ΣΥΡΙΖΑ: Λάσπη από τον μπροστάρη του κιτρινισμού "Πρώτο Θέμα" για το εφάπαξ της Φωτίου

Στην πρώην υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου επιτίθεται σήμερα με δημοσίευμα του το Πρώτο Θέμα καταλογίζοντάς της ότι πήρε εφάπαξ εν μέσω

fotiou 1 1

Στην πρώην υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου επιτίθεται σήμερα με δημοσίευμα του το Πρώτο Θέμα καταλογίζοντάς της ότι πήρε εφάπαξ εν μέσω Capital Controls. Το «αποκαλυπτικό» ρεπορτάζ αφήνει να εννοηθεί ότι η κ. Φωτίου έλαβε στο «χέρι» τα χρήματα ενώ για ακόμη μια φορά διαψεύδεται πλήρως για τα όσα παρουσιάζει ως… σκάνδαλο.

Προκειμένου κάποιος να λάβει το εφάπαξ πρέπει να κάνει αίτηση. Συνήθως, από τη στιγμή που κάποιος καταθέτει την αίτηση και μέχρι να βγει η απόφαση για πληρωμή του εφάπαξ, μεσολαβεί ένα διάστημα περίπου τριών χρόνων.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το «ρεπορτάζ» του Πρώτο Θέματος, η κα Φωτίου πήρε σχεδόν 70.000 ευρώ ως εφάπαξ στις 21 Ιουλίου του 2015, ημερομηνία που ήταν σε ισχύ τα Capital Controls.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το κατάπτυστο δημοσίευμα, «Με τον καλύτερο τρόπο ολοκληρώθηκε σε προσωπικό επίπεδο η υπουργική θητεία της τέως αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κυρίας Θεανώ Φωτίου, αφού, πριν αποχωρήσει από τη θέση της και εν μέσω capital controls, πήρε εφάπαξ 70.000 ευρώ».

Το «Πρώτο Θέμα» όμως δεν διευκρινίζει – προφανώς εσκεμμένα ώστε να χτίσει όπως εκείνο επιθυμεί το προεκλογικό κλίμα -, ότι η κα Φωτίου είχε καταθέσει τα χαρτιά συνταξιοδότησής της πριν από 3 χρόνια.

Μάλιστα, το πλέον άστοχο επιχείρημα που προτάσσεται στο δημοσίευμα είναι ότι εν μέσω Capital Controls πιστώθηκαν στο λογαριασμό της κας Φωτίου τα χρήματα του εφάπαξ.

Είναι γνωστό ότι στα Capital Controls ουδέποτε υπήρξε περιορισμός στις πιστώσεις και τη καταβολή χρημάτων σε τραπεζικούς λογαριασμούς αλλά αντιθέτως, οι περιορισμοί ίσχυαν και ισχύουν στις αναλήψεις.

Μισθοί και συντάξεις έμπαιναν κανονικά στους λογαριασμούς των πολιτών οι οποίοι όμως δεν μπορούσαν να λάβουν παραπάνω χρήματα από το επιτρεπόμενο όριο της ημέρας.

Σαφώς και η πρόθεση του συντάκτη ήταν να δημιουργήσει «εντυπώσεις σκανδάλου» σε μια υπόθεση στην οποία δεν υπάρχει κάτι το μεμπτό ενώ το κύριο επιχείρημα του δημοσιεύματος καταρρίπτεται πλήρως.

 

Η απάντηση ΣΥΡΙΖΑ

Στην απάντηση που έδωσε μέσω σχετικού Δελτίου Τύπου που εξέδωσε, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «θύλακες της διαπλοκής με μπροστάρη τον πρωταθλητή του κιτρινισμού ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» οι οποίοι ρίχνουν λάσπη πριν τις εκλογές.

«Είναι προφανές ότι δεν είναι το ποσό, δεν είναι ο χρόνος που πέρασε μέχρι να καταβληθεί το εφάπαξ στην κα Φωτίου ούτε τα capital controls. Είναι ο πανικός μπροστά στη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρεται στην ανακοίνωση η οποία καταλήγει: «Απομένουν 48 ώρες μέχρι τα αποτελέσματα. Περιμένουμε την επόμενη λάσπη…».

 

ΦΩΤΟ: (EUROKINISSI-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ)

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

phlio 1

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

Οι ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν την χώρα, οδήγησαν σε πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές της Θεσσαλίας.