Newsroom

Newsroom

Λασίθι: Βίντεο-ντοκουμέντο με τη στιγμή που ο 43χρονος πυροβολεί πατέρα και γιο

Μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα ο 43χρονος κτηνοτρόφος από τις Κουρούνες Λασιθίου πυροβολεί από απόσταση αναπνοής πατέρα και γιο, μπροστά στα σοκαρισμένα μάτια της κόρης και αδερφής αντίστοιχα των θυμάτων, η οποία επίσης βρίσκεται στη «ζώνη πυρός».

περιπολικα 1

Ο 43χρονος πυροβολεί πατέρα και γιο από απόσταση αναπνοής, μπροστά στα μάτια της κόρης και αδερφής των θυμάτων.

Είναι η ίδια που λίγα λεπτά αργότερα χτυπάει το κεφάλι της από απόγνωση και απελπισία, βλέποντας τα αγαπημένα της πρόσωπα να κείτονται αιμόφυρτα στο έδαφος. Τραγική φιγούρα η σύζυγος του 73χρονου και μητέρα του τραυματία. Παρακολουθεί τα τεκταινόμενα από κοντινή απόσταση και μόλις βλέπει άνδρα και γιο στο έδαφος τρέχει κοντά τους παρά το γεγονός ότι ο ένοπλος δράστης παραμένει στο σημείο του μακελειού.

Το βίντεο που έχει στη διάθεση του το Cretalive είναι άκρως αποκαλυπτικό του σκηνικού της αιματοχυσίας στην περιοχή Περάμπελα.

Tο βίντεο που έχει στη διάθεση του το Cretalive είναι άκρως αποκαλυπτικό του σκηνικού της αιματοχυσίας στην περιοχή Περάμπελα.

Είναι ανατριχιαστικό ότι ο δράστης χρειάστηκε μερικά δευτερόλεπτα για να πατήσει την σκανδάλη και να πυροβολήσει διαδοχικά πρώτα το γιο και αμέσως μετά τον πατέρα.

Ο πυροβολισμός του γιου, ο οποίος είναι ο πρώτος που τρέχει προς την πλευρά του δράστη επειδή προφανώς έχει ακούσει την προηγηθείσα φασαρία με την αδερφή του, δεν αποτυπώνεται στην κάμερα. Υπάρχει το φυσικό εμπόδιο ενός μεγάλου πλάτανου. Ωστόσο καταγράφονται οι κινήσεις του μέχρι και το δένδρο.

Ο πυροβολισμός όμως του πατέρα καταγράφεται πεντακάθαρα. Ο 73χρονος Μανόλης Φινοκαλιώτης, με το ανάστημα και το σθένος γίγαντα, έτρεξε αμέσως βλέποντας τον δράστη να απειλεί τα παιδιά του. Στάθηκε, όπως και ο γιος του ο Γιάννης, άοπλος μπροστά στον 43χρονο ένοπλο. Και εκείνος τον πυροβολεί σχεδόν εξ επαφής. Ο 73χρονος γίγαντας σωριάζεται στο έδαφος.

Η κόρη του θύματος σοκαρισμένη προσπαθεί να προστατευθεί και να απομακρυνθεί από την ακτίνα βολής του δράστη (κινείται περιξ του αγροτικού του 43χρονου κτηνοτρόφου), ο οποίος φέρεται να ανοίγει πυρ και κατά του γαμπρού του θύματος που βρίσκεται σε άλλο σημείο. Ο τελευταίος οπισθοχωρεί και τρέχει να διαφύγει. Στο τέλος ο 43χρονος επιβιβάζεται στο αυτοκίνητο και φεύγει, αφήνοντας πίσω θάνατο και πόνο.

Ο 43χρονος δράστης καταφθάνει στον τόπο της οικογένειας Φινοκαλιώτη στις 17.25.12 με το μπορντό αγροτικό όχημα. Καταφθάνει με γκάζια πράγμα που φανερώνει τον εκνευρισμό και τις άγριες διαθέσεις του. Περνάει με ταχύτητα και το αυτοκίνητο του εξαφανίζεται από την κάμερα. Τα σκυλιά που νωρίτερα καταγράφονται φυσιολογικά, αρχίζουν να λυσσομανούν. Σε λιγότερο από ένα λεπτό εμφανίζεται ο Γιάννης Φινοκαλιώτης, ο γιος, να κατηφορίζει τρέχοντας για να βρεθεί πλησιέστερα στο σημείο όπου βρίσκονταν η αδερφή του και ο 43χρονος. Τότε εμφανίζεται το μπορντό αγροτικό να επιστρέφει με όπισθεν εντός της καταγραφικής εμβέλειας της κάμερας. Ο γιος απευθύνεται στον 43χρονο από απόσταση με βάση τις χειρονομίες των χεριών του.

