Λαθροχειρία του Πρώτου Θέματος για να κρυφτούν τα αποτελέσματα δημοσκόπησης

Διορθώθηκε το «λάθος» λίγο αργότερα

NewsRoom 25/05/2021 | 12:00

Σε νέα λαθροχειρία προχώρησε η ιστοσελίδα του Πρώτου Θέματος με αφορμή τη δημοσιοποίηση δημοσκόπησης της Alcο, η οποία αποτυπώνει την έντονη δυσαρέσκεια των πολιτών σε ό,τι αφορά την κυβερνητική διαχείρηση της πανδημίας και της εγκληματικότητας.

Ειδικότερα, στην ερώτηση «είστε ή όχι ικανοποιημένοι από τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας», και ενώ το συντριπτικό 53% είπε όχι, το «Πρώτο Θέμα» επέλεξε να γράψει ότι «οι πολίτες στην πλειοψηφία τους (53%) εμφανίζονται ικανοποιημένοι από τα μέτρα της κυβέρνησης κατά της πανδημίας».

Πρώτο Θέμα

Την προσπάθεια του Πρώτου Θέματος να «παίξει» με τα νούμερα εντόπισε η Αυγή, σύμφωνα με την οποία λίγη ώρα μετά το δημοσίευμα του avgi.gr, το «Πρώτο Θέμα» προέβη σε διόρθωση. 

Σε κάθε περίπτωση η δημοσκόπηση αποτελεί κόλαφο για την κυβέρνηση και διαψεύδει τα κυβερνητικά αφηγήματα που τους θέλουν όλους ικανοποιημένους από την πορεία της.

Ειδικότερα, για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο το 54% των πολιτών θεωρεί πως οι ρυθμίσεις του είναι δυσμενείς για τους εργαζόμενους. Μόλις το 25% έχει θετική γνώμη.

Alco
 

Στην ερώτηση: «Θα λέγατε ότι αισθάνεσαι πολύ, αρκετά, λίγο ή καθόλου ασφαλείς σε σχέση με τα φαινόμενα βίας και εγκληματικότητας», οι πολίτες εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους, με το 67% να απαντά καθόλου ή λίγο.

Alco
 

Παράλληλα, το 53% των πολιτών δηλώνει ότι δεν είναι ικανοποιημένο από τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Ικανοποιημένο δηλώνει μόλις το 40%.

Alco
 

Στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, η Νέα Δημοκρατία σημειώνει μικρή πτώση 0,2%, συγκεντρώνοντας 37,2%. Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 24%, με άνοδο 0,2% και ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 6,8%, το ΚΚΕ με 5,2% και η Ελληνική Λύση με 4%. Το ΜέΡΑ 25 βρίσκεται στο 2,9%.

Alco