Newsroom

Newsroom

ΛΑΡΚΟ: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι κατηγορούμενοι για το τραγικό δυστύχημα του κατηγορούμενων για το τραγικό δυστύχημα του 55χρονου

Με τον περιοριστικό όρο εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της μόνιμης κατοικίας τους, μετά την πολύωρη απολογία τους σε εισαγγελέα και ανακρίτρια, αφέθηκαν ελεύθεροι οι πέντε εκ των κατηγορούμενων για το τραγικό δυστύχημα, που συνέβη την Τετάρτη 6/11 στη ΛΑΡΚΟ, κατά το οποίο έχασε τη ζωή του ένας 55χρονος συνάδελφός τους, πατέρας τριών παιδιών. Στον τεχνικό ασφαλείας δεν επεβλήθη περιοριστικός όρος.

ek larko 1

Η διαδικασία ολοκληρώθηκαν λίγο μετά τις 7 το απόγευμα της Πέμπτης. Ο μοναδικός όρος που τέθηκε στους πέντε από τους έξι εργάτες που κλήθηκαν σε απολογία, ήταν η εμφάνισή τους στο Αστυνομικό Τμήμα κοντά στη μόνιμη κατοικία τους, μία φορά το μήνα.

Τη βαθιά οδύνη για τον άδικο χαμό του εργαζόμενου στην εταιρία ΛΑΡΚΟ, στις 6/11, εκφράζει η Διοίκηση των ΕΑΣ (Eλληνικά Αμυντικά Συστήματα).

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «Το τραγικό δυστύχημα που στέρησε τη ζωή του συνανθρώπου μας, θέτει επιτακτικά το διαρκές μέλημα που οφείλουν να έχουν άπαντες εντός των εργασιακών χώρων αλλά και από πλευράς της Πολιτείας, για την ασφάλεια των εργαζομένων.

Η Διοίκηση των ΕΑΣ, αναγνωρίζει τις ειδικές συνθήκες εργασίας που επικρατούν στα Εργοστάσια που πραγματοποιούνται χημικές και μεταλλουργικές διεργασίες και επί τούτου έχει επιμείνει στην καταβολή του Επικίνδυνου και Ανθυγιεινού Επιδόματος Εργασίας, στους εργαζόμενους εντός αυτών.

Όμως κανένα επίδομα δεν υποκαθιστά τη ζωή και δεν μειώνει τον κίνδυνο.

Για αυτό, τόσο εκείνοι που είναι επιτετραμμένοι από την ιεραρχία και το νόμο για την τήρηση των κανόνων ασφαλείας, όσο και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, θα πρέπει να είναι σε διαρκή θετική εγρήγορση. Κάθε υπόδειξη που γίνεται ένθεν κακείθεν, θα πρέπει να αξιολογείται υπεύθυνα, με σεβασμό και να αντιμετωπίζεται με διαφάνεια και κυρίως αποτελεσματικότητα.

Θερμά συλλυπητήρια από άπαντες στα ΕΑΣ, προς την οικογένεια, τους οικείους και τους συναδέλφους του εκλιπόντος».

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…