Λάρισα: Κτηνοτρόφοι κρατούσαν αιχμάλωτο εργαζόμενο για εννιά μήνες στο μαντρί

Τον είχαν ξυλοκοπήσει δύο φορές και του χρωστούσαν ένα ποσό κοντά στα 5.000 ευρώ

FS - προβατα

Η αστυνομία της Λάρισας χθες, Πέμπτη (12/10), προχώρησε στη σύλληψη δύο κτηνοτρόφων με την κατηγορία ομηρίας ανθρώπου κατά συναυτουργία με απώτερο σκοπό την εργασιακή εκμετάλλευση.

Το κουβάρι της ιστορίας άρχισε να ξετυλίγεται όταν ένας 62χρονος με καταγωγή από τη Ρουμανία κατήγγειλε στην πρεσβεία της χώρας του το γεγονός ότι οι δύο εργοδότες του, τον κακομεταχειρίζονται και τον κρατάνε όμηρο για εννέα μήνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Ελευθερία», ο 62χρονος τον περασμένο Ιανουάριο βρέθηκε στη Λάρισα έχοντας συμφωνήσει με τον 44χρονο κτηνοτρόφο να εργαστεί στο ποιμνιοστάσιό του ως κτηνοτρόφος. Μετά από λίγες μέρες όμως ανακοίνωσε την αποχώρηση του, επειδή το περιβάλλον ήταν ακατάλληλο.

Παρ’ όλα αυτά, σύμφωνα με την καταγγελία του που οδήγησε στη σύλληψη των δύο ανδρών, ο ένας εξ αυτών τον γρονθοκόπησε και του πήρε την ταυτότητα. Όπως ανέφερε στους αστυνομικούς δεν τον μετέφεραν ποτέ στο νοσοκομείο, παρά το γεγονός ότι ήταν τραυματισμένος, ενώ δέχονταν απειλές, ώστε να μην φύγει.

Ο 62χρονος καταγγέλει ότι χωρίς την άδειά του τον μετέφεραν στα ορεινά των Γρεβενών, όπου εργάστηκε μέχρι τα τέλη Αυγούστου.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου δήλωσε ξανά πως θέλει να φύγει για να πέσει «εκ νέου θύμα ξυλοδαρμού» από τον 44χρονο. Τέλος οι δύο κτηνοτρόφοι του οφείλουν δεδουλευμένα που ανέρχονται σε 4.800€, πόσο από το οποίο του έχουν αποδώσει μόνο 300 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ελευθερίας» ο 62χρονος επιβεβαίωσε τα όσα κατήγγειλε στην πρεσβεία της χώρας του, ενώ φέρεται να είπε ότι δεν αποχωρούσε από το ποιμνιοστάσιο, έχοντας φοβηθεί μετά την κακοποιητική συμπεριφορά που είχε υποστεί και γιατί του είχαν παρακρατήσει την ταυτότητά του.

Αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης ασφάλειας Λάρισας, μετά και την αναφορά της πρεσβείας της Ρουμανίας, μετέβησαν χθες στο ποιμνιοστάσιο όπου εντόπισαν τον 62χρονο και στη συνέχεια συνέλαβαν τους δύο κτηνοτρόφους.

Οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα ενώπιον του εισαγγελέα πρωτοδικών Λάρισας, προκειμένου να δώσουν τις δικές τους εξηγήσεις για τα καταγγελλόμενα.

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…