Newsroom

Newsroom

Λάθος της Google έριξε το ίντερνετ στην Ιαπωνία

Η Google παραδέχτηκε ότι φταίει εκείνη για τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στο ιαπωνικό Ίντερνετ την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς web traffic που προοριζόταν για ιαπωνικούς παρόχους υπηρεσιών Internet (ISP) κατέληγε, αντ' αυτών, στην ίδια.

59a5ac1b1dc524e7238b4593

Σύμφωνα με το BBC, επηρεάστηκαν, μεταξύ άλλων, συστήματα online banking,πληρωμών σε σιδηροδρόμους, καθώς και gaming ιστοσελίδες.

Εκπρόσωπος της εταιρείας είπε ότι ένα «σφάλμα ρυθμίσεων δικτύου» (network configuration error) διήρκεσε μόλις για οκτώ λεπτά την Παρασκευή, αλλά χρειάστηκαν ώρες για να επανέλθουν σε κανονική λειτουργία κάποιες από τις

υπηρεσίες οι οποίες επηρεάστηκαν.

Σύμφωνα με τους Japan Times, μεταξύ των εταιρειών που ανέφεραν προβλήματα συνδεσιμότητας ήταν η Nintendo, καθώς και η East Japan Railway Company.

Το υπουργείο Εσωτερικών Υποθέσεων και Επικοινωνιών της Ιαπωνίας έχει αρχίσει έρευνα πάνω στην υπόθεση, καθώς πρακτικά αυτό που συνέβη ήταν η Google να «υφαρπάξει» προσωρινά το traffic σε έναν μεγάλο πάροχο, την NTT Communications Corp, που έχει – σύμφωνα με την ίδια- 50 εκατομμύρια πελάτες στη χώρα- με τελικό αποτέλεσμα το trafficαυτό να χάνεται, καθώς η Google δεν είναι ISP και δεν είναι σε θέση να δρομολογεί traffic.

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…