Λαμπάδες «Κουτσούμπας» και «Παπαρήγα» κατακτούν την Ελλάδα

Αυτά δεν είναι λαμπάδες, είναι πασχαλινά ταξικά στολίδια!

My project 34

Ένα μικρό καλλιτεχνικό εργαστήρι από τα Κρέστενα Ηλείας καταφέρνει να κατακτήσει την Ελλάδα με τη δημιουργία λαμπάδων που ενώ ξεκίνησαν ως αστείο, τελικά φαίνεται να έχουν μετατραπεί σε «λατρεία».

Ο λόγος για τις λαμπάδες με τις μορφές του Δημήτρη Κουτσούμπα, της Αλέκας Παπαρήγα, του Κώστα Πελετίδη, αλλά και του Κυριάκου Μητσοτάκη, που δημιουργεί το Καλλιτεχνικό Εργαστήριο «Το λειρί του κόκκορα».

Οι λαμπάδες, σε ασυνήθιστο σχήμα, φέρουν τις «καρτουνίστικες» μορφές των δύο τελευταίων ηγετών του Κομμουνιστικού κόμματος, μαζί με ατάκες τους που έχουν γίνει ούτως ή άλλως viral.

Συγκεκριμένα, η λαμπάδα με τη μορφή του Δημήτρη Κουτσούμπα βγαίνει με τις φράσεις «αυτοί είστε» ή «πού τα βρήκατε αυτά τα φυντάνια;», ενώ της Αλέκας Παπαρήγα με τη φράση «ε, δεν είμαστε σαν τα μούτρα σας!». 

Από την άλλη, η μορφή του Κώστα Πελετίδη βγαίνει σε κόκκινο φόντο με τη φράση «εμπρός στον δρόμο που χάραξε η Πάτρα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την άλλη δε βγαίνει με τόσο ηγετικό τόνο, αφού στη λαμπάδα γράφει «Μητσοτάκη, ξέρεις εσύ», παραπέμποντας στο γνωστό σύνθημα. 

Πάντως, ακόμη κι αν σας «άνοιξε» η όρεξη για μια τέτοια λαμπάδα φέτος το Πάσχα, τότε δυστυχώς θα σας απογοητεύσουμε, αφού οι παραγγελίες που δέχτηκε το Λειρί του Κόκκορα ήταν τόσες που πλέον είναι αδύνατο να προλάβει να στείλει τις λαμπάδες πριν την Ανάσταση. Απ’ την άλλη, αυτά δεν είναι απλά κεριά, είναι ταξικά στολίδια και ως τέτοια, δε χρειάζεται να περιορίζονται στα στενά πλαίσια του Μεγάλου Σαββάτου.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του το Εργαστήρι:

«Δεν έχω λόγια να σας ευχαριστήσω όλους και όλες! Κάτι που ξεκίνησε για αστείο,έγινε λατρεία! 
Δυστυχώς δεν μπορω να λάβω άλλες παραγγελίες γιατί δεν θα προλάβουν να παραδωθούν πριν το Πάσχα! Εκτός κ αν τις θέλετε έτσι κι αλλιώς,οπότε ναι θα κανουμε μέχρι το επομενο!!
Του χρόνου να μαστε καλα, να ζούμε δλδ με αυτον τον γκαντεμοσαυρο,και δεν θα αφησω παραπονεμένα τα πασόκια! Θα σας φτιάξω το παλιο το ορθόδοξο! Να το χετε να το καμαρώνετε κ εσεις! 
Μέχρι τότε…ΠΑΜΕ ΝΑ ΣΗΚΏΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΛΑΜΠΑΔΕΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΙΝΙΑ ΣΕ ΚΆΘΕ ΓΩΝΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑ!!!!

Σάμος: Τρία χρόνια μετά τον σεισμό δεν έχει γίνει επισκευή στο μεγαλύτερο δημοτικό σχολείο

samos

Σάμος: Τρία χρόνια μετά τον σεισμό δεν έχει γίνει επισκευή στο μεγαλύτερο δημοτικό σχολείο

Οι εκτεταμένες ζημιές που προκάλεσε ο εγκέλαδος, οι οποίες μέχρι και σήμερα δεν έχουν φτιαχτεί,…