Στην κάμερα εμφανίζεται η μητέρα της οικογένειας ενώ ακολουθούν με γοργό βήμα ο πατέρας και ο γαμπρός που προφανώς έχουν ακούσει τη φασαρία. Ο τελευταίος φαίνεται να μιλάει στον 43χρονο σε έντονο ύφος και να του κουνάει το δάκτυλο. Ο δράστης έχει αποβιβαστεί από το αυτοκίνητο του. Ο γιος πηγαίνει χωρίς να κρατάει το παραμικρό στα χέρια, ο πατέρας κρατάει την κλασσική μαγκούρα.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ! Φονικό στις Κουρούνες - Όλα έγιναν μέσα σε δευτερόλεπτα

 

Στις 17.27.40 έχουν όλα τελειώσει. Ο δράστης έχει ήδη πυροβολήσει το γιο και έχει σκοτώσει τον πατέρα που σωριάζεται κάτω από τον πλάτανο. Είναι η πιο συγκλονιστική στιγμή που έχει καταγράψει το βίντεο. Ο άτυχος Μανόλης Φινοκαλιώτης πεθαίνει όρθιος. Δέχεται τον πυροβολισμό και στην συνέχεια το σώμα του γέρνει μονοκόμματα στο έδαφος.
Στις 17.28.23 ο 43χρονος κτηνοτρόφος επιβιβάζεται στο αυτοκίνητο και αποχωρεί.

Υπενθυμίζεται ότι η οικογένεια Φινοκαλιώτη, σύμφωνα με τον δικηγόρο της Γιώργο Κοκοσάλη, θεωρεί την δολοφονική επίθεση «απόλυτα προσχεδιασμένη». Κάνουν λόγο για ένα «έγκλημα ψυχρού αίματος και ευτελούς καπετανιάς».

Ο 43χρονος οδηγήθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας κάτω από άκρα μυστικότητα στα Δικαστήρια Νεάπολης, για την απολογία του, μετά το πέρας της οποίας κρίθηκε προφυλακιστέος, με σύμφωνα γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ! Φονικό στις Κουρούνες - Όλα έγιναν μέσα σε δευτερόλεπτα

 

«Θετικές» συζητήσεις για ανακωχή στη Γάζα, που έχει μετατραπεί σε «υπαίθριο νεκροταφείο»

γαζα γυναικα

«Θετικές» συζητήσεις για ανακωχή στη Γάζα, που έχει μετατραπεί σε «υπαίθριο νεκροταφείο»

Εντεινόμενες ανησυχίες πως θα ενσκήψει λιμός που «χρησιμοποιείται ως πολεμικό όπλο»

«Πυρηνικό ριφιφί» στο ΑΠΘ: Διαψεύδει o Πρύτανης το δημοσίευμα ότι έγινε παραβίαση στη Σχολή Θετικών Επιστημών (video)

ΑΠΘ1

«Πυρηνικό ριφιφί» στο ΑΠΘ: Διαψεύδει o Πρύτανης το δημοσίευμα ότι έγινε παραβίαση στη Σχολή Θετικών Επιστημών (video)

Απόπειρα με αλυσοπρίονο σε χώρο σχολής του ΑΠΘ που βρίσκεται πυρηνικός αντιδραστήρας σύμφωνα με δημοσίευμα

Ρομπότ Σοφία: Η πρώτη συνέντευξη στην ελληνική τηλεόραση – «Δεν έχουμε επιθυμία να κατακτήσουμε τον κόσμο» (video)

Ρομπότ

Ρομπότ Σοφία: Η πρώτη συνέντευξη στην ελληνική τηλεόραση – «Δεν έχουμε επιθυμία να κατακτήσουμε τον κόσμο» (video)

«Είμαι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης αλλά δεν μπορώ να εξηγήσω ακριβώς τι είναι», ανέφερε το Ρομπότ…

Στο εδώλιο πρώην εισαγγελέας για χιλιάδες δικογραφίες που έκαναν… φτερά στην Κέρκυρα

δικαστηριο 3

Στο εδώλιο πρώην εισαγγελέας για χιλιάδες δικογραφίες που έκαναν… φτερά στην Κέρκυρα

1.000 περίπου δικογραφίες έτοιμες για κάψιμο είχαν βρεθεί στην αποθήκη φίλης της, ενώ άλλες στο…