Newsroom

Newsroom

ΛΑΡΚΟ: Διατηρείται το προσωρινό πάγωμα των ομαδικών απολύσεων με απόφαση δικαστηρίου

Διατηρείται το πάγωμα των ομαδικών απολύσεων με απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, καθώς ο ειδικός διαχειριστής της ΛΑΡΚΟ δεν μπορεί να προχωρήσει σε καμία απόλυση μέχρι να εκδώσει την απόφασή του επί των ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει τα πέντε σωματεία της ΛΑΡΚΟ.

LARKO 1

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο δεν έκανε αποδεκτό το αίτημα των δικηγόρων της ειδικής διαχείρισης της ΛΑΡΚΟ και του υπουργείου Οικονομικών που έκανε πρόσθετη παρέμβαση, διατηρώντας το πάγωμα των ομαδικών απολύσεων μέχρι να εκδοθεί απόφαση.

Τα Σωματεία των εργαζομένων σωματεία με αποφάσεις των διοικήσεων και των συνελεύσεών τους επέμεναν στο αίτημα για ακύρωση των απολύσεων, ενώ η ειδική διαχείριση της ΛΑΡΚΟ υποσχέθηκε μικροβελτιώσεις στα ποσά των αποζημιώσεων που θα καταβληθούν στους 1.060 εργαζόμενους της εταιρείας, καθώς και την επαναπρόσληψη του συνόλου τους με μηνιαίες και δίμηνες συμβάσεις για διάστημα μέχρι πέντε μηνών, χρονικό διάστημα το οποίο ελπίζει ότι θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαγωνισμοί πώλησης των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι νομικοί εκπρόσωποι της κυβέρνησης και της ειδικής διαχείρισης ισχυρίστηκαν ότι τηρήθηκαν κανονικά οι διαδικασίες διαβούλευσης των ομαδικών απολύσεων, τόνισαν τις πιέσεις που ασκεί η Ευρωπαϊκή Ένωση με πρόσχημα τις δήθεν παράνομες κρατικές ενισχύσεις και τα πρόστιμα που έχει επιβάλει.

Μέλη της διοίκησης των Σωματείων της ΛΑΡΚΟ εργαζόμενοι και Σωματεία συγκεντρώθηκαν έξω από το Πρωτοδικείο Αθηνών εκφράζοντας την έμπρακτη αλληλεγγύη τους.

 

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…