Newsroom

Αντώνης Ρηγόπουλος, Δανάη Κισκήρα - Μπαρτσώκα

Λαγός… για «πανηγύρια»

Προκλητικός για ακόμα μια φορά ο καταδικασμένος ευρωβουλευτής ο οποίος σε κατάσταση πανικού κατέθεσε αίτημα εξαίρεσης της έδρας. 

5165181

«Σας το χαλάσαμε το πανηγυράκι σήμερα», είπε απευθυνόμενος στους φωτορεπόρτερ ο καταδικασθείς ευρωβουλευτής Γ. Λαγός λίγο μετά την κατάθεση του αιτήματός του περί εξαιρέσεως της δικαστικής έδρας – όχι της εισαγγελικής – επικαλούμενος επηρεασμό του δικαστηρίου και παρέμβαση στη δικαιοσύνη από θεσμικούς παράγοντες, όπως οι αρχηγοί κομμάτων, ο πρωθυπουργός και η πρόεδρος της Δημοκρατίας. 

Ο ευρωβουλευτής διόρισε δικηγόρο του τον Κωνσταντίνο Πλεύρη ο οποίος μάλιστα είπε παίρνοντας τον λογο: «Ερχόμενος ένιωσα σαν να είμαι σε δικαστήριο της Γαλλικής Επανάστασης και ανησυχώ και για την ακεραιότητά μου. Ξεκινώ λέγοντας ότι η Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου ορίζει ότι ο κατηγορούμενος τεκμαίρεται αθώος μέχρι να καταδικαστεί».

Προκειμένου να εξεταστεί το αίτημα του καταδικασθέντα για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Γ. Λαγού, το δικαστήριο διέκοψε και επανήλθε με νέα σύνθεση (πλην της εισαγγελικής).

Λίγο μετά την αποχώρηση της νέας συνθεσης της έδρας, όπου η πρόεδρος κυρία Σιμιτζή Βετούλα δήλωσε κώλυμα καθώς ήταν Β επίκουρη Ανακρίτρια στην αρχή της υπόθεσης, με περίσσιο θράσος ο Γ. Λαγός είπε «έτσι μπράβο μουν…, έναν έναν θα σας στέλνουμε σπίτια σας».

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…