Λαφαζάνης στο Sputnik: Η Ευρώπη δεν έχει ανάγκη από την ηγεμονία των ΗΠΑ ή της Γερμανίας

«Η Ευρώπη πρέπει να αποτελείται από ισότιμες χώρες, δεν υπάρχει ανάγκη για την ηγεμονία των ΗΠΑ ή την κυριαρχία της Γερμανίας» δήλωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης σε συνέντευξή του στο ρωσικό περιοδικό Sputnik. Αναφερόμενος στην επίσκεψη Τσίπρα στη Μόσχα, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης μίλησε για μια "νέα εποχή στις ελληνορωσικές σχέσεις".

«Η Ευρώπη πρέπει να αποτελείται από ισότιμες χώρες, δεν υπάρχει ανάγκη για την ηγεμονία των ΗΠΑ ή την κυριαρχία της Γερμανίας» δήλωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης σε συνέντευξή του στο ρωσικό περιοδικό Sputnik. Αναφερόμενος στην επίσκεψη Τσίπρα στη Μόσχα, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης μίλησε για μια “νέα εποχή στις ελληνορωσικές σχέσεις”.

«Ισότητα και αμοιβαία επωφελής συνεργασία θα πρέπει να υπάρχει προς όφελος όλων των λαών για την ευρωπαϊκή ανάπτυξη, για το μέλλον. Τώρα δεν υπάρχει ισότητα με το να συμπεριφέρονται στην Ελλάδα ως μια αποικία νέου τύπου. Αυτό είναι απολύτως απαράδεκτο» δηλώνει ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης στο Sputnik στο πλαίσιο της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα και την συνάντηση του με τον Βλάντιμιρ Πούτιν.

Ο κ. Λαφαζάνης στην ίδια συνέντευξη τονίζει ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη «μιας τελείως διαφορετικής αντιμετώπισης». «Η Ελλάδα είναι κυρίαρχο κράτος που πρέπει να στηριχθεί προκειμένου να μπει ένα τέλος στην κρίση, να μην πιέζεται σε μέτρα λιτότητας και μέτρα που οδηγούν στην οικονομική ύφεση, τον εφιάλτη της ελληνικής κοινωνίας» προσθέτει ο υπουργός.

Όσον αφορά τις σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας ο Παναγιώτης Λαφαζάνης τονίζει ότι οι δύο χώρες μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στην εγκατάσταση της σταθερότητας και της ασφάλειας στην Ευρώπη «χωρίς τα τείχη του Ψυχρού Πολέμου» όπου η Ρωσία θα πάρει τη θέση που της αξίζει.

«Η επίσκεψη στη Μόσχα και οι συναντήσεις που έγιναν εδώ ανοίγουν μια νέα εποχή στις ελληνορωσικές σχέσεις, ένα νέο κεφάλαιο προωθώντας τους οικονομικούς και πολιτικούς δεσμούς που αλλάζουν την εικόνα της περιοχής μςα και, τολμώ να πω, της Ευρώπης» αναφέρει.

«Και η Ελλάδα με τη σχέση που αναπτύσσει με τη Ρωσία αυξάνει το διεθνή της ρόλο και αποκτά μια καλύτερη θέση προκειμένου να μπει ένα τέλος στη σημερινή φοβερή κρίση» καταλήγει ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης.

ΦΩΤΟ: ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, eurokinissi

«Βάκχες»: Η νέα παράσταση της Έλλης Παπακωνσταντίνου ταξιδεύει στην Ευρώπη

«Βάκχες»: Η νέα παράσταση της Έλλης Παπακωνσταντίνου ταξιδεύει στην Ευρώπη

Η διακεκριμένη Ελληνίδα σκηνοθέτιδα Έλλη Παπακωνσταντίνου μετρά σχεδόν δύο δεκαετίες αδιάλειπτης παρουσίας σε μεγάλα Φεστιβάλ…