Η Ρωσική Πρεσβεία απαντά στην Ντόρα Μπακογιάνη για τον «πόλεμο Ελλάδας – Ρωσίας»

Όσο η Ελλάδα επιμένει στα περί πολέμου με τη Ρωσία, η Ρωσία φαίνεται ότι δεν αναγνωρίζει αυτόν τον πόλεμο, με την πρεσβεία να σημειώνει χαρακτηριστικά πως : «Η Ρωσία δεν έχει κηρύξει σε πόλεμο με την Ελλάδα»

Με ξεκάθαρο τρόπο επέλεξε να απαντήσει η Ρωσική Πρεσβεία στα όσα δήλωσε χθες η Ντόρα Μπακογιάννη στην τηλεόραση του ANT1.

«Η Ρωσία δεν έχει κηρύξει τον πόλεμο στην Ελλάδα», αναφέρει με άκρως λακωνικό και κατηγορηματικό τρόπο σε ανάρτησή της στο Twitter η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα, με αφορμή τις δηλώσεις που έκανε η Ντόρα Μπακογιάννη.

 

Η ανάρτηση συνοδευόταν από ένα απόσπασμα των δηλώσεων που έκανε η Ντόρα Μπακογιάννη στη Μαρία Αναστασοπούλου και τον Γιώργο Παπαδάκη.

Κατά τη διάρκεια χθεσινής εμφάνισής της στον ΑΝΤ1, η κ. Μπακογιάννη είπε: «Ζούμε σε μια περίοδο εξαιρετικά ανησυχητική. Είμαστε σε μια χώρα που έχει συγκεκριμένη απειλή εξ ανατολών, σε μια χώρα που είναι σε πόλεμο με την Ρωσία λόγω της στάσης της με την Ουκρανία, σε μια χώρα που δέχεται ασύμμετρες απειλές».

Επιπλέον, πρόσθεσε ότι: «Ο Πούτιν τον χειμώνα θα ρίξει όλα του τα όπλα και σε επίπεδο οικονομικό και σε επίπεδο πολεμικό και σε ότι αφορά τις επιθέσεις κατά ευρωπαίων, γιατί η άνοιξη θα είναι πολύ δύσκολη για εκείνον».

Δείτε εδώ το σχετικό απόσπασμα από της δηλώσεις της Ντόρα Μπακογιάνη που προκάλεσαν τη Ρωσική Πρεσβεία

Δεύτερη ανάγνωση της απάντησης της Ρωσικής Πρεσβείας στη Ντόρα Μπακογιάννη

Αξίζει να σημειωθεί στο σημείο αυτό ότι ενώ η Ντόρα Μπακογιάννη αναφέρει ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε πόλεμο με τη Ρωσία, η Ρωσική πρεσβεία φαίνεται να υπονοεί ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει και για τις δυο πλευρές, και πως μόνο η Ελλάδα βρίσκεται σε πόλεμο με τη Ρωσία.

Όσο δηλαδή η Ελλάδα επιμένει στα περί πολέμου με τη Ρωσία, η Ρωσία φαίνεται ότι δεν αναγνωρίζει αυτόν τον πόλεμο, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως : «Η Ρωσία δεν βρίσκεται σε πόλεμο με την Ελλάδα»