Λαγκάρντ: Απαραίτητο οι Ευρωπαίοι να δεσμευθούν πιο συγκεκριμένα στην ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας

Απαραίτητο χαρακτηρίστε η Κριστίν Λαγκάρντ το να δεσμευθούν πιο συγκεκριμένα στην ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας οι Ευρωπαίοι.

5915d09a1dc5242c748b462b

Ειδικότερα, η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου μιλώντας στο περιθώριο της συνόδου της G7 στο Μπάρι στην Ιταλία, δήλωσε: «Ελπίζουμε πραγματικά οι Ευρωπαίοι να φανούν πολύ πιο συγκεκριμένοι σε ό,τι αφορά τους όρους της ελάφρυνσης του χρέους, κάτι που είναι απαραίτητο».

Προς το παρόν τα πράγματα «δεν είναι αρκετά ξεκάθαρα και ελπίζουμε ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι μας θα συνεχίσουν να προχωρούν προς αυτή την κατεύθυνση», πρόσθεσε η Λαγκάρντ, αναφερόμενη στις διαπραγματεύσεις που γίνονται για τη μείωση του ελληνικού χρέους.

Το ΔΝΤ έχει θέσει ως όρο για τη συμμετοχή του στο τρίτο ελληνικό πρόγραμμα τη δέσμευση των Ευρωπαίων στη μείωση του χρέους της Ελλάδας.

Αξίζει να σημειωθεί πως και ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αναφέρθηκε στην ελάφρυνση του χρέους. Δήλωσε πως το θέμα της Ελλάδας συζητήθηκε στο περιθώριο της συνόδου της G7 στο Μπάρι και ότι αναμένει λύση.

Υπενθυμίζεται πως οι ευρωπαίοι πιστωτές δεσμεύθηκαν τον Μάιο του 2016 ότι εάν η Ελλάδα εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που προβλέπονται στο πρόγραμμα στήριξης, θα παρατείνουν τις ωριμάνσεις και τις περιόδους χάριτος στα δάνεια που έχουν χορηγήσει ώστε οι ελληνικές χρηματοδοτικές ανάγκες να είναι κάτω από 15% του ΑΕΠ μετά το 2018 και μεσοπρόθεσμα, και κάτω από το 20% του ΑΕΠ αργότερα.

Ακόμη, υποσχέθηκαν ότι θα εξετάσουν την αντικατάσταση των ακριβότερων δανείων του ΔΝΤ από ευρωπαϊκές, φθηνότερες πιστώσεις, και ότι θα μεταφέρουν τα κέρδη τους από τα ελληνικά ομόλογα που διακρατούν οι εθνικές κεντρικές τράπεζες στην Αθήνα. Αυτό θα συμβεί μόνο εάν η Ελλάδα εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις ως τα μέσα του 2018 και η ανάλυση της βιωσιμότητας του χρέους της δείξει πως χρειάζεται ελάφρυνσή του για να καταστεί βιώσιμο.

Μιχάλης Ρέππας: Το συγκινητικό αντίο στην Άννα Παναγιωτοπούλου – «Τέτοιας ποιότητας ταλέντα δεν περνάνε από ζύγι και υποδεκάμετρο»

μιχαλης ρεππας

Μιχάλης Ρέππας: Το συγκινητικό αντίο στην Άννα Παναγιωτοπούλου – «Τέτοιας ποιότητας ταλέντα δεν περνάνε από ζύγι και υποδεκάμετρο»

Το δικό του «αντίο» στην Άννα Παναγιωτοπούλου είπε ο Μιχάλης Ρέπας

Αργολίδα: Χωρίς παιδίατρο το Πάσχα-Μήνυση από τον πατέρα παιδιού που τραυματίστηκε

giatros nosokomeio eurokinissi kontarinis 708 3

Αργολίδα: Χωρίς παιδίατρο το Πάσχα-Μήνυση από τον πατέρα παιδιού που τραυματίστηκε

Την πραγματική κατάσταση με την οποία είναι αντιμέτωποι γονείς και παιδιά στην Αργολίδα, τις ημέρες…