Λαβρόφ: "Το ΝΑΤΟ θέτει σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή ασφάλεια!"

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σήμερα ότι «Η παράταξη δυνάμεων του ΝΑΤΟ σε χώρες της ανατολικής Ευρώπης κοντά…

lavrof 2

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σήμερα ότι «Η παράταξη δυνάμεων του ΝΑΤΟ σε χώρες της ανατολικής Ευρώπης κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία θα παραβίαζε τις συμφωνίες που έχουν συναφθεί μεταξύ της Μόσχας και της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας», δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Interfax.

Ο Λαβρόφ επισήμανε ότι ακόμη και το γεγονός ότι το ΝΑΤΟ εξετάζει το ενδεχόμενο να παρατάξει στρατεύματα ή εξοπλισμό σε περιοχές «κοντά στα σύνορα» με τη Ρωσία αντιβαίνει στην Ιδρυτική Πράξη του 1997 που συνήφθη μεταξύ της Μόσχας και της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Εξάλλου, ο Ρώσος υπουργός κατηγόρησε τις χώρες της ανατολικής Ευρώπης που είναι μέλη του ΝΑΤΟ ότι θέτουν σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή ασφάλεια πιέζοντας τη Συμμαχία να υιοθετήσει μια πιο σκληρή στάση απέναντι στη Μόσχα. «Η ρωσοφοβία που επιβάλλεται από μια μειονότητα είναι πιο σημαντική για το ΝΑΤΟ από την επίλυση των ευρωπαϊκών και των παγκόσμιων προκλήσεων για την ασφάλεια», είπε ο Λαβρόφ στο Interfax.

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

6200599

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

«Πιθανό να συναντήσουμε άστατες καιρικές συνθήκες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και ιδιαίτερα μεσημεριανές…