Λαχανιασμένος ο Μητσοτάκης από τη δημοσιογραφική πίεση της Μάρας Ζαχαρέα

Tο σύνορο μεταξύ πολιτικής και δημοσιογραφίας θολώνει όλο και περισσότερο

Από πάσα σε πάσα κινήθηκε η συνέντευξη του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη στο Star και τη δημοσιογράφο Μάρα Ζαχαρέα.

Η κ. Ζαχαρέα – σύζυγος του Θόδωρου Ρουσόπουλου, του κυβερνητικού εκπροσώπου της κυβέρνησης Καραμανλή και εκ νέου υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ – φάνηκε ότι δεν κατάφερε τελικά να ξεπεράσει τις προσωπικές της συνδέσεις, με αποτέλεσμα να παρακολουθήσουμε μια, κατ’ ευφημισμόν, συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία με ποδοσφαιρικούς όρους, μάλλον έμοιαζε με πασούλες σε προπόνηση, παρά με ντέρμπι.

Προφανώς το ζήτημα της προσωπικής ευθιξίας δεν απασχόλησε ποτέ το ζεύγος Ρουσόπουλου – Ζαχαρέα και ως εκ τούτου η δημοσιογράφος του Star δεν θεώρησε σκόπιμο ούτε να αφήσει το δημοσιογραφικό της πόστο, ούτε καν να αφήσει κάποιον άλλο συνάδελφό της να κάνει τη συνέντευξη στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αντιθέτως, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η κ. Ζαχαρέα θα είναι και μια εκ των δημοσιογράφων που θα παραστούν στο τηλεοπτικό debate μονολόγων των πολιτικών αρχηγών. 

Δυστυχώς το σύνορο μεταξύ πολιτικής και δημοσιογραφίας θολώνει όλο και περισσότερο, δικαιολογώντας εν μέρει και τη γενικευμένη δυσπιστία των πολιτών στα ΜΜΕ.

Άλλωστε, η ΝΔ, σε αυτές τις εκλογές έχει σπάσει κάθε ρεκόρ, αφού εύκολα στήνει εφημερίδα με τους 28 δημοσιογράφους που έχει συγκεντρώσει στα ψηφοδέλτιά της. 

Το ξαναγράφουμε για να είμαστε σίγουροι: 28 δημοσιογράφοι στα ψηφοδέλτια της ΝΔ. Εκ των οποίων οι περισσότεροι ασκούσαν το επάγγελμά τους «ανεξάρτητα» μέχρι πριν λίγες ημέρες…