Λαγάνες για Oscar (ΦΩΤΟ)

Mπορεί η απονομή των βραβείων Oscar να ολοκληρώθηκε, στην Ελλάδα όμως, οι αρτοποιοί διαγωνίζονται όπως κάθε χρόνο για το ποιος θα φτιάξει την καλύτερη και μεγαλύτερη λαγάνα της Καθαρής Δευτέρας.

58b4238c1dc524ae0f8b45a0

Κρήτη

Μία λαγάνα για ρεκόρ γκίνες, το βάρος της οποίας φτάνει στα 100 κιλά, προετοιμάζεται στον Αποκόρωνα, λόγω Καθαράς Δευτέρας. Τη λαγάνα ετοιμάζει ο φούρνος του Παντελή Σταματάκη στις Βρύσσες, σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά ο ίδιος, με ανάρτησή του στο facebook



Ήπειρος 

Και τα Γιάννενα πάνε για ρεκόρ. Στο Κουρμανιό, έκανε την εμφάνισή της μία λαγάνα-γίγας ύψους τεσσάρων μέτρων, η οποία στολίζει την είσοδο του καταστήματος.

Οι Γιαννιώτες, αλλά και οι επισκέπτες της πόλης, σταματούν στο σημείο για να την θαυμάσουν και βέβαια να την φωτογραφίσουν.


Λάρισα

Όποιος μπαίνει από το πρωί στο αρτοποιείο του Βαγγέλη Καρδάρα στον Αγιόκαμπο μένει έκπληκτος. Στην βιτρίνα του καταστήματος δεσπόζει μια τεράστια Λαγάνα που πραγματικά με βάση τις διαστάσεις της βάζει υποψηφιότητα για το βιβλίο Γκίνες.

Ο Βαγγέλης Καρδάρας κάθε χρόνο το έχει ως παράδοση να φτιάχνει μεγάλες λαγάνες.Όμως όπως λέει φέτος αυτή που βλέπετε είναι η μεγαλύτερη.

Για να την παρασκευάσει χρειάστηκε 60 κιλά αλεύρι και βέβαια λίγη ταλαιπωρία στο ψήσιμο καθώς δεν χωρούσε στο φούρνο και την έψησε τμηματικά.



Πηγές: zarpanews.gr, epirusgate.blogspot.gr, onlarissa.gr

Εικόνες που «κόβουν» την ανάσα: Αεροπλάνο στο Ηράκλειο περνά ξυστά πάνω από τις ταράτσες (Video)

Εικόνες που «κόβουν» την ανάσα: Αεροπλάνο στο Ηράκλειο περνά ξυστά πάνω από τις ταράτσες (Video)

Ο φακός του neakriti.gr και της ΚΡΗΤΗ TV κατέγραψε μοναδικές εικόνες με αεροπλάνα που κάνουν…

«Λευτεριά στην Παλαιστίνη» – Χιλιάδες κόσμου στην πορεία προς την Iσραηλινή πρεσβεία (Εικόνες)

«Λευτεριά στην Παλαιστίνη» – Χιλιάδες κόσμου στην πορεία προς την Iσραηλινή πρεσβεία (Εικόνες)

Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν ωστόσο μετά το τέλος της πορείας, με τις αστυνομικές δυνάμεις να…