Λάρισα: Συγκέντρωση και πορεία μνήμης για τα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών

Να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι της τραγωδίας στα Τέμπη ζητούν οι συγγενείς των θυμάτων, οι οποίοι προχώρησαν στη συγκρότηση του Συλλόγου Πληγέντων Δυστυχήματος Τέμπη 2023.

traino larissa

Ο Σύλλογος Πληγέντων Δυστυχήματος Τέμπη (28-02-23), ο σύλλογος που ίδρυσαν πρόσφατα οι συγγενείς και οι άνθρωποι των θυμάτων, πραγματοποίησε συγκέντρωση σήμερα Σάββατο 6 Μαΐου, στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Λάρισας.

Στις 11:00 η πολυπληθέστατη πορεία στη μνήμη των θυμάτων που κατέληξε στην Κεντρική Πλατεία της πόλης.

«Προσκαλούμε όλους τους πολίτες τις Λάρισας και της Θεσσαλίας να συγκεντρωθούν κοντά μας, και να συμμετέχουν στην πορεία ως φόρο τιμής στη μνήμη των νεκρών και συμπαράσταση τόσο τους συγγενείς τους όσο και τους σωματικά και ψυχικά τραυματίες επιβάτες της μοιραίας αμαξοστοιχίας που τα τραγικά αυτά γεγονότα τους σημάδεψαν για πάντα» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Πληγέντων Δυστυχήματος.

Οι συγγενείς των θυμάτων ζητούν το δυστύχημα να θεωρηθεί κακούργημα, να σταματήσει να λειτουργεί ο σιδηρόδρομος, μέχρι να ολοκληρωθούν τα απαραίτητα έργα για την ασφαλή μετακίνηση και η Βουλή που θα προκύψει μετά από τις εκλογές να προχωρήσει στην υλοποίησή τους με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Ακόμη, ζητούν να δοθούν σε σιδηροδρομικούς σταθμούς τα ονόματα των συγγενών τους.

«Δεν ήταν αμέλεια, ήταν έγκλημα. Το κράτος μπορούσε να κάνει τα μέγιστα, δεν έκανε τίποτα» ξέσπασε η μητέρα ενός εκ των 57 θυμάτων της τραγωδίας.

Πληροφορίες από larissanet.gr