Λάμπρου κατά MEGA για το βίντεο – αφιέρωμα μετά τη στιχομυθία με τους "Πυρήνες" (βίντεο)

νακοίνωση κατά του MEGA με την οποία καταγγέλλει «απαράδεκτη επιχείρηση συκοφάντησής του» εξέδωσε ο Πάνος Λάμπρου, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Η ανακοίνωση αναφέρεται σε βίντεο που έπαιξε στο χθεσινοβραδυνό δελτίο του MEGA (9/11) αμέσως μετά την αποκάλυψη της στιχομυθίας που φέρεται να έχει στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ με μέλος των "Πυρήνων της Φωτιάς" και στο οποίο ο κ. Λάμπρου εμφανίζεται ως ο βασικός πολέμιος του Γιάννη Πανούση κατά το διάστημα που ο τελευταίος ήταν αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη. 

Ανακοίνωση κατά του MEGA με την οποία καταγγέλλει «απαράδεκτη επιχείρηση συκοφάντησής του» εξέδωσε ο Πάνος Λάμπρου, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Η ανακοίνωση αναφέρεται σε βίντεο που έπαιξε στο χθεσινοβραδυνό δελτίο του MEGA (9/11) αμέσως μετά την αποκάλυψη της στιχομυθίας που φέρεται να έχει στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ με μέλος των “Πυρήνων της Φωτιάς” και στο οποίο ο κ. Λάμπρου εμφανίζεται ως ο βασικός πολέμιος του Γιάννη Πανούση κατά το διάστημα που ο τελευταίος ήταν αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη. 

Η ανακοίνωση του Πάνου Λάμπρου:

Απαράδεκτη επιχείρηση συκοφάντησης εξαπέλυσε εναντίον μου το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, προβάλλοντας  “συνομιλίες” και “ντοκουμέντα” που είναι άγνωστο πώς “περιήλθαν” στη διάθεση του καναλιού, ενώ βάλλει ευθέως εναντίον μου για τη στάση μου ως μέλους της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, απέναντι στα αυτονόητα δικαιώματα χιλιάδων κρατουμένων, γυναικών και αντρών.

Εδώ και πολλά χρόνια ασχολούμαι με τα κοινωνικά και πολιτικά κινήματα, και ειδικά με τα δικαιώματα των φυλακισμένων, στην προσπάθεια οι φυλακισμένοι να μην είναι πολίτες β’ κατηγορίας, να ζουν με ανθρώπινες συνθήκες. Έτσι, όταν μου ζητήθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης να συνδράμω, ως ειδικός συνεργάτης του υπουργείου στο πλαίσιο των καθηκόντων μου, στην επαφή που πρέπει να έχει το υπουργείο με όλους τους κρατούμενους, το θεώρησα υποχρέωσή μου. Στο πλαίσιο αυτής μου της ιδιότητας επισκέφτηκα σχεδόν το σύνολο των ελληνικών φυλακών, όπου συνομιλούσα με μεγάλο αριθμό κρατουμένων, και το ίδιο έκανα κάθε φορά που απεργίες πείνας απειλούσαν τη ζωή των κρατούμενων.

Μόνο ερωτηματικά γεννά η απόφαση του κ. Γ. Πανούση να προσπαθήσει να δημιουργήσει ζήτημα γύρω από το πρόσωπό μου τώρα, μετά την απομάκρυνσή του, και όχι όσο ήταν υπουργός ο ίδιος – εμπλέκοντάς με σε σενάρια «φυσικής και πολιτικής του εξόντωσης». Θα ήταν απλώς φαιδρό και ανάξιο σχολιασμού, αν όλα αυτά τα ευφάνταστα σενάρια δεν συνδέονταν με την προσπάθεια συκοφάντησης του ΣΥΡΙΖΑ και του αγώνα για τα δικαιώματα. Η προσπάθεια σπίλωσής μου, αλλά και απαξίωσης των ιδεολογικών και κινηματικών χαρακτηριστικών του ΣΥΡΙΖΑ και των αγώνων μας για τα δικαιώματα των κρατουμένων, θα με βρει απέναντι. Άλλωστε, ο δρόμος προς τη δικαιοσύνη είναι ανοιχτός για όλους.

Δείτε το βίντεο και τα σχόλια του MEGA για την υπόθεση:

 

 

Γλυπτά Παρθενώνα: Η κρυφή ατζέντα, οι «κόκκινες» γραμμές και το αδιέξοδο Μητσοτάκη

Γλυπτά Παρθενώνα: Η κρυφή ατζέντα, οι «κόκκινες» γραμμές και το αδιέξοδο Μητσοτάκη

Το χρονικό του αδιεξόδου μετά το αποικιοκρατικής αντίληψης «άδειασμα» από τον Ρίσι Σούνακ ήταν αποτέλεσμα…

Συγκίνηση στο ΑΠΘ: Η τελετή απονομής πτυχίου στις αδικοχαμένες φοιτήτριες των Τεμπών

Συγκίνηση στο ΑΠΘ: Η τελετή απονομής πτυχίου στις αδικοχαμένες φοιτήτριες των Τεμπών

Οι οικογένειες της Εριέττας Μόλχου και της Ελπίδας Χούπα παρέλαβαν τα πτυχία των αδικοχαμένων φοιτητριών…

Η τρολ ανάρτηση της Ακρίτα με Σκρέκα στη “Λάμψη” του Φώσκολου: «Μίλα Βίρνα επιτέλους – Τα λαμπάκια Γιάγκο Δράκο»

Η τρολ ανάρτηση της Ακρίτα με Σκρέκα στη “Λάμψη” του Φώσκολου: «Μίλα Βίρνα επιτέλους – Τα λαμπάκια Γιάγκο Δράκο»

Η βουλετής του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ειδικότερα τον διάλογο που είχε ο υπουργός με την υπάλληλο…