντήσει πώς έπεσε και έσπασε το κεφάλι της» (Video)

χρονοπουλου10

Μυστήριο με την αιτία θανάτου της Χρονοπούλου: «Κανείς δεν μας έχει απαντήσει πώς έπεσε και έσπασε το κεφάλι της» (Video)

«Υπάρχουν πολλά ερωτήματα και σκοτεινά σημεία σε αυτή την υπόθεση - Η ιατροδικαστική έκθεση δεν…