Newsroom

Newsroom

Λαμία: Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα πλαστών διπλωμάτων

Το μέγεθος της «μπίζνας» με τα πλαστά διπλώματα, που είχε στηθεί σε όλη την Ελλάδα με επίκεντρο τη Λαμία, έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Αστυνομία και συγκεκριμένα η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων.

5a8976dd1dc5243a0b8b459d

Από τα στοιχεία που έχουν ήδη στα χέρια τους οι αστυνομικοί από την εγκληματική οργάνωση που είχε στήσει ιδιοκτήτης Σχολής Οδηγών στη Λαμία με τη βοήθεια ενός ιδιοκτήτη εταιρίας ταχυμεταφορών και τριών υπαλλήλων, από το 2015 έως σήμερα, είχε διεκπεραιώσει τουλάχιστον 157 υποθέσεις, συμπεριλαμβανομένων κι αυτές που ολοκλήρωσαν υπηρεσίες σε Πελοπόννησο και Θεσσαλία όπου είχαν ανοίξει τα φτερά τους.

Η δε ταρίφα, όπως αποδείχτηκε έφτανε τα 2.500 ευρώ για διπλώματα που ήταν μεγαλύτερης κατηγορίας, αν και ο συνηθισμένος «μποναμάς» ήταν στα 1.500.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι εντύπωση είχε προκαλέσει η εικόνα κατά την προσαγωγή των κατηγορουμένων στο Δικαστήριο Λαμίας, όταν ανάμεσα στους συλληφθέντες, που γνωρίζαμε ότι ήταν όλοι τους υπάλληλοι της Διεύθυνσης Μεταφορών και ιδιοκτήτες σχολών, είδαμε και έναν κινέζο. Σύμφωνα με την αστυνομία, ήταν «πελάτης» της υπαλλήλου της Διεύθυνσης στη Λαμία και είχε προσέλθει στο κτίριο κατά τη διάρκεια του ελέγχου! Μάλιστα η επίορκος υπάλληλος προσπάθησε να τον ειδοποιήσει χωρίς αποτέλεσμα και όπως διαπίστωσαν στη συνέχεια οι αστυνομικοί της είχε δώσει 600 ευρώ για να καταχωρίσει σε ηλεκτρονικό υπολογιστή τις ορθές απαντήσεις θεωρητικής εξέτασης, ενώ και ένας δεύτερος αλλοδαπός είχε μεταβεί εκεί για να ακολουθήσει την ίδια διαδικασία.

Οι «εξυπηρετήσεις» του κυκλώματος προς τους «πελάτες» τους, ήταν η έκδοση αδειών οδήγησης που τις παραλάμβαναν από το σπίτι τους (!), η χρήση τεχνικών μέσων (κάμερα, μικρόφωνο κ.α.) κατά τη θεωρητική εξέταση τους ή η συμμετοχή άλλου στη θέση τους και τέλος η μετατροπή πλαστών αδειών οδήγησης, προερχόμενων από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε νόμιμες ελληνικές.

Θυμίζουμε ότι και οι 15 συλληφθέντες πήραν προθεσμία για να απολογηθούν από Δευτέρα μέχρι Τετάρτη όταν και θα μεταβούν ξανά στο γραφείο του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας, ενώ η έρευνα θα επεκταθεί και σε προηγούμενες χρονιές πριν το 2015, καθώς το κύκλωμα φέρεται να λειτουργούσε στη Φθιωτική πρωτεύουσα αρκετά χρόνια πριν επεκτείνει τις δραστηριότητές του ακόμη και στο εξωτερικό!

Πηγή:lamiareport.gr

Στη φυλακή πολύ γνωστός δικηγόρος της Αθήνας – Καταδικάστηκε για βιασμό δύο παιδιών

δικαιοσύνη 1

Στη φυλακή πολύ γνωστός δικηγόρος της Αθήνας – Καταδικάστηκε για βιασμό δύο παιδιών

Ο 64χρονος δικηγόρος από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε τις αποδιδόμενες σε βάρος του κατηγορίες, ισχυριζόμενος…

Καλλιάνος: «Όλα θα πάρουν το δρόμο της δικαιοσύνης – Να μη βρεθεί κανένας στη θέση του πατέρα μου»

kallianos4

Καλλιάνος: «Όλα θα πάρουν το δρόμο της δικαιοσύνης – Να μη βρεθεί κανένας στη θέση του πατέρα μου»

Νέα ανάρτηση από τον Γιάννη Καλλιάνο για τον θάνατο του πατέρα του.