ΟΑ

Οδυσσέας Αλαμπράς

«Last Dance»: Ο Μάικλ Τζόρνταν μας «κάρφωσε»

Ok, ότι ο MJ ήταν υπεράνθρωπος το ξέραμε. Αυτά που δεν γνωρίζαμε ήταν τα παρακάτω. 

last dance

Ο Φιλ Τζάκσον ήταν Κόουτς με Κ κεφαλαίο

Χίπις με αδυναμία στο LSD και την ινδιανική κουλτούρα επηρέασε όσο κανείς άλλος προπονητής τους Σικάγο Μπουλς στην πορεία τους προς την κορυφή. Με σεβασμό προς κάθε τι διαφορετικό (όταν ήμαστε μικρά παιδιά και παίζαμε καουμπόις και ινδιάνους εγώ ήμουν πάντα ο ινδιάνος, λέει σε μια σκηνή) και με ανοχή στην εκκεντρικότητα τόσων αστέρων, ο Τζάκσον που έκανε το διδακτορικό του στην προπονητική στο Πουέρτο Ρίκο, άλλαξε το σύστημα των Μπουλς από το «δώστε τη μπάλα στον Μάικλ» στο «παίζουμε όλοι σαν ομάδα».

Ο Ντένις Ρόντμαν δεν ήταν και τόσο τρελός

Αν και η πρώτη σκηνή που τον δείχνει (οι Πίστονς τον διώχνουν από την ομάδα όταν εντοπίζεται σε άθλια κατάσταση στο αυτοκίνητο του να κρατά ένα όπλο) προμηνύει τα χειρότερα, τελικά ο Ντένις Ρόντμαν αποδεικνύεται ένας αυθεντικός επαναστάτης με αιτία. Ο Τζάκσον αναγνωρίζει τον ινδιάνικο δεσμό τους και του λέει ότι είσαι ο Χεγιόκα της ομάδας. Δηλαδή εκείνος που περπατάει προς τα πίσω. Η απόφαση του να πάει διακοπές στο Λας Βέγκας για 48 ώρες – που κράτησαν αρκετά περισσότερο- στη μέση της σεζόν δίνει στη σειρά μια πινελιά ελευθερίας που πάει κόντρα στους αδυσώπητους μηχανισμούς του αθλήματος.

Ο Μάικλ Τζόρνταν ήταν αληθινός αρχηγός

Τα κουμάντα στα αποδυτήρια. Οι φωνές στη διάρκεια του αγώνα. Η απόφαση του να χτίσει με μύες το σώμα του όταν οι Πίστονς τον τσάκισαν στο ξύλο. Η υπεράσπιση των πιο ευάλωτων ή ασταθών συμπαικτών του όταν οι αντίπαλοι τους στοχοποιούσαν. Το ότι έβγαινε πάντα μπροστά να πάρει την μπάλα όταν έκαιγε. Και ιδίως η απόφαση του να πάρει σηκωτό τον Ρόντμαν από το ξενοδοχείο του Βέγκας και την αγκαλιά της Κάρμεν Ηλέκτρα.

Το μίσος Ντιτρόιτ Πίστονς – Σικάγο Μπουλς

Μιλάμε για πόλεμο. Κάτι σαν Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός με τη διαφορά ότι ο Τζόρνταν δεν κρύβεται πίσω από το δάχτυλο του ή μισόλογα. Τους μισώ, λέει και ειδικά για τον εμβληματικό αρχηγό τους Αϊζάια Τόμας λέει τα χειρότερα («Είμαι σίγουρος ότι σας είπε μαλακίες») για την απόφαση τους να φύγουν από το παρκέ λίγο πριν την οδυνηρή ήττα τους με 4-0 , που έφερνε τους Μπουλς για πρώτη φορά σε θέση διεκδικητή του NBA. Φυσικά ο μικρόψυχος Τόμας που πρώτη φορά έχανε με τέτοιο σοκ, δεν μπορούσε να δεχτεί κάτι τέτοιο. Το χειρότερο είναι ότι ακόμη και τώρα σχεδόν 30 χρόνια μετά, αρνείται ακόμη να παραδεχτεί το λάθος τους.

Ο άρχοντας Μάτζικ

Ο Μάτζικ Τζόνσον, ο μέχρι τότε αδιαφιλονίκητος βασιλιάς δίνει το στέμμα του στον ισχυρό διεκδικητή μετά την ήττα των Λέικερς με 4-1 στους τελικούς του 1991. «Αν είναι να χάσεις ας χάσεις από αυτούς. Ας χάσεις από τον Μάικλ Τζόρνταν», είπε μετά από το τελευταίο ματς που έχασαν με 108-101 στην έδρα τους αναγνωρίζοντας την ανωτερότητα του αντίπαλου και αγκαλιάζοντας σφιχτά το νέο βασιλιά του NBA.

Δώρα Χρυσικού: Η εξομολόγηση που συγκίνησε τη Ζαμπέτογλου – «Τον πλησίασα και του είπα ότι τα μαλλιά μου είναι περίεργα» (video)

profile player 960x540 25

Δώρα Χρυσικού: Η εξομολόγηση που συγκίνησε τη Ζαμπέτογλου – «Τον πλησίασα και του είπα ότι τα μαλλιά μου είναι περίεργα» (video)

Για την περίοδο που πάλευε με τον καρκίνο μίλησε η Δώρα Χρυσικού, αποκαλύπτοντας μια ιστορία…

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Μασσαλή Καραμανλής

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Δεν μπορούσε να πιστέψει το ηχηρό χειροκρότημα που έδωσαν οι βουλευτές της ΝΔ στον Καραμανλή…

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

viasmos 6

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…